Szerintetek átverés vagy sem? Sok pénzről van szó.
A lényeg hogy feladtam egy hírdetsét internet, miszerint 1 fekete pianinót szeretnék eladni x Ft-ért. Kaptam egy e-mailt angol nyelven egy Dr David Franco nevű illetőtöl, akit érdekelne a pianino. Az e-mailben azt kérdezte hogy mennyiért és még áll-e az ajánlat. Írtam h az ár irányár (ami fel volt tüntetve), de alkuképes. Erre ezt az üzenetet kaptam:
Hello,
Thanks for the mail, I want to buy this item for my son in Nigeria, And i want you to ship the item to him through Ems Express so get back to me with the total cost to this address below and Concerning the payment will be bank to bank transfer so get back to me with your
full bank information so that i can pay the money..
Here is the shipping address..
Name.....John O\\\'Brien
Address...No 15 Anfani street Ring Road
City...Ibadan
State..Oyo
Country..Nigeria
Zip code..23402
Telephone number..2348029186772
Bank information
Bank Name....
Account Name...
Account Number...
Swift code...
Iban...
I will be waiting for your bank information and the total cost to the address so that i can pay the money...
Regards..
A lényeg, aki nem tud angolul, hogy a fiának szeretné Nigériába és h hajóra adjam fel! A pénzest részt annyira nem értettem, még csak tanulgatom az angolt!Léccí segítsetek!
Tessék, ezt is Google fordítóprogival írták, pimasz módon még FIGYELMEZTET is a csalásokra. Ez hívják úgy, hogy HOAX (megtévesztő email). [link]
"Dátum: 2009. november 2., hétfő, 13:40:45
Feladó: australianpromo11@centrum.cz
Másolat: recipient list not shown@ismeretlen
Tárgy: Re-Visszaigazolás .... E-mail címed nyerte You: $ 1,000,000.00 USD
Melléklet:
Re-Visszaigazolás .... E-mail címed nyerte You: $ 1,000,000.00 USD
Az ausztrál nemzeti ON-LINE LOTTO.
Borough Drive Sydney, 1402
Ausztrália.
WINNING NOTIFICATION!
E-mail címed nyerte You: $ USD 1,000,000,00
(One Million United State Dollars) Csak.
Követelni a díjat KAPCSOLAT REG.OFFICE:
Dr.rev Ajándék smith
E-mail: revgiftsmith@sify.com
Küldje el az alábbiak szerint:
Ön Winning Numbers :.... 2009/GB8701LPRC
Tételszámot :........ 6035649/011/L/P/RC
Ref. No. .:.............. AU/785061726
Ticket szám: 4700172507056490102
Összeg Won :............$ 1,000,000.00 USD
Az Ön neve :.............
Életkor / Sex :.................
Családi állapot :..........
Foglalkozás :................
Telefon :.................
Cím :....................
Ország ........................
Alternatív mail box ................
KÉRJÜK, Óvakodj a csalások ellen!
A biztonság kedvéért az összes tanácsot győztesei hogy ezek az információk bizalmasak a nyilvánosságtól, amíg a követelés a feldolgozott és a díjat megjelent neked.
Gratulálunk Once Again! Az alkalmazottak és a tagok az AU ON-LINE Lotto Promo @ 2009 Minden jog fenntartva."
Soha semmire ne válaszoljatok amiben igérgetnek,ily módon venni akarnak, vagy nyereményröl értesitenek.ez mind átverés. Dr David Franco nekem is irogatott szaxofon ügyben, amin csodálkozom.Általában az ilyesfajta élölények mint ez az áldoktor a fákon ülnek banánt ,vagy sáskákat eszegetve valamelyik afrikai dzsungelben ,és analfabéták.Mindenesetre ha valaki jól beszél angolul akkor lehet neki a következöt válaszolni.
Dear DR.Bonobo !
Men are always smarter then monkey,you should know this.
So if you next time want to cheat some white man remember on this ,and try it with your own people in the african jungle,you boody blackass nigger.
Hát kb. igy de még lehetne fokozni :)
Még egy "kapitális" példány, ezúttal Londonból: "-Ból. CHARLES Marbury NatWest Bank of London Egyesült Királyság charlesmarbury3000@xxxxxx.com Tel:: +44xxxxxxxxxxx Én Dr.CHARLES Marbury From Harlsden, Észak-Nyugat-Londonban, itt, England. Dolgozom NatWest Bank Corporation London. Írok neked az én iroda, hogy lesz egy óriási előny, hogy mind a ketten. Az én osztály, hogy a helyettes vezető (Greater London Regionális Iroda), rájöttem, hogy elhagyott dolláros összegre 12.5 million USA dollár (tizenkét millió ötszázezer UsaDollars) az egy számla tartozik, hogy az egyik külföldi vevők Late Mr.Thompson Morrison amerikai állampolgár, aki sajnos elvesztette az életét a repülőgép crash of Alaska Airlines 261 zuhant le, amely január 31-én, 2000 beleértve a felesége és egyetlen lánya. A választás a kapcsolatot akkor is felkeltette a geograpgical természet hogy hol élsz, elsősorban azért, mert az NS a transaction.and titoktartási itt. Most a bank eddig várt bármely rokonok hogy jöjjön fel az igény, de senki nem tette that.I személyesen került sikertelen megtalálását a hozzátartozók 2 évig, most igyekeznek az Ön hozzájárulását jelen van, mint a közeli hozzátartozók / Will kedvezményezett az elhunyt úgy, hogy a bevételét e számla értéke 12,5 millió dollár fizethető meg. Ez lesz folyósítása, illetve megosztott ez az arány a 50%-át nekem, és 50%-hoz ön. Nekem van biztosítva minden szükséges jogi dokumentumokat lehet használni biztonsági másolatot készíteni ezt az állítást tesszük. Nekem nem is kell, hogy töltse ki a neveket a ducumentsand legalizálják azt a bíróság most kell bizonyítania Önnek, mint a legitim kedvezményezett. Minden, amit most szükség van a tisztességes együttműködés, a titoktartás és bizalom a ena ble lássuk a tranzakció segítségével. Biztos vagyok benne, hogy ez lesz végrehajtására d szerint törvényes előírás, hogy a megvédi Önt bármely törvénysértés. Kérjük, adja meg a következő: mint már 5 nap fut végig. ez nagyon nagyon sürgős PLEASE. 1. Teljes név 2. Telefonszáma 3. Your Contact Address. 4. Megszállása 5. Kor Miután ment keresztül módszeres keresést, úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépjenek veled abban a reményben, thatyou fogja találni ezt a javaslatot érdekes. Kérjük, az Ön megerősítése ezt az üzenetet, és jelzi, hogy érdeklődik ellátják Önt több információkat. Igyekszünk, hogy tudassa velem a döntést, nem pedig k vezet engem vár. Tudunk vonni néhány ügyvéd, ha erre igényt tartanak. Válasz erre; charlesmarbury3000@xxxxxx.com. Üdvözlettel, Dr.Charles Marbury Tel:: +44xxxxxxxx charlesmarbury3000@xxxxxx.com"
Aki kapta, annak nincsenek külföldi rokonai, soha nem levelezett senkivel Nagy-Britanniából, az email-címe nem szerepel egyetlen levelezőlistán sem. Honnan vették? Ez CSALÁS! ADATHALÁSZTA? gyalázatosan rossz magyarsággal.
