Nálunk miért nem esik a hó?
Őőő… Már elnézést, de ez elég átgondolatlan kérdés.
Az időjárás már csak ilyen. A Föld különböző pontjain elérő időjárás van, ami akár azt is eredményezi, hogy egy országon, sőt akár egy városon belül is más lehet az időjárás. A különböző időjárási jelenségeknek – felhők, frontok – vannak méretei, van irányuk. Ha a Dunántúl felett áthalad egy felhőtömeg, akkor ez nem jelenti azt, hogy a Tiszántúl felett is át kell vonulnia annak a felhőtömegnek.
Hogy jelenleg miért van ez az eltérés, az talán jobban érthetővé válik, ha megnézel egy Európa méretű műholdképet pl. itt: [link]
Látható, hogy van egy ciklon, aminek a „karjai” szépen elérik Magyarország nyugati felét, de a keleti részt már nem annyira. Lehet ott is felhős az ég, de ott már nem lesz belőle csapadék, vagy mondjuk nem hó fog esni, hanem eső.
Értem én , csak már tököm kivan ezzel a latyakos szarral ami itt uralkodik... Dunántúlon meg van ahol már 30 centi....
Tegnap a win 7 es gadget szerint mától kezdve egész héten esik a hó, erre meg nem... :D
> Értem én , csak
Ergo ez nem kérdés, a kérdésre tudod a válasz. Ezek szerint ez pusztán nyafogás, panaszkodás, ami nem a gyakorikerdesek.hu-ra való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!