Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Gitározni így tanulhatok?

Gitározni így tanulhatok?

Figyelt kérdés

Már 4-5 éve gitározom, csak saját magam képzem, de az elmúlt 1, másfél évben komolyabban próbálok haladni.

Régebben más együttesek számait tanulgattam, most már változott ez az egész. Inkább komoly zenék :pl rachmaninov, vagy Chopen-t hallgatok, olyan zenéket amit a átlag ember nem ismer. Zongora darabokat, és más finomságokat, de minden stílusban ami igazán jó zene!

Szerintetek , lehet belőlem úgy profi gitáros, hogy nem oktatnak, de célszerűen képzem magam, Skálázok, és technikákat sajátítok el. olykor félnapokat átpengetek.

Mindenkitől mást sem hallok: tanuld meg ezt- tanuld meg azt... menj el egy tanárhoz.. Hallgassak rájuk?

2012. dec. 11. 23:28
 1/4 anonim ***** válasza:
en ismerek olyan hires (Magyarorszagon van olyan, h hires?) gitarost, aki "csak" autodidakta modon tanult meg gitarozni. most orszagos zenekarban jatszik, es koszoni jol van. gyanitom erre nem csak o az egyetlen pelda.
2012. dec. 11. 23:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Az, hogy vannak olyan ösztönös tehetségek, akik képesek tanár és tananyag nélkül jól megtanulni zenélni, még nem jelenti, hogy minden próbálkozónak menni fog, sőt, ők inkább a kivételek.

Éppúgy lehet ellenpéldákat is hozni, hogy hány ismert és elismert gitáros tanult jó tanároknál. Talán még többet is.

Jellemzően a legtöbb zenésznek egy bizonyos szinten túl már elég nehéz önmagától feljebb jutni...

2012. dec. 12. 03:48
 3/4 anonim válasza:

Mivel Chopin nevét is megemlítetted,

ezért döntöttem úgy, hogy válaszolok!

Küldök egy Chopin videót - gitáron,

Eötvös Jóska előadásában.

Például Hozzá elmehetnél tanulni!!! :)

http://www.youtube.com/watch?v=uz_ifIJ_I5k

Csak a gitárosok agyában létezik az a mérhetetlen

nagyképű gondolat, hogy nem is kell tanár,

gitározni egyedül is meg lehet tanulni!

Aki nem megy tanárhoz, az azt sem tudja,

hogy mit nem tud...

És azt hiszi, hogy már mindent tud :)

Érdekes! A hegedűsök, csellisták miért nem

kérdeznek ilyeneket?

Ők miért mennek el tanárhoz tanulni?

És a gitár miért lenne más???????????

M I É R T ? ? ?

Különösen, ha a klasszikus zene kezd érdekelni...

És nekem senki ne mondjon kivételeket,

hogy ez is, meg az is tanár nélkül tanult meg...

Akkor rajta... tessék...

Akik azt mondják, hogy menj tanárhoz,

bizonyára nem akarnak rosszat :)

Írd majd meg, hogy döntöttél...

2012. dec. 12. 22:06
 4/4 CLASSICAL GUITAR válasza:

A 3. válaszoló én voltam, csak lemaradt a név.

Classical Guitar

2012. dec. 12. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!