Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek? én öngyilkoss...

Ti mit tennétek? én öngyilkosságra készülök de lehet nem merném meglépni

Figyelt kérdés
Kb 1 éve nagyon szar minden.barátaim nincsenek csak néha érdeklem őket amikor kell valami. barátnőmmel nem jó a viszony. szezonmunkám volt ahova idén nem vettek vissza.okot nem mondtak rá csak hogy nem.és kb 3 hónapig hitegettek. ittohn ülök 1 éve mert azt hittem majd idén is elkezdhetem ezt a melót és semmi.. tele vagyok rendezetlen számlákkal. mindenki gyűlöl azt hiszik n örömmel ülök ittohn. azon kívűl hogy elmegyek néha sportolni semmit se tudok csinálni. mindig kérem azt a pár barátomat aki van h csináljunk valamit pl ma is kértem de nem mert fáradtak pihennek. én ezt nagyon meguntam és most elhatároztam valamit teszek .de mit?? egyszerűen tényleg nem tudom mi értelme így élni..a családban csak a veszekedés.pedig egy értelmes normális fiatal rác vagyok 22F
2013. máj. 2. 16:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
22
2013. máj. 3. 18:50
 22/34 anonim ***** válasza:
Könyörgöm legyen már egy kis akaraterőd! Barátokat szerezhetsz, le tudsz fogyni, a dadogás is többé-kevésbé kezelhető.
2013. máj. 3. 19:00
 23/34 anonim ***** válasza:
Jajj b*zdmeg f*szom kivan ezekkel a dumákkal már
2013. máj. 3. 19:23
 24/34 anonim ***** válasza:
Persze a fa*zod ki van de cseszel cselekedni. Így ne is várj csodát.
2013. máj. 3. 19:30
 25/34 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek: keress magadban értékeket, ne a haverok-buli-fanta által kifeszített térben határozd meg magad. Az az élethelyzet, amiben most vagy, valóban elég mélypont, de baromira nem ok az öngyilkosságra. Miért? Mert te és a társadalom nem vagytok inkompatibilisek. Képes vagy rá, hogy legyenek barátaid. Képes voltál összeszedni egy barátnőt. Képes vagy dolgozni állásban. Képes vagy sportolni.

Az öngyilkosságra az az ok, ha a fentiekre nem képes valaki, kitesztelten, de az ostorozó vágya megvan rá. (Nekem pl. nem sok barátom van, nem vagyok társas lény, nem tudok jól kapcsolatokat teremteni és managgelni, de különösebben igényem sincs rá --> nem nyírom ki magam emiatt.) Ja és elkeseredésből sosem gyilkolunk ön. Az öngyilkosság elég nagy dolog ahhoz, hogy egy alaposan átgondolt, higgadt döntés eredménye legyen.

Kialakult vitához:

Ez az "ártatlanul legyilkolt áldozatok" szöveg sántít. A világ olyan, amilyenné mi, emberek tesszük. Mindazok, akik látták, hogy a srácot leöntötték ragasztóval, de nem tettek semmit ellene, úgynevezett bűnsegédi bűnrészesek. Népnyelven: bűnösök közt cinkos, aki néma.

Mindazok, akik konformistán csak élnek bele a világba, részesek abban, hogy a világ olyan szar, amilyen szar. Tehát ha kinyírsz száz random embert, kb. 95..98-at teljesen jogosan nyírsz ki ebben a megközelítésben. Ettől függetlenül ne nyírd ki, mert élőlények, olyanok, mint te. (Ölni amúgy is csak egyetlen céllal legális: ha megeszed. De embert ezért se ölj, egyél valami mást.)

Lehet lepontozni. De mielőtt felháborodnátok, vegyétek észre, hogy a szememben nem az emberi élet ér keveset, hanem a minden más élet - beleértve a növényit is - ér nagyon sokat.

