Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Férjem elhagyta az orvosi...

Férjem elhagyta az orvosi papírt, honnan tudom, hogy meddig érvényes a jogosítvány orvosija?

Figyelt kérdés
Kövezzetek meg, de nem tudom. Az én papírom meg van így biztos nyomon tudom követni meddig érvényes a jogosítványhoz kötelező orvosi vizsgálatom, de a férjem papírja elveszett még az anyjáéknál mielőtt külön költöztünk volna. Van más opció ahonnan megtudhatom mikor jár le az orvosija?

jan. 17. 07:17
 1/9 anonim válasza:
82%
A háziorvosnál csinálták a vizsgálatot anno? Akkor ő magtudja mondani, vagy ki lehet következtetni az időt belőle.
jan. 17. 07:29
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, nála. Köszönöm szépen! :)
jan. 17. 07:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Nem kell hozzá külön azaz orvosis papír amit a házi orvos ad, hiszen a jogosítványodban is benne van a második oszlopban ugyanaz a dátum hátul. Onnan is látod illetve tudhatod, hogy meddig érvényes a jogosítványod az adott kategóriára.

jan. 17. 09:49
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
Nem adnak annál hosszabb ideig érvényes jogosítványt, mint az orvosi alkalmassági vizsgálat lejárta. Tehát ha az orvosi alkalmasságit augusztusig kapta nem kapott novemberig érvényes jogsit.
jan. 17. 12:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ez EESZT-be nincs fent? De 3-as elmondta
jan. 17. 14:33
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
"Van más opció ahonnan megtudhatom mikor jár le az orvosija?" Benne van a vezetői engedélyben, az adott kategória érvényességi ideje. Fontos, hogy van egy az okmány érvényességi idő, és van az adott kategóriára külön érvényességi idő. Ez utóbbi egybe esik az orvosi érvényességi idejével.
jan. 17. 21:04
 7/9 Oldfire ***** válasza:
53%
Ügyfélkapun tudod pótolni. Csak ki kell nyomtatnod. Mi is így jártunk. A másolata ott lesz. Kb. az időpontot kell tudni a kereséshez.
jan. 18. 05:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok. Ezek sem rossz opciók, de felesleges ezért felmenni ügyfélkapura, vagy bármilyen formában megnehezíteni ezt a dolgot.

Mindenkinek javaslom hogy képben legyen a jogosítványban található kódokkal. Egyébként konkrétan a jogsira is rá van írva, megtalálható a hátulján a 11.-es oszlopban. Ott van benne, hogy meddig érvényes a jogosítványod. Az orvosi alkalmassági lejártát követően egyébként legfeljebb 10 évig segédmotoros kerékpár még vezethető, amennyiben nem módosították ezt a jogszabályt.

jan. 18. 06:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Sosem nézegettem a jogsi hátoldalát emiatt meg pláne. Ügyfélkapunk nincs, de köszönöm a felvilágosítást.
jan. 24. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!