Mennyire egészséges a fehér kenyér?
Ember, a zsömle meg a kifli is fehér kenyér, csak álruhában. Ugyanaz az alapanyag. A kifliben van tej is, ennyi a különbség.
Nem a formája az érdekes, hanem az, hogy milyen szénhidrát alkotja. A fehér kenyérben rövid van. A teljes kiőrlésűben hosszú. Amikor emészted, az enzimek elkezdik csipkedni a végeit. De idő kell hozzá. Ezért a vércukorszintet csak lassan emeli, s energiával is hosszabban lát el.
Gabonafélére tulajdonképpen az embernek egyáltalán nincs szüksége. Semmiféle kár nem származik abból, ha teljesen elhagyjuk. Népszerűségének oka az, hogy aránylag könnyen, nagy mennyiségben elő lehet teremteni.
Évszázadokon át ettünk fehér lisztből készült kenyeret, s nem származott belőle baj. Mondják sokan. Hát ezt egyrészt nem tudjuk, másrészt az urak nem ettek kenyeret, csak a parasztok. Ők viszont igen kemény fizikai munkát végeztek nap mint nap. Így a kenyér, a szalonna, hagyma nem vezetett elhízáshoz, érrendszeri betegségekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!