Hogy lehet jól lánghegeszteni hozaganyaggal?
Figyelt kérdés
Suliban gyakorlaton csináljuk. Folyton hozzáragad a hozaganyag a fémlapocskához, ami szerintem helytelen. Ha nem érintem hozzá, és úgy hegesztem, akkor meg olyan, mint ha nem is lenne hozaganyag, mert nem csöppen le róla semmi. Magyarul olyan mint ha hozaganyag nélkül csinálnám. A másik hiba pedig, hogy nem olvasztom meg a fémlapocskát, csak rácsöppen a hozaganyag, az megint csak helytelen.
Tud valaki segíteni?
2009. szept. 23. 16:03
1/2 anonim válasza:
Ha a lángot megfelelően beállítod, akkor úgy könnyű lesz. Annyi az egész , hogy felmelegíted a fémlapokat, agy amivel épp dolgozol, és amikor már majdem olvad akkor a pótanyagot is elkezded olvasztani, így a fém és a pótanyag kb ugyanakkor olvad meg és egybefolyik, ezután ugyanígy folytatod.Gondolom ilyen alapopkat tudsz hogy hogy miolyen szögben kell tartani a keverőszárat, meg a pótanyagot, ill milyen távolságban egymástól. Gyakorolni kell (nem is olyan sokat) és akkor nagyon jól fog menni :)
2/2 anonim válasza:
Igaz, hogy már 4 éve volt ez, de én is most tanulom ezt. Sajnos nekem is ezek a problémák állnak fenn. Annyi, hogy mi 2 db acélcsövet hegesztünk össze. Nem olvasztom meg eléggé az anyagot és csak a hozaganyag olvad rá. Kb olyan, mintha szigetelőszalaggal összeszalagoznám.. :D Meg nekem mindig durran, mert túl közel tartom a magot az anyaghoz. Akkor mindig egy kisebb szívroham jön rám. Majd csak megtanulom egyszer. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!