Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tanulási nehézséget, hogyan...

Tanulási nehézséget, hogyan küzdhetem le?

Figyelt kérdés
Holnap után lesz az utolsó vizsgám az egyetemen, de képtelen vagyok koncentrálni!!! Ahogy leülök a könyv elé, elkezdek mást csinálni. Felállok, vagy gépezek, kaja után kutatok...mindent, csak ne kelljen tanulni! Mit tehetnék!! Kérlek segítsetek, adjatok tanácsot, mert ha ezt a vizsgát elbukom nekem végem!!! Nincs motivációm, koncentráció nulla...KÉRLEK, ADJATOK VALAMI TANÁCSOT!!!

2013. jún. 30. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:

csak elhatározás kérdése. Ha nem ülsz oda, nem motivál, hogy sikerülnie KELL, akkor nem is fog.

Esetleg egy kis szőlőcukor, alma. Azok jók.

De csokit ne egyél, az csak testet frissít nem elmét.

2013. jún. 30. 17:49
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Nagyon ideges vagyok már, hogy egyszerűen nem tanulok...már elég sok vizsgán túl vagyok, lehetséges, h. kimerült az agyam és így tiltakozik...egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire nem tudok koncentrálni, nagyon bosszantó...:) Maga a tárgy sem áll hozzám közel sajnos.

Az alma , szőlőcukor valóban segíthet? Kipróbálom!

2013. jún. 30. 17:55
 3/8 anonim ***** válasza:

ó, így már értem.

Nekem szerencsére már vége a vizsgaidőszakomnak, de az utolsónál, ami a legfontosabb volt én is így tiltakoztam.

Inkább hangosan felolvastam sokszor a tételeket, mint konkrétan tanultam volna, mert így mégsem azt csinálom amit nem szeretnék, de valamennyi ragad meg.

Az alma felélénkít, jobb mint a kávé, a szőlőcukor pedig fokozza az agyműködést.

2013. jún. 30. 17:57
 4/8 A kérdező kommentje:

Fizikailag nem vagyok fáradsz abszolút, szerintem már agyilag vagyok ki teljesen, már sírhatnékom van. :D Megpróbálok valamit rágcsálni.(sajnos szőlőcukor nincs itthon) Köszi a tippet!

Közgazdaságtant tanulok, sajnos nem tételes...szedet-vedett az egész anyag, rengeteg gondolkodást igénylő feladattal, mindenféle számolás, függvények...stb. Ezt, hogy megtanuljam valóban toppon kellene lennem agyilag...de már nem megy, mérhetetlen passzivitás uralma alatt vagyok...

2013. jún. 30. 18:04
 5/8 anonim ***** válasza:

akkor egy kicsit kapcsolj ki.

Ülj le vagy feküdj le 20 percig és ne agyalj semmin. Üritsd ki a fejed, meditálj.

Nem nagyon hittem benne én sem, de használ (:

2013. jún. 30. 18:08
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Megfogadtam a tanácsot, egy kicsit relaxáltam, meg ettem banánt mogyoróval. Remélem segít. Mindenesetre most sikerült elkezdenem. Remélem nem hagy alább a kitartás! :) Úgy néz ki menni fog..:)
2013. jún. 30. 18:31
 7/8 anonim ***** válasza:
majd írd meg, hogy sikerült!
2013. júl. 1. 10:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Szia! Sikerült a vizsga! :) 2-es lett ugyan, de nem bánkódom , azt hiszem még nem örültem így kettesnek..:D :)
2013. júl. 3. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!