Hogy segítsek az anyukámnak és a testvéreimnek akik családon belüli erőszak áldozatai, anélkül hogy a bejelentésem után az apám péppé verje az anyukámat és talán még a testvérimet is? A bejelentésem után kapnak védelmet, hogy zajlanak a dolgok?
Ez nagyon nehéz dolog.
Anyukád és ahogy a család összes tagja ebben él, ezt látta mindn nap, nehéz ebböl kiszakadni.
Az egyetlen aki tudna valamit tenni az édesanyád.
DE ehhez óriási elhatározás és lelki erö kell, támogatás a család egész részéröl.
Ez iszonyatosan nehéz. lehet jó tanácsokat adni, de sajnos, ha nincs elhatározás anyukád részéröl, akkor semmi nem fog történni.
Amit tehetesz, hogy anyukáddal leülsz beszélni és megkérdezed töle, hogy hogyan bírja, akar-e ebböl kilépni, akarja-e hogy jobb legyen. Gondolt-e már apád nélküli életre? Ha mindenre 100%-s igen a válasz, akkor lehet elgondolkodni mit tezstek.
amit elsö írt talán ezt lehetne, hogy mindenki elköltözik apádtól. a gyámügy és a rendörség sem tud sokmindent csinálni, mert ez néha fordul elö, igazán nem nagy dolog. ha a gyámügy nagyon kemény akkor elveszi a kiskoru gyerekeket, ezt meg gondolom anyukád nem akarja.
De elöször anyukádat kérdezd ki rendesen.
Neked is köszönöm, hogy írtál 08:10-es!
Már nagyon sokszor beszéltem az anyukámmal erről. De ő mindig csak azt mondja, hogy ő elmenne ha lenne hova. Sajnos nincs hová mennie. Az anyukája nagyon öreg és hát rá nem tud számítani. Én vagyok neki és a 23 éves húgom akikre számíthat és akik támogatják. De mi sem tudunk már vele lenni, mellette lenni mert mindketten külföldön élünk. Amíg otthon éltem, addig odaálltam mellé és védtem ahogy tudtam, de sajnos már nem tehetem meg... jelenleg 1 gyermekes anya vagyok a húgom dolgozik a párjával és nem tudunk szaladni ha baj van, mert mindkettőnknek megvan a saját kötelezettségünk a saját életünkben és ott van a távolság is... Anyagilag tudunk segíteni de akkor sem mindig. De azt sem tudjuk megoldani csak átmeneti segítség, hiszen az apám iszik és iszik, nem törődik azzal mit esznek másnap vagy be van-e fizetve a sulikirándulás stb... ilyenkor jövünk mi és segítünk ha tudunk. Az apám meg szép kényelmesen éli világát és mindenkit magával ránt. Ja és még van egy öcsém, róla is beszéltem a levélben, rá is lehet számítani, sokszor megvédte anyukámat ha apám neki ment, de ő sem tud menni mindig mert 2 gyermeke van és dolgozik.
A gyermekjólétinél aszem az a neve, vagy gyámügy már nem tudom, de tettem egy bejelentést 14 éves voltam de nem történt semmi, ki jöttek és anyum elzavarta őket és utána soha többet nem jöttek. Nem csináltak semmit. Egyszer már a rendőség is volt kint de ők sem csináltak semmit, csak felszólították hogy nézzen körbe milyen szép otthona, családja van és hogy becsüljön meg minket. Anyukám valóban nem akarja elveszíteni a tesóimat, anno azért is zavarta el azokat az embereket. Mindenesetre, nem adom fel valamit tenni fogok, mert tennem kell, ez így nem mehet tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!