Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Engedélyem nélkül fölraktak...

Engedélyem nélkül fölraktak rólam egy képet a napiszar.com-ra . Az oldal szerkeztője nem hajlandó letörölni, pocskondiázó megjegyzéseket kaptam vissza tőle emailben. Hol tudok jogi segítséget kérni? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. okt. 7. 10:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
59%
ja, inkább azt mondd, melyik képet kell nézni, amin te vagy! :)
2009. okt. 7. 13:34
 12/23 anonim ***** válasza:
67%
tudod kik kerülnek fel a napiszarra....sztem itt az ideje h elgondolkodj magadon..:D
2009. okt. 7. 13:41
 13/23 A kérdező kommentje:
Annyit tennék hozzá, hogy elég degradált mindenki, aki egy értelmes kommentárt sem tud írni. Illetve aki azt a szenny oldalt nézi, arról is megvan a véleményem, de ez nem marad annyiban, az biztos!! Na pá!
2009. okt. 7. 15:00
 14/23 A kérdező kommentje:
Szeretnék mindenkitől elnézést kérni, zaklatott voltam a dolog miatt, emiatt válaszoltam ingerülten. Mégegyszer elnézést kérek!
2009. okt. 7. 18:14
 15/23 A kérdező kommentje:
Szeretnék mindenkitől elnézést kérni, amiért ingerülten válaszoltam. Zaklatott voltam a dolog miatt, emiatt volt. Mégegyszer elnézést kérek!!
2009. okt. 7. 18:16
 16/23 anonim ***** válasza:
55%
Tudod, nagy az Isten állatkertje.
2009. okt. 7. 20:50
 17/23 anonim ***** válasza:
65%
Tanultál belőle gondolom, ennyi. Legközelebb nem teszel ki degenerált képeket.
2009. okt. 7. 20:53
 18/23 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Kérdező,

Az eddig kapott válaszok alapvető jogi tévedéseket tartalmaznak, szóval ne veszítsd el a kedved miattuk.

Egyszóval, igazad van: az IWIW és a myvip szabályzata alapján a képedhez fűződő SZERZŐI jogaidról NEM mondtál le.

A képeddel visszaélő HARMADIK SZEMÉLY igenis perelhető (csak az iwiw és a myvip perléséről mondtál le, de a napiszar elleni perről nem).

Sajnos a napiszar sok jogi kiskaput kihasznál, ezért nem könnyű az ügy. De igenis vannak komolyan sebezhető pontjai, szóval nem is reménytelen.

A legjobb, ha találsz egy olyan szervezetet, amely szívesen ráharap erre az ügyre. Szerintem a TASZ-szal érdemes próbálkozni, az az érzésem, nekik kifejezetten érdekük, hogy publicitást teremtsenek maguknak a napiszar eláztatásával.

A részleteket ld. itt:

[link]

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__42551..

(itt csak a 09-25 00:44 veendő figyelembe, a többi válasz elfogult, téves vagy eleve indulatból íródott).

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__419022

(09–20 19:21, 09–21 05:26, 09–21 11:07)

2009. nov. 11. 12:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelt HostOffice Informatikai Szolgaltató es Kereskedelmi Kft!

A hálózathasználati irányelvek 3.9. pontja szerint ,,tilos a hálózatot a szerzői jogvédelem alá eső anyagok átvitelére használni, ha az átvitel során mások szerzői joga sérül''.

A 3.3. pont megemlíti, hogy itt a nemzetközi egyezményeket is figyelembe kell venni.

Panaszom az, hogy az Önök egyik ügyfele, a csibefasz.com az egyik képemet lemásolta és engedélyem nélkül újraközölte.

Magyarország tagja a Berni Konvenciónak, tehát a szellemi termékeket keletkezésüknél fogva védi a szerzői jog, külön bejegyeztetési és levédetési procedúra nélkül is:

,,Under the Convention, copyrights for creative works are automatically in force upon their creation without being asserted or declared. An author need not "register" or "apply for" a copyright in countries adhering to the Convention. As soon as a work is "fixed", that is, written or recorded on some physical medium, its author is automatically entitled to all copyrights in the work and to any derivative works, unless and until the author explicitly disclaims them or until the copyright expires.''

Az az internetes oldal, ahol közzétettem a szóban forgó képemet, nem kötötte ki felhasználói szabályzatában, hogy az ott megosztott képek szerzői automatikusan lemondanának műveik szerzői jogáról.

A szabályzat csak ún. ,,mentesítési nyilatkozatot'' íratott alá velem: mentesítem a szolgáltatómat a felelősség alól, ha valaki visszaélne az ott megosztott képeimmel. De a nyilatkozat nem tartalmazott megkötést arra nézve, hogy én ne érvényesíthetném szerzői jogaimat a képemmel visszaélő harmadik személlyel szemben.

Én a képemet nem helyeztem expressis verbis szabad licenc alá (public domain, GNU GFDL, Creative Commons). A Berni Konvenció értelmében alapértelmezés az, hogy a képet védi a szerzői jog.

Sajnos, az Önök szolgáltatását bérlő csibefasz.com ügyfél egyetlen tevékenysége tevékenysége: ipari méretekben űzött képlopás. Ez nem puszta hiba, gondatlan használat, másodlagos következmény, hanem vállalkozásuk fő, sőt egyetlen profilja.

A másik aggályos pont, hogy a sértettek nagy része fiatalkorú, és jelentős része kiskorú.

A harmadik aggályos pont, hogy az Önök ügyfelének tevékenységét a nemzetközi szakirodalom ,,cyberbullying'' néven említi. Mivel a jelenség új, ezért jogi megítélése még kialakulóban van. Azonban fiatalkorúak esetében, mivel a kamaszok én- és testképe még kialakulatlan, ezért a cyberbullying várhatóan okozhat komolyabb önértékelési zavarokat is. Lehetséges következményei, veszélyei még feltáratlanok.

Ráadásul a csibefasz.com ipari méretekben űzi tevékenységét, nem pedig eseti módon.

Tisztelettel kérem, a panaszolt csibefasz.com ügyfelük folytatólagosan elkövetett jogsértő tevékenységét megszüntetni szíveskedjenek, a vele kötött szerződés alapján.

Külön is kérném képem szerzői jogot sértő (folytatólagosan elkövetett) újraközlésének megszüntetését: a kép eltávolítását.

Figyelmüket, fáradságukat köszönöm.

Őszinte tisztelettel

....

2009. nov. 11. 12:57
 20/23 anonim ***** válasza:

Bocsánatot kérek: a mintalevelet nem ide szántam, hanem egy másik kérdéshez:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

2009. nov. 11. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!