Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek átverés vagy sem?...

Szerintetek átverés vagy sem? Sok pénzről van szó.

Figyelt kérdés

A lényeg hogy feladtam egy hírdetsét internet, miszerint 1 fekete pianinót szeretnék eladni x Ft-ért. Kaptam egy e-mailt angol nyelven egy Dr David Franco nevű illetőtöl, akit érdekelne a pianino. Az e-mailben azt kérdezte hogy mennyiért és még áll-e az ajánlat. Írtam h az ár irányár (ami fel volt tüntetve), de alkuképes. Erre ezt az üzenetet kaptam:

Hello,

Thanks for the mail, I want to buy this item for my son in Nigeria, And i want you to ship the item to him through Ems Express so get back to me with the total cost to this address below and Concerning the payment will be bank to bank transfer so get back to me with your

full bank information so that i can pay the money..

Here is the shipping address..

Name.....John O\\\'Brien

Address...No 15 Anfani street Ring Road

City...Ibadan

State..Oyo

Country..Nigeria

Zip code..23402

Telephone number..2348029186772

Bank information

Bank Name....

Account Name...

Account Number...

Swift code...

Iban...

I will be waiting for your bank information and the total cost to the address so that i can pay the money...

Regards..

A lényeg, aki nem tud angolul, hogy a fiának szeretné Nigériába és h hajóra adjam fel! A pénzest részt annyira nem értettem, még csak tanulgatom az angolt!Léccí segítsetek!

2009. szept. 5. 20:10
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
Internetes átverés, eszedbe ne jusson válaszolni, mert egyből megkapod a trójait a gépedre! Ezek a HIRHEDT nigériai és benini csalók azt hiszik, hogy Európában mindenki milliárdos. Le akar húzni jó sok dollárral. Ne állj szóba ezekkel!
2009. szept. 5. 20:15
 2/36 anonim ***** válasza:
100%
Névre szólóan kaptam másfél év alatt vagy háromszor egy állítólagos benini ügyvédtől emailt, hogy valaki (milliomos benini magyar) meghalt, a név alapján én vagyok az egyedüli örökös. De ki kell fizetni az illetéket, ami ugye 15 ezer dollár! Ekkor állítottam be a spamszűrőt.
2009. szept. 5. 20:17
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
A NIGÉRIAI (AFRIKAI) CSALÁS legújabb változata. Azonnal töröld!
2009. szept. 5. 20:18
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi az OFF-ért, de ha nem küld pénz előre, akkor hogy tudják átverni?
2009. szept. 5. 20:20
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

hát az a furi h Dr David Franco az apa, akkor a fia miért nem Franco, miért John O\\\'Brien ?

az meg a másik h google mapsban megnéztem a cimet és nem találja.

A 3. ha biztos akarsz benne lenni, akkor a banktól kérdezd meg h ennek a számnak ki a tulaja (asszem megmondják)

A 4. ha mégis csak valósnak tűnik, akkor ő küldjön előleget és ebből tudod h megbizható.

Az 5. hogy első emailre furi h ennyi minden benne van.

A 6. hol adtad fel a hirdetésed? magyar oldalon?

7. sztem csak kamu.

2009. szept. 5. 20:25
 6/36 anonim ***** válasza:
100%

milyen trójait a gépedre? ne legyünk már hülyék. :)

ezek hitelkártya csalók, és a bankszámla infóidra kíváncsiak, hogy "át tudják küldeni a pénzt".

ha rendszeresen hirdetsz, napi 5-10 ilyet biztos kapsz.

próbálkoznak.

2009. szept. 5. 20:32
 7/36 A kérdező kommentje:

az expresszen adtam fel a hírdetést! ezért is fura. a nevére is rákerestem, az e-mail címére, mert ugye 1 dokinak meg kell lennie az e-mailjének. beszéltem az angol tanárommal ő is figyelmeztetett a nigériai csalókról, mondta hogy ajánljam fel neki a PayPal-lal történő fizetési módot, ha nem 1ezik bele akkor tuti kamu. szerintetek a paypal bejöhet?

a bankszámlám számát soha senkinek nem adom ki.jah, és kicsit fura hogy közelebb, mint Mo. nem volt pianino.

2009. szept. 5. 20:55
 8/36 A kérdező kommentje:

mondjuk elég gáz hogy ennyire nyilvánvalóan csinálják ezt az egészet. most olvasom h mi került a tárgy mezőbe:

teljes banki adatok szükségesek...

pff... ez gáz, pedig örültem vna ha komoly érdeklődő

2009. szept. 5. 21:09
 9/36 anonim ***** válasza:
49%
Barátnőm egy ilyen nigériai csaló emailjében rákattintott a linkre, azonnal lefagyott a laptopja. Nemcsak bankkártya csalók, hanem hackerek is sokszor így próbálkoznak. Ráadául megint felbukkant a neten az "amerikai kapitány Irakból", aki adományokat gyűjt a nyomorgó iraki gyerekeknek. A mesék száma végetlen, mind téged akar lehúzni.
2009. szept. 5. 23:56
 10/36 anonim ***** válasza:

Hali! Én ugyan ezt a levelet kaptam meg, csak én a szaxofonomat akartam eladni és én is expresszen hirdettem.

Már váltottunk pár mailt (a gépemnek szerencsére nincs baja)

és nekem is szinte rögtön válaszolt...

2009. szept. 16. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!