Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Angolban a was az azt jelenti...

Angolban a was az azt jelenti hogy volt? Múltidővel kell akkor fordítani a mondatban?

Figyelt kérdés

Pl: I was in hospital. Én kórházba voltam.

Ez így helyes?

meg pl You was read the book? ez így jó ?

és akkor a was bármely mondatban mindig múltidő

és az ige az alap alakját kell használni ?? V1-et?

Pl. hit,run,read,sit

2013. jún. 20. 11:51
 1/3 unbelieveable ***** válasza:
A was/were a létige (be) múlt idejű alakja. A was E/1-ben és E/3-ban használatos (I, He/She/It), a were E/2, T/1, 2,3-ban (You, We, They). Egyszerű múlt időben azt lehet vele mondani, hogy valaki valahol volt, olyan mondatokban használják, amikben nincs cselekvés, szóval az I was in hospital vagy a You were at school jó. Egyszerű múltban a did a segédige, minden más cselekvést vele fejeznek ki. Szóval Did you read the book? a helyes. Ha a did benne van a mondatban, akkor nem kell az igét múlt idejű alakba tenni. A folyamatos múlt időben a was és a were a segédige, akkor használják, ha a múltban valami folyamatban volt.
2013. jún. 20. 15:01
 2/3 A kérdező kommentje:

A folyamatos múlt időben a was és a were a segédige, akkor használják, ha a múltban valami folyamatban volt.

a válaszod vége

Akkor ha a múltvan valami folyamatban volt mit pl: baleset meg az is hogy láttam ? saw

2013. jún. 24. 11:12
 3/3 unbelieveable ***** válasza:
akkor az ige -ing-es alakban van pl: I was readig a book vagy They were going to school
2013. jún. 25. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!