Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek átverés vagy sem?...

Szerintetek átverés vagy sem? Sok pénzről van szó.

Figyelt kérdés

A lényeg hogy feladtam egy hírdetsét internet, miszerint 1 fekete pianinót szeretnék eladni x Ft-ért. Kaptam egy e-mailt angol nyelven egy Dr David Franco nevű illetőtöl, akit érdekelne a pianino. Az e-mailben azt kérdezte hogy mennyiért és még áll-e az ajánlat. Írtam h az ár irányár (ami fel volt tüntetve), de alkuképes. Erre ezt az üzenetet kaptam:

Hello,

Thanks for the mail, I want to buy this item for my son in Nigeria, And i want you to ship the item to him through Ems Express so get back to me with the total cost to this address below and Concerning the payment will be bank to bank transfer so get back to me with your

full bank information so that i can pay the money..

Here is the shipping address..

Name.....John O\\\'Brien

Address...No 15 Anfani street Ring Road

City...Ibadan

State..Oyo

Country..Nigeria

Zip code..23402

Telephone number..2348029186772

Bank information

Bank Name....

Account Name...

Account Number...

Swift code...

Iban...

I will be waiting for your bank information and the total cost to the address so that i can pay the money...

Regards..

A lényeg, aki nem tud angolul, hogy a fiának szeretné Nigériába és h hajóra adjam fel! A pénzest részt annyira nem értettem, még csak tanulgatom az angolt!Léccí segítsetek!

2009. szept. 5. 20:10
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

IBAN nemzetközi bankszámlaszám (International Bank Account Number).

SWIFT CODE A SWIFT (más néven BIC) kódok a nemzetközi átutalási forgalomban az egyes bankokat jelölik.

2009. szept. 16. 23:38
 12/36 anonim válasza:

Sziasztok!

Hát sajnos nekem is volt hozzá szerencsétlenségem, ehhez a Dr. David Franco-hoz. Az a vicces, hogy nem tudom mióta de ugyan azzal a névvel meg a cimmel "játszik".

Már a legelején furcsa volt a rokonaimnak, hogy miért kell neki innen magyarországról gitár meg erősitő, ott kinn nem lehet megkapni ezeket? Legfőképp hogy marha drága a kiszállitási dij.

Egészen addig jutottunk, hogy lemértem a gitárt meg az erősitőt, elmentem a postára, hogy megkérdezzem mennyibe kerül ez majd, és a postás hölgy óva intett amint meghallotta hogy Nigéria lenne a küldemény állomása. Igaza is lett mindenki másnak is, úgy zajlott volna az egész, hogy befizette a pénzt a doktor úr (persze minden a fiának ment volna ajándékba, AHA JA!), és jött a city bank-tól egy olyan levél, hogy gratulálnak (a bank nekem, már akkor se értettem, meg amúgy se azt a mondatot), önnek befizették a xy mennyiségű pénzt, de csak akkor kapja meg ha először elküldi a dokinak azt amit rendelt, persze először le kell másolni egy papirt hogy tényleg föladtam a dolgokat. Szóval igazából itt jöttem rá hogy valami nagyon nem stimmel. Irtam is neki hogy nem akarok ilyet játszani, és elkezdett rimánkodni hogy ne csináljam mert neki akkor elveszik az a pénz. Ezek után megtaláltam ezt az oldalt és belinkeltem neki, hogy mostmár mindneki tudja mit csinál, és eléggé átlátszó. Hát itt a vége fuss el véle. Remélem segitettem valakinek. Én tanultam az esetből.

2009. szept. 17. 20:39
 13/36 anonim válasza:
Ja és igen én is expresszen hirdettem meg a gitárt meg az erősitőt.
2009. szept. 17. 21:42
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

de akkor most nem értem.

Ha ő befizette a pénzt a bankba és te csak akkor kapod meg ha elküldöd a cuccot, akkor nem értem mi lehet ebben a bökkenő?

a pénzt már nem küldik vissza ha elküldöd a gitárt, nem?

meg ha a bankon keresztül igy meg az jó, nem?

szóval nem értem a hátulütőjét ennek :D

pedig irtam már ide h sztem kamu, csak jó lenne tudni h mi is az igazság :D

2009. szept. 17. 23:48
 15/36 A kérdező kommentje:
ezt a részét én sem értem, nem értem a hátulütőjét. ennek utána is fogok járni vmikor, amikor lesz időm. de a fiának (akinek NEM hasonló a neve), mennyi hangszert akar?! szaxofon, gitár, pianino?!
2009. szept. 19. 09:48
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Én azt furcsállom, hogy a "doktor úr" hogyan tudja elolvasni és megérteni a MAGYAR nyelvű Express hírdetéseket?! Aztán angolul válaszol. Nem vettétek észre, hogy bőven lehet az illető csaló akár magyar is, aki így akar drága hangszerekhez jutni. Aztán jó drágán eladja! Ne legyen senki ilyen naív, ezek CSALÓK!
2009. szept. 20. 16:58
 17/36 anonim válasza:
100%

Nos több mint valószínű, hogy a"doktor úr"-nak van cinkos társa (nem nézek túl sok CSI-t) és nyitottak egy olyan bank féle site-ot amivel ügyesen tudnak bánni. Mert több mint valószinü hogy az a pénz visszaigazoló link vagy email amit kaptam Tőle HAMIS, ÁTVERÉS. Senki ne mondja nekem hogy létezik olyan banki "segitség" hogy csak akkor kapod meg a pénzed/ küldi a bank önkényesen át a számlaszámodra, ha lemásolod a már föladott áruk papirját és elküldöd a banknak, és hogy ez a 2 fél érdekéből történik. Nincs ilyen szolgáltatás, a bank ilyen modon nem szól bele hogy mikor kapd meg a pénzed. Se külföldön, se itthon! Nincs igazam?

