1/9 anonim válasza:
Persze.
De mondjuk előbb definiálni kéne a "lélek" szót.
2/9 anonim válasza:
Persze, hogy létezik. Te is érzed, hogy több vagy mint egy test. Neked is jó esik, ha valaki foglalkozik a lelkeddel,
nem elég bizonyíték ez?
3/9 anonim válasza:
nekem a lélek csak egy szinonima az agyra
4/9 anonim válasza:
A lélek teszi lehetővé, hogy létezz! nélküli csak egy üres, érzések nélküli dróton ráncigált rongybaba lennél!
6/9 2xSü válasza:
A lélek akár vallási, ezoterikus oldalról közelítem meg, akár ateista, materialista szempontból közelítem meg, mindenképpen létező fogalom, hiszen ha szavunk van rá, amit rendszeresen használunk is, akkor az a szó takar is valamiféle fogalmaz. Persze vallási meggyőződéstől függően egészen mást értünk alatta. Definiálni persze nem lenne könnyű, meg függ attól is, hogy hányfelé osztjuk az emberi jelenségeket, mondjuk a kereszténységben megszokott test-lélek felosztásból indulunk-e ki, vagy a görögben is elterjedt test-szellem-lékel hármasságból, vagy a keleti jóval összetettebb felosztásból.
8/9 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt nem lehet ilyen könnyen kijelenteni, hogy létezik-e vagy sem. Elolvastam a cikket, nem vagyok sem dualista sem materialista, de valamiféle dologban hiszek, amit az ember nem tud megmagyarázni, csak legfeljebb érezni. De a véleményetekre voltam kíváncsi, köszönöm!
2013. febr. 24. 19:54
9/9 2xSü válasza:
A lélek márpedig létezik. Már csak azt kell meghatározni, hogy mit jelent a lélek, mert ennek a szónak nincs egzakt definíciója. Meg azt is meg kellene határozni, hogy mit jelent az, hogy létezik. Gandalf például létezik? Mit mesehős igen. Mint hús vér ember nem…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!