Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehet hogy a Föld, egy másik...

Lehet hogy a Föld, egy másik világ pokla?

Figyelt kérdés
2009. aug. 25. 13:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
az bizony :(
2009. dec. 5. 21:36
 12/28 A kérdező kommentje:
Kösz a könyv-ajánlást, lehet hogy beszerzem.
2009. dec. 5. 21:54
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
Aha,persze.Te meg egy jó nagy hülye vagy XD
2009. dec. 5. 22:20
 14/28 anonim válasza:
Na nem szertnem senkinek a vallasi elkepzeleseit megserteni most egy pillanatra megkernem a kedves komentarolvasokat hogy felejtsenek el mindent amit eddig halottak a pokolrol es a menyorszagrol amig ezt olvassak. Namarmost szerintem a legtobb ember mar volt szerelmes, es tudja milyen erzes.A szerelemnek ket fele van az egyik amikor a szerelmunk targyaval lehetunk a masik pedig az amikor nem. Most mar kilehet kovetkeztetni mire szeretnek kilyukadni. Milyen erzes amikor a masik nem viszonozza az erzesunket es megis naponta hetente latnunk kell ott, esetleg egy masik ember tarsasagaban. Most kepzeljuk el Istent mint magat a szeretetet. Ha meghalunk nem kell a pokolnak egy olyan helynek lennie ahol kinoznak minket, gondoljuk bele eleg ha csak ugy leszunk a semmisegben egyedul egy karnyujtasnyira Istentol es o elutasit minket vagyis szerelmesek leszunk az orokevalosagig latnunk kell a hon ahitott boldogsag forrasat es megsemm lehetunk boldogok na en igy kepzelem el a poklot. A fold egy masik vilag pokla semmikeppen nem lehet addig amig letezik igaz szeretet es igaz szerelem. Amig letezik erkolcs es tisztelit.
2009. dec. 5. 22:30
 15/28 A kérdező kommentje:

22:30

Szép eszmefuttatás. Most olvasd el a történetet amit bemásoltam.

"...orokevalosagig latnunk kell a hon ahitott boldogsag forrasat es megsem lehetunk boldogok"

Ugyanaz van benn leírva, mint ami te most leírtál abban a mondatban amit idéztem. Ezért van értelme a kérdésnek.

2009. dec. 6. 00:07
 16/28 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Szép, szép...

"ugy leszunk a semmisegben egyedul egy karnyujtasnyira Istentol es o elutasit minket"

Azért az nem logikus, hogy a megbocsátó és szerető Isten elutasít minket. Inkább az lehet a valóban pokoli érzés, hogy mi sorra végiggondoljuk, hogy itt és itt mekkorra bunkó voltam, máskor meg milyen sokat segíthettem volna, de nem tettem (pedig ezt várták tőlem), egy önző döntésemnek szörnyű következményei lettek, stb, stb.

A saját magunk által felismert hibák, a saját lelkiismeretfurdalásunk iszonyú érzéseket tud kelteni, de Isten segítő, fejlesztő szándéka felől nincs kétségem.

2009. dec. 6. 10:09
 17/28 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Hobo Blues Band : 45-ös blues - dalszöveg (részlet)

Százéves gyermek szemével apám visszatért a harcból,

Megcsókolt, anyámhoz lépett. Ennyit mondott: Ez a pokol.

2009. dec. 6. 10:14
 18/28 anonim ***** válasza:
Ha Istentől távol vagy az a pokol. Isten szeretete nem egyenlő a földi "igaz" szeretettel vagy szerelemmel.
2009. dec. 6. 10:17
 19/28 anonim válasza:
Tetszik a kérdés. De elvileg halál utána kerül az ember a pokolba. (ha rossz emberke volt) De akkor kétszer kell hogy meghaljunk?!
2009. dec. 6. 13:12
 20/28 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy amit mi születésnek értelmezünk - vagyis az élet kezdetének - az maga egyfajta halál. A születés a halál kezdete: az életünk egy lassú haldoklási folyamat. Talán csak a végén születünk meg (a halál beálltakor), így kerülvén egy másik világba, ahol örök élet van. Tehát az evilági halált egy másik világban való megszületésnek is lehet értelmezni.

Ha így gondolkodunk, akkor azt feltételezhetjük, hogy egy másik világból ítéltek minket halálra: vagyis a Földön való megszületésre és életre - ami egy lassú halál, ahogy fentebb is kifejtettem.

De talán ez nem a pokol, mert van belőle kiút. Hacsak nem születünk újjá, ugyanerre a Földre visszakerülve.

2009. dec. 6. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!