A doktor úr meg bármilyen nemzetiségü lehet, nem kell hogy az legyen aminek kiadta magát, ezért tudhat magyarul, mert az is lehet! Sok variáció van, egy biztos: CSALÓ!

2009. szept. 21. 22:24
 18/36 anonim válasza:

Sziasztok!

Szerencse, hogy hallgattam a megérzéseimre... én a telefonjaimat akarom eladni, és persze az expressz-t választottam. És a hirdetés feladása után olyan fél órára kaptam is az angol e-mail-t. 2 sorból állt: meg e van még a cucc, és h mennyi van nekem ebből. Válaszoltam h melyik érdekli...erre ezt kaptam:

Hello,

Thanks for the mail, I want to buy this item for my son in

Nigeria,how many did you have And i want you to ship the item to him through Ems so get back to me with the total cost to this address below and Concerning the payment will be bank to bank transfer so get back to me with your full bank information so that i can pay the money..

Here is the shipping address..

Name.....Richard Franco

Address...No 15 Anfani street Ring Road

City...Ibadan

State..Oyo

Country..Nigeria

Zip code..23402

Telephone number..2347056825682

Bank information

Bank Name....

Account Name...

Account Number...

Swift code...

Iban...

I will be waiting for your bank information and the total cost to the address so that i can pay the money...

Regards..

Franco

Válaszoltam, hogy nem akarok külföldre feladni csomagot mert drágább mint maga a telefon. A válasz: ne aggódjak ő kifizeti. Aztán beírtam a nevét a google-ba, és kidobta ezt az oldalt...valahogy éreztem, túl szép, hogy igaz legyen!

2009. okt. 14. 22:39
 19/36 A kérdező kommentje:
örülök h nem lettél áldozat! valahogy ezt az expressz.hu -n is közzé kellene tenni, nehogy mások bevegyék ezt a storyt.
2009. okt. 15. 20:52
 20/36 anonim válasza:

Sziasztok!

Ma a fókusz előzetesében láttam az internetes árverésekről és úgye közbe mutattak képeket és az enyémhez hasonló is volt bent. Volt bent olyan szó mint az enyémben és ugyan olyan betűtípus. Tehát most ijedtem be!

Ugyanezt a levelet kaptam én is! Én is expresszre raktam fel több cuccom és a fényképezőgépről kérdezgetett. Először kérdeztem, hogy hogy talált magyar oldalra meg ilyenek. Nem válaszolt, aztán írtam neki, hogy nem merem bevállalni! DE! Mégis megtettem meg sürgősen pénzt kerestem egy koncertre ami hát eléggé messze van :) és írtam neki, hogy érdekli-e még. Írta, hogy igen.(ez rá 1-2 hónapra) Aztán minden mail-je ugyan úgy kezdődött. Egy közösségi oldal klubjába másoltam tőle, hogy valaki segítsen lefordítani, mert én ezt nem tudom. Segítettek és mondták, hogy van bent pár hiba. E mellett is elnéztem. Aztán írta, hogy előbb nekem kell feladom a csomagot, mert az Ő 'bankja' (Citibank) ezt írta elő az internetes csalások miatt. Gondoltam hiszek neki. Mert jött is egy mail (mintha banktól jött volna, tehát hihető volt, de mégis csicsás) hogy előbb a szállítási dokumentumot kell nekem elküldenem. 1 hete feladtam csomagot. Lefotóztam majd elküldtem neki a szállítási számlát amit a postán kaptam. Írta a 'bankja' (pedig nem annak küldtem a képet)hogy köszönjük, megkaptuk a szállítási dokumentumot, feldolgozás alatt és hétfőn utalják a számlámra a pénzt. Én még ezek előtt írtam neki, hogy előbb Ő küldje a pénzt meg stb. Ő írta, hogy az Ő számlájáról már levették a pénzt és már nem visszatéríthető mert nemzetközi átulás. Gondoltam nem verem át, pedig tartottam a dologtól. De észre vettem a jeleket csak nem fogtam fel. Nem akartam. Szükségem volt meg van is a pénzre. :( Naiv vagyok és áááá! Utálom magam!!! Ja és minden banki adatot megadtam neki amit írt. Előtte kérdeztem apától, hogy mi az az Iban meg a Swift kód és mondta, hogy az kell a nemzetközi átutaláshoz. Nem tud a bankkártyához férni úgye?????? Mert végülis kell kód! Nem rég írtam neki, hogy tudom, hogy csaló meg feljelentem. Megnézem a fókuszt, hogy mit lehet ilyenkor tenni. Tehát pénzem nincs, koncert sem lesz és az áru sincs meg. Ez vagyok én!!!!! NAIV!!!!!! Utálom magam, hogy miért csak most néztem utána ennek az egésznek. Mert az e-mailjére én is rákerestem csak túl kapzsi voltam amint említettem! :( Most beparáztam. Remélem nagyából értitek a történetem...

Minden jót! Sok szerencsét és ne dőljetek be!!!

2009. nov. 2. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!