Hogyan lehet elerni hogy legyen onbizalma es amit akar elerjen?
Figyelt kérdés
Legjobb baratnom (16 eves) kisse felenk. fel megvalositani az almait es nem kuzd hogy elerje amit akar. Nincs onbizalma. megkert hogy segitsek neki de nem tudom hogy hogyan. o azt mindja hogy olyan szeretne lenni amilyen en. mert en nem hagyom magam amit akarok azert kuzdok es elebb utobb elerem es megszerzem. es van onbizalmam.( nem vagyok bekepzelt) segitsetek!2009. okt. 8. 19:00
1/2 anonim válasza:
Talán olyan helyzetekben kellene kipróbálnia magát, amelyektől fél. Feladat: szembe menni a saját félelmével, s önbizalmat szerezni a sikerrel. Nyilván nem ember feletti dolgokra gondolok, hiszen így a kudarc lehetősége még inkább elijesztheti. Én pl. féltem a vezetéstől (mármint egyáltalán attól, hogy megtanuljak vezetni), de nem kis kitartással csak megszereztem a jogsit. Te ismered a barátnődet, Te vagy az, aki konkrét tanácsot tudsz neki adni. A leírásod alapján Te határozott vagy, ezek szerint ő nem (persze, ez összefügg az önbizalommal). Ha pl. fél megmondani a véleményét, fél megvédeni magát, akkor csak azért is próbáljon ki olyan helyzetet, amikor ki kell állnia a maga igazáért, meg kell védenie magát. Pl. ha vki beszól neki, merjen visszaszólni, de nem bunkón, hanem "felülről", ésszel. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
2/2 A kérdező kommentje:
koszi szepen. es gratulalok a jogsidhoz
2009. okt. 9. 14:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!