Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A lélek létezik?

A lélek létezik?

Figyelt kérdés

2013. febr. 15. 00:37
 1/9 anonim válasza:

Persze.

De mondjuk előbb definiálni kéne a "lélek" szót.

2013. febr. 15. 02:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy létezik. Te is érzed, hogy több vagy mint egy test. Neked is jó esik, ha valaki foglalkozik a lelkeddel,

nem elég bizonyíték ez?

2013. febr. 15. 04:05
 3/9 anonim ***** válasza:
nekem a lélek csak egy szinonima az agyra
2013. febr. 15. 09:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A lélek teszi lehetővé, hogy létezz! nélküli csak egy üres, érzések nélküli dróton ráncigált rongybaba lennél!
2013. febr. 15. 09:34
 5/9 anonim ***** válasza:
nélküle
2013. febr. 15. 09:34
 6/9 2xSü ***** válasza:
A lélek akár vallási, ezoterikus oldalról közelítem meg, akár ateista, materialista szempontból közelítem meg, mindenképpen létező fogalom, hiszen ha szavunk van rá, amit rendszeresen használunk is, akkor az a szó takar is valamiféle fogalmaz. Persze vallási meggyőződéstől függően egészen mást értünk alatta. Definiálni persze nem lenne könnyű, meg függ attól is, hogy hányfelé osztjuk az emberi jelenségeket, mondjuk a kereszténységben megszokott test-lélek felosztásból indulunk-e ki, vagy a görögben is elterjedt test-szellem-lékel hármasságból, vagy a keleti jóval összetettebb felosztásból.
2013. febr. 15. 10:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem.

[link]

2013. febr. 24. 17:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt nem lehet ilyen könnyen kijelenteni, hogy létezik-e vagy sem. Elolvastam a cikket, nem vagyok sem dualista sem materialista, de valamiféle dologban hiszek, amit az ember nem tud megmagyarázni, csak legfeljebb érezni. De a véleményetekre voltam kíváncsi, köszönöm!
2013. febr. 24. 19:54
 9/9 2xSü ***** válasza:
A lélek márpedig létezik. Már csak azt kell meghatározni, hogy mit jelent a lélek, mert ennek a szónak nincs egzakt definíciója. Meg azt is meg kellene határozni, hogy mit jelent az, hogy létezik. Gandalf például létezik? Mit mesehős igen. Mint hús vér ember nem…
2013. febr. 25. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!