Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi lenne ha egy májként élnéd...

Mi lenne ha egy májként élnéd le az életed? Vagy egy sipcsontként? Tudnád hogy te sipcsont vagy? Lehet hogy ugyanolyan lenne mint a mostani életed? Szoval a tulajod anyukájának a sipcsontja a te anyukád? Gondolkodtatok ti már ezen?

Figyelt kérdés
2009. okt. 1. 22:11
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

01:30 Nekem is ez jutott eszembe.

Nem lehetnek érzései, nem gondolkodhat, mivel nincs agya, nincsenek idegei, úgy, ahogy nekünk. Tiszta hülyeség. Biztos vicces lehet belegondolni, de én ehhez túl realista vagyok, bocs. :D

2009. okt. 2. 09:40
 22/29 A kérdező kommentje:
honnan tudod hogy nincsen érzése meg ilyenek? a diktaturába még az embereknek se lehet nagyon amit mondanak neki azt kell csinálnia :-)
2009. okt. 2. 15:18
 23/29 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy szimpla anyagból áll. Sejtekből, molekulákból, DNS-láncokból, stb. Ezek mind elképzelhetetlenül picik, nyilvánvaló, hogy nincs bennük értelem. Ha sok összekapcsolódik, és lesz belőle agy, bőr, sípcsont, vagy bármi, akkor SEM lesz értelmes. Ahogy nem értelmes egy ruhadarab, egy ceruza, vagy egy cipősdoboz sem.

A diktatúrát ne hasonlítsd már össze ezzel basszus... :D:D

2009. okt. 2. 16:26
 24/29 A kérdező kommentje:

és arról mit gondoltok hogy lehet egyik kömünk végén van egy civilizáció?:P

ezt arra alapozom hogy vannak ugye hangyák is az ember szemébe nagyon kicsik és például egy elefántnak az ember is nagyon pici :D szóval a hangyák az elefántnak mondjuk ugy hogy nem is tudja hogy léteznek vagy nemis érzi stb értitek..:D

2009. okt. 2. 17:32
 25/29 anonim ***** válasza:
Az elefánt azért nem tud a hangyáról, mert nem egy intelligens lény, nem kutat. Az emberek viszont igen, épp ezért pontosan tisztában vannak azzal, hogy ez nem lehetséges.
2009. okt. 2. 17:53
 26/29 A kérdező kommentje:
és mégis honnan tudod hogy az elefánt nem gondolkodik? ez a nagyképüség az emberre van csak ő az értelmes ő a világ közepe ... mikor az ember tudja csak ennyire tönkre baszni a Földet semelyik más lény.. és persze az emberek egymást se kimélik :-) ebből kiindulva hogy csak az ember értelmes hát nemtudom .. :-)
2009. okt. 2. 18:14
 27/29 anonim válasza:

Az elefánt az egyik legértelmesebb állat, és erős érzelmekkel is rendelkezik, például tud sírni, és gyászolni. De inkább az a kérdés szerintem, hogy valaki hisz -e a lélek létezésében, és abban, hogy mindennek van lelke, ami él. Kisebb vagy nagyobb, egyszerűbb vagy bonyolultabb, de lélek. Ha valaki ebben hisz, akkor egyértelmű számára, hogy minden élőlény valamilyen szinten érez. És ez akár igaz lehet egy sejtre is, de nem úgy, ahogy mi az agyunkkal gondolkozunk. Szerintem ez számunkra eléggé megfoghatatlan.

Viszont a gondolatmenetet folytatva, én inkább a nálunk nagyobb irányba szoktam belegondolni. Hogy mi vagyunk része egy nagyobb egésznek. És talán ezt a nagyobb egészet hívjuk Istennek.

2009. okt. 2. 19:10
 28/29 A kérdező kommentje:
utolsónál a pont :P
2009. okt. 3. 10:48
 29/29 anonim ***** válasza:

Minél apróbb egy létezésforma és minél mélyebbre megyünk annál több az intelligencia .

Egy sejt pl sosem téved az ember viszont igen.

De egy egyszerü következtetésből is kiderül az h a lény az nem a teste.

Mert pl ha elvágod a kezed Te magad gyogyitod v a "buta " sejtjeid.Vagy hányszor dobbantod naponta a szíved h élj.Sehányszor mert azt nem Te teszed.

Te "csak " élsz a testedben mint ahogy a lakásodban.

Aki már kicsit elgondolkozott ezen vagy utanaolvasott az tudja...

2009. okt. 20. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!