Antenisca kérdése:
Alkalmi munkában egymást követő 2 napon 2x17 órában foglalkoztatható e a munkavállaló vendéglátásban?
Figyelt kérdés
Mindezért a munkáért a munkaadó napi 4000,-Ft-ot fizet. Ezen kivűl két hetente 1 alkalommal 3 egymást követő nap kell napi 17 órát ledolgozni ugyanezért a napi bérért. Jogszerű ez, s ha nem hova lehet fordulni jogorvoslatért?2013. aug. 14. 11:06
1/1 anonim válasza:
Alapból nem jogszerű, hiszen ez még a minimálbért sem haladja meg. Bár szerződése válogatja, hogy ki mit ír alá. Én 14 óráztam, napi ötezer forintért, és amikor bent kellett maradni egymásutáni napon 20 órázni, és kaptam rá 4000-t, akkor beintettem, és azt mondtam, hogy a soha viszont nem látásra.
Ne légy hülye, a 17 órára 4000 Ft, az 236 Ft-os órabér. Megéri? Ha be vagy jelentve, ebből még adóznod kell. Ha nem, akkor mondjuk nem, de akkor is elég kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!