Kender szívási technikák?
Pusztán ártalomcsökkentési célzattal:
ha teheted, ne keverd dohánnyal, mert az csúnyán károsítja a tüdőt. A dohányzás rossz értem? :P
Pipából fogyasztva tényleg nem kell olyan sok, pláne, ha nem égeted szénné az egészet, hanem csak lassan, 1-2 perc alatt elpörzsölöd. Így kevesebb füstöt kell belélegezned, kevésbé irritálja a torkod, tüdőd.
Ebből a szempontból valóban a vaporizer a legjobb, persze ezek a készülékek drágák tudnak lenni.
A "legegészségesebb" módszer az, ha belesütöd valamibe. Vagy vaporizert használsz, de az drága..
Viszont van egy módszer ami hatékonyabb mintha elszívnád (ugyanis szívásnál több mint a fele hatóanyag, füstként/gőzként távozik. (sajnos ez vapóra is igaz)
, gazdaságos, és nagoyn jól működik.
Hátránya, hogy kicsit macerás az elkészítése, és 96%-os etil-alkohol a legjobb hozzá, amit manapság sajnos már gyógyszertárakban is csak ritkán adnak ki. (viszont meg lehet próbálni, nekem már sikerült.)
A lényeg, hogy a fű alapból főleg csak THCV hatóanyagot tartalmaz, ami csak melegítés/égetés közben bomlik le THC-re, ami az aktív hatóanyag. Ezért van az, hogyha füvet sütés/égetés nélkül eszel meg, akkor alig hat, és sokkal több kell belőle mintha elszívnád. (annak ellenére, hogy ugye a fele elfüstöl..)
Tehát első lépés:
A fűben a THCV-t aktiválni kell (decarboxylation), hogy valódi hatóanyagot, THC-t kapjunk. Erre a legjobb módszer, ha veszel egy sütőhőmérőt, és a sütődet annak segítségével előmelegíted kb 115C fokra. Lehetőség szerint ne legyen több 120-130C fok-nál mert akkor a hatóanyag kipárolog a fűből, mint vapozás közben.
Meg az se jó, ha alacsonyabb mert akkor sokkal kevesebb THCV aktiválódik THC-re. Ezért kell a hőmérő, mert a sütők beépített hőmérsékletszabályzója sajnos nem túl pontos.
Ha a sütő elő van melegítve, akkor az összes felhasználható füvedet daráld le pl egy kávédarálóban. Aztán tedd be a sütőbe 1 órára. Ha mindent jól csináltál akkor kicsit barnásabb zöld lesz a színe, a szaga meg pörkölés utáni. Ha túl barna, és nincs benne zöld, akkor túl magas volt a hőmérséklet, és jóformán dobhatod ki az egészet. Ha meg egy kicsit sem barna, akkor túl kevés a hőfok, vagy túl kevés ideig csináltad. :)
Ha ez megvan, akkor összeszeded a megpörkölt füvedet, és beleáztatod az általad megvásárolt 96%-os alkoholba.
Érdemes ázni hagyni kb 1 hétig, a legjobb hatásfok érdekében, de igazából pár nap után is használható már a dolog.
Ha ez is megvan, akkor gratula, csináltál Gold dragont.. (azaz alkoholos cannabis tinktúrát, ahogy régen a gyógyszertárakban is lehetett kapni. :P )
Egy fecskendővel, vagy pipettával érdemes leszívni az alkoholt a megmaradt növényi törmelékről/iszapról. Utána meg átpréselni valamilyen nagyon apró lyukú szűrőn az iszapot.
Nem árt tudni, hogy hány milliliter alkoholba áztattál, hány gramm növényi matériát... Ugyanis ez alapján számolható ki, hogy mennyire lesz szükséged a kész termékből.
Tulajdonképpen ez a leghatékonyabb módja a fogyasztásának. Alig veszik kárba hatóanyag, és nagyon jól, és diszkréten használható. Pár cseppentés egy kis borba, vagy bármibe, majd 30 perc várakozás, és kezdődik is a móka.
De akár hagyhatod, hogy elpárologjon némi alkohol, és így a visszamaradt mennyiség sokkal erősebb/töményebb lesz, aztán rakhatod üdítőbe, sütibe, akármibe.
Bocs, de tisztán fogyasztani? 96%-os alkoholba áztatott cuccot? Khm.. :D
Hja végülis lehet, ha szét akarod maratni az egész szádat, torkodat, és gyomrodat.. :)
Azért én ezt nem ajánlom, mindenképp hígítani kell. 70%-körülin már fogyasztható, de csak óvatosan.
Sütni meg nem kötelező valóban, csak éppen ha a legtöbbet akarod kihozni belőle, akkor kell sütni is. :)
(ha meg nem a legtöbbet akarod kihozni belőle, akkor meg egyáltalán minek kezdesz bele egy ilyen macerába? :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!