Hogyan tanuljak meg helyesen irni? (Bovebben lent)
Olvasok mar 1 eve naponta minimum 1 orat es meg most is bajom van a helyes irasal(szegyelem is magam emiat nem is nagyon merek irni sehova mert ugy erzem, h helytelenul irok pl:komentet valahova es ezert nem ertekeli senki) Olyan szavakal van gondom ahova 2 betu kell es en egyet irok meg amelyk szohoz nem kell duplan irni betut es en dupla betuvel irom.
Normalis komenteket leci,(Olvasni nem azert olvasok h hatha megtanulok irni helyesen, hanem mert erdekel a tema amit olvasok)
20/F
Szia!
Én magyar szakos hallgató vagyok, és bizony néha én is észreveszem, hogy "romlik" a helyesírásom. Ez főleg nyáron van, mikor rengeteget internetezek, és keveset olvasok.
Én azt tanácsolom, hogy rengeteget olvass, legalább naponta egy órát, főleg szépirodalmat, és ha lehet hanyagold az internetezést.
Ezenkívül fogj egy helyesírási könyvet, és az elejét olvasd el, tanulmányozd, szinte minden le van írva.
Ha valamit nem tudsz, vagy elbizonytalanodsz nézz utána, és rögzülni fog :)
Illetve az is sokat segíthet, ha kimondod az adott szót, akkor érzékelned kell, hogy hogyan helyes.
És legyél nagyon büszke magadra, mert ez becsülendő dolog, főleg a mai világban, hogy érdekel a helyesírás!
Tudom ,hogy már régi a kérdés ,de azért belinkelem ezt az oldalt hátha segít valakinek.
Én amióta ezt használom azóta javult a helyesírásom ,úgy is hogy nem gépelembe a weboldalba a leírandó szöveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!