A balkezeseknek okoz ez a tulajdonság valamilyen nehézséget?
nekem eleinte nem ment olyan gyorsan az írás, és a régi stílusú tollakkal( a mártogatósra gondolok, ami tollszárból meg hegyből áll) egyátlán nem, ezért elkezdtem tanulni jobbal is írni ,de nagyon nehéz...
golyóstollal már általános suli közepére(4. oszt) úgy írtam mint a jobbkezesek, és a balkezesek általában jól rajzolnak és egyéb művészetekben is jók (én pl tácolok a rajz mellett) és gazdagabb az érzelmi világuk ellenben a logikai, szabályos dolgokat nem kedvelik és kevésbé is értik, mert a jobb agyféltekét használják inkább
ha a gyerek akar írni jobbkézzel, akkor hagyd nyugodtan, de ne erőltesd, ne kényszerítsd rá, hogy jobbkézzel írjon, ha ő nem szeretné
Szia!
A volt párom és a férjem is balkezes. Míg az elsőnek kifejezetten balkezes ollót kellett vennie, addig a férjem megtanult jobbkezes ollóval vágni.
A férjem az írását nem takarja, mert úgy tartja a kezét, hogy lássa. Összességében őt nem zavarja, hogy balkezes.
Amikor az öcsém kicsi volt, akkor ő előbb a bal kezével próbált meg enni, de látta, hogy mi a jobbal eszünk, így átszokott rá.
Szabad engedni, de erőltetni nem szabad - legalábbis nekünk anno ezt mondták az öcsémnél.
ez arra utal, hogy az lesz, amugy 3 eves kor elött mar regen latszik, pl, ha nagyobb mar es öltözteteted, hogy melyik labat dugja elöbb a nadragba, vagy ha közepen van valami (mi pl a ceruzakat mindig közepre raktuk neki, hogy el tudja "dönteni", hogy bal vagy jobb kezes-e, mert en bal, parom jobb kezes). Felesleges atszoktatni, anyukamat meg atszoktattak, eredetileg bal kezes lett volna, de most gyakorlatilag olvashatatlan az irasa, es nincs nagyon kezügyessege, pedig nagyon kreativ.
Amugy semmi hatrany nincs a balkezessegböl, egyedül a spiralfüzetbe volt nekem nehez irni (könnyü megoldani, nem spiralfüzetet kell venni, vagy minden masodik oldalra irsz csak, ahol nem zavar a spiral), meg a töltötollal valo irast egy ideig elkentem, de hamar megttanultam azzal is jol irni (ertsek alatt).
Én is balkezes vagyok, és nekem sem okozott semmilyen problémát. Semmi baj nincs az írással, mondjuk néha elmaszálom a ceruzát a lapon amikor írok/rajzolok...de az nem nagy gond. Könnyű mindent megoldani, szerintem legalábbis nem kell speciális balkezeseknek való dolgokat venni, elég ha olyat veszünk ami "kétkezes". Én jobb kézzel nagyon kevés dolgot tudok, míg testvérem (szintén balkezes) nem annyira balkezes mint én. Ő több mindent szokott jobb kézzel csinálni.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!