Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Vatera oldalon Licitáltam,...

A Vatera oldalon Licitáltam, enyém lett az árucikk, de mégsem kell, mi a teendő ez esetben?

Figyelt kérdés

ma 05:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kifizeted, átveszed, kidobod a szemétbe.
ma 06:09
 2/7 A kérdező kommentje:
De nem akarom kifizetni!
ma 06:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem akarnám, hogy elküldje.
ma 06:21
 4/7 anonim válasza:
Én ugy tudom, hogy amig nem teljesül a fizetési meghagyás addig nembküldik el.
ma 07:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért licitálsz, ha nem akarod megvenni? Miért nem olvasod el a feltételeket és következményeket?

[link]

"A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló 6:64. §-ban rendelkezik a kérdésről. A törvény értelmében az a vevő, aki egy aukciós oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, a licittől a későbbiekben nem állhat el. Az eladónak a vatera.hu oldalra feltett ajánlata szerződéskötési nyilatkozatnak minősül, vagyis ha a termékre licitáltak, az eladási szándéktól elállni már nem lehet. Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön. Így a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni. Az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni. Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni."

Ne legyél hülye. Megnyerted, megveszed mielőtt még feljelentenek.

ma 07:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Gratulálok!Örülni fog neked az eladó!!! Nyilván felhívod, vagy írsz neki, sűrű bocsánatkérések közepette és elmondod, hogy mégse kell a termék.
ma 07:54
 7/7 A kérdező kommentje:

Értem,

köszönöm a segítséget !

ma 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!