Mikor gyártanak megint tartós terméket?
Szerintem nem áll érdekükben, ez egy ilyen fogyasztói társadalom, ahogy erre mennek.
Igen ez az tervezett elavulás:
Pl. nekem a minixem notebook, miután eltelt az 1év rá 2hónapra adta meg magát az aksija.
Esetleg akkor, ha nem a pénz irányítana.
Volt egy film, h hova kerülnek mondjuk a számítógép hulladékok, egy olyan kicsi országba, ahol nagy a nyomor s kupacokban van szórva, az ottaniak meg abból szedik össze, ami még használható, de arra meg nem gondolnak, h az ottani környezetet szennyezik ezzel. Amúgy nem nézek már jó ideje tv-t, csak, ami természettel foglalkozik, pl. discovery. De vannak olyan cégek, amik foglalkoznak a környezetvédelemmel, csak nagyon kevés. Az embereknek kéne összefogniuk, megváltoztatni a hozzáállásukat.
Mer így nem lesz semmi sem.
A film, amit linkeltem beszélnek arról, h amikor ezt kitalálták, s szóltak pl. a mérnököknek, h gyártsanak selejtet, milyen rosszul érzeték maguk, h a munkájuk ennyit ér már csak!
Mint írod is igen vannak ilyen emberek, akik vették a fáradságot, s tesznek azért, h maguk oldják meg, ha valami elromlik s költség kímélő, tartósabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!