2013. máj. 4. 14:06
 26/34 anonim válasza:

Ide figyeljen mindenki,mi értelme van az öldöklésnek,halálnak.Azért kerültünk a Földre hogy valamit létre hozzunk,jobbak legyunk,nem azért hogy pl öngyilkosságot tervezzünk.Mindenki élete ér valamit ér valami igazán fontosat a földön.Mondhattok bármit akármit mindennek meg van az oka.És nem az oktalan halálnak.Mert lehet úgy érzed az élet szar de nem az.vegyünk egy példát ismeritek láttatok olyan férfit az intereneten se keze se lába mégis felesége gyerekei vannak.Az élet egy döcögös út elesel fel kell kelned és menned tovább nem leugrani a szakadékba!Normális fiatal srác vagy,jó ez már valami és neki kezhetsz életedhez.Meguntad?Mi lesz ha többé pl nem internetezhetsz nem tévézhetsz nem besszélehetsz csak feküdhetsz a sírban.SENKI NE FOLYAMODJON halálhoz!Egyszer úgyis eljön de addigra már valamit eltettél az asztalra.Kérlek ne folyamodj ilyenekhez,de senki se .Mert az élet egy ég felhős lesz esik az eső de kivirul.

Ha más életét vennéd el annak semmi értelme,mert az élni akar,de te is élni akarsz mint mindenki más.A lényegben a lényeg hogy semmi értelme ilyet tenni mert az élet szép akármi is történik

2013. máj. 11. 15:55
 27/34 anonim ***** válasza:

#22, kérlek, definiáld az akaraterő fogalmát.

#26, ott a csavar, hogy azt legfeljebb hisszük, hogy a halál után valami érző dolog marad belőlünk. Könnyen lehet, hogy a hardver megszűntével a szoftver sem fut tovább, ráadásul a tárolt információk is elvesznek - azaz nincs semmiféle érzés, éppen ezért nem értelmezett az, hogy "csak feküdhetsz a sírban". Ami a sírban fekszik, nem érez semmit, nem tud magáról. Vagyis olyan, mint az álomtalan alvás, csak nincs ébredés belőle, tehát véglegesen megszűnik az "én". De az is lehet, hogy van halál utáni élet, ami ugye megint csak több lehetőséget tartalmaz:

- tovább viszi az emlékeit

- "restartol"

Ez utóbbi lehetővé teszi a földi újjászületést, a másik nem, mert senkinek nincsenek emlékei az előző életéből (legfeljebb azt hiszi, valójában nem tudható, honnan vannak azok az emlékek). De ez már az ezótopicba való. A lényeg, hogy fogalmunk sincs, hogy mi történik azután, hogy meghaltunk, sőt arról sincs, hogy értelmezhető-e egyáltalán a kérdés, azaz történik-e valami.

2013. máj. 11. 21:15
 28/34 anonim ***** válasza:

A párom elolvasta, és felvetett egy érdekeset: nem antagonizmus az, hogy van földi újjászületés, és az emlékek megmaradnak. Úgy lehetséges, ha nem konkrét emlékekként maradnak meg, hanem beépülnek a személyiségbe. Ez viszont két dolgot kell, hogy jelentsen:

- van személyiségfejlődés, azaz van egy olyan trend, ami az egyes személyektől független.

- nagyon sokféle fejlettségi szinten álló embert kellene látnunk, és időben egyre többet egyre magasabb szinten.

Az elsővel az a bajom, hogy a szent iratokon kívül semmi más nem szól erről, viszont az összes szent iratot emberek írták. A másodikkal az a bajom, hogy nem látok túl sok különböző szinten álló embert, de főleg az nem látszik, hogy egyre többen lennének egyre magasabb szinten. (Persze ez attól is függ, hogy mi a trend, és nem tudom, mit kellene látnom.)

2013. máj. 11. 21:25
 29/34 anonim ***** válasza:
... bocs, kicsit rosszul tettem fel egy kérdést: tehát az a kérdés, hogy van-e "abszolút" személyiségfejlődés. Az oké, hogy mondjuk mi itt a gyk-n megegyezünk valamiben, hogy "A" viselkedés jobban tetszik, mint "B", tehát "A"-t fejlettebbnek tekintjük, mint "B"-t. De van-e valami olyan, ami tőlünk függetlenül, az "Univerzum Rendjé"-ből következik, egyáltalán van-e az univerzumnak rendje.
2013. máj. 11. 21:52
 30/34 anonim válasza:
Jó,jó!Azért írtam hogy feküdsz a sírban,mert igazándiból senki se tudja azt hogy mi van a halál után...Akármit mutat ki a szuperübertechnológia vagy a tudósok. 26 voltam AZ ÉLET SZÉP
2013. máj. 12. 08:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!