Miért éljek?

Figyelt kérdés
2012. dec. 14. 16:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Meméne?
2012. dec. 14. 16:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Mert ez a sorsod.
2012. dec. 14. 17:04
 3/6 anonim ***** válasza:
A növényekért,állatokért,és azért a pár emberért,akikben maradt némi belső érték.Bár lassan fehér holló számba' megy....
2012. dec. 14. 17:26
 4/6 A kérdező kommentje:
hát nem győztetek meg... :(
2012. dec. 14. 19:10
 5/6 2xSü ***** válasza:

Azért, hogy megtaláld, mit jelent emberhez méltó életet élni, és megvalósítsd.

Nézd meg, hogy kikre nézel fel, kiket csodálsz, vagy kik azok, akiknek az életét elismered, akivel szívesen cserélnél. (Akár élő, akár tágabb értelemben vett történelmi, vagy fiktív személyre gondolok.) Nézd meg milyen értékei vannak annak az embernek. Meg nézd meg, hogy mi a te erősséged, miben vagy igazán jó, mi az, amit önmagáért szeretsz csinálni. A kettő együtt már mutatni fog célokat, amiket ki tudsz tűzni magad elé.

Ha követed ezt a célt, és tényleg jók ezek a célok, az másnak hasznára lesz, neked meg örömöt fog okozni, és értelmesnek, értékesnek fogod látni a saját életedet. Persze nem biztos, hogy könnyű ezt megtalálni. Van, aki csak 50 évesen talál rá az igazi útjára, de akkor is megéri keresni.

Hogy aztán kétszáz év távlatából ez most jelentős, vagy nem, az lényegtelen. Ma nagyon jó ebédet ettem, amire 10 év múlva nem fogok emlékezni. Valószínű erre a kérdésre sem. De itt és most jó volt megenni azt az ebédet, és értelmes volt válaszolni erre a kérdésre.

2012. dec. 14. 19:12
 6/6 2xSü ***** válasza:
Hogy ne csak általánosságban beszéljek… Pl. én mindig is jó voltam matekból, fizikából. Anno nekem ez utat mutatott, hogy akkor ez az én erősségem, ezt akarom valamilyen úton kamatoztatni. Így villamosenergia-ipari technikusnak tanultam tovább, mert hát ugye az azért erősen fizika. De szerettem a számítógépet is, programozni. Végül is ez győzött, informatikus lettem, ma ez a szakmám, és szeretem csinálni. Ha nem ez lenne a munkám, akkor is ugyanezt csinálom, csak így pénzt is kapok érte. Nem túl sokat, de arra elég, hogy megéljek. Aztán néptáncos voltam. Ez az, amit tényleg önmagért csináltam és bár aktív szinten abbahagytam, mindig is meghatározó marad az életemben. Manapság gót, sakkot, sógit tanulgatok kicsit intenzívebben. Ezt szeretem csinálni, jelenleg célt ad az életemnek, időt, energiát áldozok rá. Úgy alapvetően fontosnak tartom a tanulást, a szó tágabb, nem iskolai szintjén, mert igazából ez az, ami úgy lesz a mienk, hogy nem nagyon lehet tőlünk elvenni. Gondolok itt a gó tanulásától egy könyv elolvasásán keresztül egy programnyelv megtanulásán át egy előadás meghallgatásáig. Minden nap megpróbálok egyetlen gondolatot, tanulságot találni, ami miatt az adott nap fontos, amit az adott napból megtanultam. És ha az ember figyel, akkor talál ilyeneket, és így valahogy az egész élet egy kicsit játékká alakul át, miközben egyre több dologra jössz rá, egyre több dolgot értesz meg, ismersz meg, és egyre kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb vagy.
2012. dec. 14. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!