Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A www.10forintert.hu-n igazak...

A www.10forintert.hu-n igazak a licitálások?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 1. 21:39
 1/3 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 1. 21:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Na elmondom a tapasztalatom, beregisztráltam, és megvettem az egyszeri kedvezményes csomagot 4500 forintért 600 bidet.

A főoldalon van egy telitalálat nevű játék, ahol megjelenik a tábla, ott licitálni kell, és az adott licitálók között sorosolnak ki 10 - 100 vagy 1000 bidet, párszor nyertem 100 bidet, de később el is buktam, úgyhogy maradtam 600 bid környékén. Az oldal részéről van egy jó húzás, h van külön kezdőknek szóló aukció, és csak olyanok nyerhetik meg, akik még sosem nyertek.

A lényeg, h 125 forinttal elvittem a 4000 forint+200 bid csomagot, viszont beváltottam bidre, és kaptam érte 530 bidet. örült a fejem. Aztán még 2x nyertem egy hasonló csomagot, meg 4000 forint paypal átutalást. Mondom egész könnyen lehet nyerni az oldalon, aztán a harmadik nyereményem elbírálása előtt (mert minden nyerést leellenőriznek), kaptam egy ilyen üzenetet:

Tisztelt Cím! A szolgáltatásunk biztosága és az összes művelet helyessége érdekében, kérjük Önt, hogy küldje át számunkra a személyigazolvány és a lakcímkártya mindkét oldalának beszkennelt másolatát, hogy ellenőrizni tudjuk a rendszerünkben az Ön által megadott Felhasználói adatokat. Ez egy szabványos eljárás, mely lehetővé teszi a létrehozott Felhasználófiók hitelességének ellenőrzését és a Felhasználási feltételek szabály szerinti létrehozását. A kért dokumentum másolatokat kérjük haladéktalanul küldje át a bejelentkezés után megjelenő fájl csatolási ablak igénybevételével. Amennyiben 7 napon belül nem rendelkezhetünk a kért dokumentumok másolataival, a felhasználófiók le lesz tiltva. Következményképpen a Felhasználófiók pozitív eredményű ellenőrzéséig nem lehet kifizetni a megnyert licitáció(k) értékét, a befejezett aukció(k) felülvizsgálata pedig nem lesz lehetséges. Üdvözlettel, 10forintert.hu Ügyfélszolgálat

Ez mondjuk várható volt, mivel a nemzetközi csalás elleni törvények kötelezik a nemzetközi oldalakat erre. Én nem fogok beszkennelni, úgyhogy részemről itt véget ért a játék. És igen lehet az oldalon nyerni, nem nehéz.

2013. ápr. 15. 11:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves #2 válaszoló!

Azt hiszem a magam és mindenki nevében megköszönhetem fáradozásodat a témával kapcsolatban!!!

Rendkívül hasznos tapasztalatokat osztottál meg velünk, amiből lehet tanúlni!

Érdekes a weboldal működése.

(laikusként) A beszámolód első feléig, teljesen meg tudom érteni.

Bár én személyem, soha nem rajongott a szerencsejáték és ahhoz hasonló webes pénzkeresési dolgok iránt.

A leírásid azon része meg egyenesen megdöbbentett, hogy annak bizonyítására, hogy valós, 18. életévét betöltött személyről van szó, ilyen formában kell igazolni.

Gondoltam, hogy nem csak én vagyok azzal úgy, hogy látatlanba egy cégnek sem küldöm el a személyigazolványom és egyéb dokumentumok másolatát.

belegondolni se merek hogy egy ilyen csatolmányként küldött mellékletet menyi helyen tudnak felhasználni mint hozzájárulási igazolás.

(Tudtommal csak akkor hiteles egy ilyen másolat, ha kézzel aláírottan, dátumozva készül a másolat)

Ezzel nem kevés visszaélésre nyílhat esély, hiszen elektronikus formában meg lesz egy olyan cégnek a személyi adataim, (aláírásom a kártyaszámom, minden) amivel akár a telefonom cellainformációit is lekérhetik hivatalosan az anyakönyvi kivonatokkal együtt.

Nem állítom, hogy az oldal üzemeltetői visszaélnek az adatokkal, de meddig tart ezen információk birtokában visszaélnie bárkinek aki hozzá tud férni eme másolatokhoz?!

2013. ápr. 15. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!