Itt van ismét egy diszpéldány, furfangos Nyamnyam Niggerországból megint megtalált....
Kedves Felhasználónk!
Ames Lavenge az Expressz.hu oldalon keresztül a következő üzenetet küldte Önnek 'Szoprán Szaxofon, új eladó' című hirdetésével kapcsolatban:
"Is the item still available for sale...? How many do you have...?"
A megkeresés oka:
Amennyiben válaszolni szeretne a fenti üzenetre, küldjön e-mailt a következő címre: yommyjazzy@hotmail.com
Erre a következö választ küldtem:
Dear Mr.Nyamnyam !
I have some bananas for sale, about 100 kg. Would be enough for you and your monkey brothers u bloody nigger.
Valaki az IWIW-en is becsap másokat, email-címeket akar gyűteni és a körlevelezést propagálja!
Üzenet küldője: Fxxxxxxxx (92) Üzenek
Címzett(ek):
Téma: Re: cxvvx
Feladás dátuma:
"Felhívjuk a figyelmed, hogy ez az üzenet feltehetően egy olyan körüzenet, mely hamis információkat tartalmaz az iWiW működéséről. Az iWiW sohasem küld körlevelet, a kommunikáció a címlapon a "Gépház üzen" ablakban és a hivatalos blog-on történik. Az iWiW nem olvassa a felhasználók üzeneteit, a gyanús körüzenetek szűrése automatikusan történik!"
Üzenet szövege
> > > Ki kell választanom 12 nőt, akik hatással voltak az
> > > életemre. Úgy gondolom, ha ezek a nők valaha is mind egy szobába kerülnének, semmi sem volna számukra
> lehetetlen. Remélem, az öleléseim, a szeretetem, a gesztusaim és a kommunikációm jelzik Neked, milyen különleges vagy. Kérlek, küldd ezt vissza nekem. Kívánj valamit, mielőtt az idézetet elolvasod! Ez minden, amit tenned kell. Semmi nincs csatolva. Csak küldd el ezt tizenkét nőnek, és tudasd, mi történt a negyedik napon. Bocs, hogy forwardolni kell ezt az üzenetet, de légyszi próbáld meg nem megtörni a láncot. Kívántál már valamit? Ha nem kívánsz, nem válik valóra. Itt az utolsó lehetőséged kívánni valamit! "Legyen ma béke a szívedben. Bízz abban, hogy pontosan ott vagy, ahol lenned kell. Ne feledkezz meg a végtelen lehetőségekről, amelyek a hitből születnek Benned és másokban. Használd azokat, amiket adnak Neked, és add tovább a szeretetet, amelyet kapsz. Légy elégedett önmagaddal, úgy, ahogy vagy. Hagyd ezt a tudást beépülni a csontjaidba, és add meg a lelkednek az éneklés, a tánc, az ima és a szeretet szabadságát. Ez mindannyiunk számára létezik. "
Most pedig küldd el ezt tizenkét nőnek a következő öt percben. És ne feledd el visszaküldeni..., én is egynek számítok. Meglátod majd, miért".
Pilótajéték és email-címek begyűjtése.
Sziasztok!
Én pont ma jártam meg majdnem még jo hogy rákerestem a dolgokra! Van egy Nikon fénképezögépem amit el szeretnék adni és persze az expressen hirdettem én is meg!
Ez a Dr.David Franco nekem is irt!Már elöre gyanus volt!
Alig kldtem el a választ máris olyan hosszut kaptam hogy képtelenség megirni!Velem is a fiának akarta elkldetni de szerencsére rátok találtam és nem tettem semmi hlyeséget! Az ilyenek ellen nem lehet tenni semmit? Ha jol látom vagyis gondolom már nagyon sok emberrel megcsinálhatta ugyanezt! És ezek nevezik még embernek magukat!
Bocsika hogy ilyenekt irok de nagyon kiakadtam :(
Fél éve vettem a gépet 60000 és majdnem kidobtam az ablakon? Az ilyeneket el kellene tüntetni a föld szinéröl is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!