Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mire jó a napiszar? Csak...

Mire jó a napiszar? Csak szerintem hülyeség? Csak engem idegesít?

Figyelt kérdés
Mi joguk van feltenni egy képet valakiröl hogy még nem is ismerik?? [link] mi jogon itélnek meg valakit egy képröl????
2009. aug. 18. 09:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%
Az lenne szép ha egyszer az oldal kiészítője is kitenne magáról pár őszinte képet oda.
2009. aug. 19. 14:16
 12/16 A kérdező kommentje:
nah mind1! de amúgy nem én pontozlak le titeket én senkit nem pontozok!!!!
2009. aug. 21. 14:33
 13/16 anonim ***** válasza:
43%
Képzeljétek, elolvastam a myVip és az Iwiw felhasználási feltételeit. Egy szóval sem írják azt, hogy bármilyen jogomról lemondanék, csak azt, hogy jogsértés miatt nem perelhetem a közösségi oldalt. Javaslom ti is fussátok át és értelmezzétek is.
2009. dec. 16. 16:36
 14/16 anonim ***** válasza:

Pontosan úgy van, ahogy Utolsó írja.

A napiszar nem ,,szerződő fél'', ő a szerződés szempontjából ,,harmadik személy''. Miért mentesítenék őt a jogkövetkezmények alól a szerződés azon pontjai, amelyek csak a két szerződő fél egymás közti viszonyát szabályozzák?

Két szerződő fél van: a felhasználó és a Közösségi portál. A közösségi portál aláíratja a felhasználóval, hogy magát a közösségi portált nem lehet felelősségre vonni. Abba nem szól bele, hogy a felhasználó mit tesz a képpel visszaélő harmadik személlyel.

Ahhoz hasonló ez, mint ahogy a Magyar Postát sem perelhetem be azért, ha egy őrült fenyegető levelekkel zaklat.

Viszont azt nem tiltja meg számomra senki, hogy magát a fenyegetőző őrültet miért is ne jelenthetném be, perelhetném be. Ebbe már nem szól bele a Magyar Posta, mit bánja ő azt.

Ha veszek egy lakatot, és rosszul szerelem fel, és ezért kifosztják a lakásomat, nem perelhetem be a lakat gyártóját (myvip), de ettől még el fogják ítélni a tolvajt (napiszar).

2010. jan. 12. 12:06
 15/16 anonim ***** válasza:

Jogi szempontból a napiszar egy warez oldal (van más jogsértés is, de ennél lehet a leginkább megfogni). Elvileg van lehetőség arra, hogy az ArtisJus-on keresztül közérdekű keresetet nyújtson be az ember, hivatkozva a sértett jogtulajdonosok nagy számára, és arra, hogy egyes jogtulajdonosoknak nem is állapítható meg pontosan a kiléte.

A rendőrség valószínűleg azért nem jár el, mert a legtöbb jogsértés magánvádas, magánjogi jellegű (szerzői jog, képmáshoz fűződő jogok,sérelme, becsületsértés).

2010. jan. 12. 12:09
 16/16 anonim ***** válasza:

Van a MyVip-nek még egy pontja, amit flületesen olvasva könnyű lemondásnak értelmezni, de valójában az is csak a MyVip-en belüli felhasználók MyVip-en belüli képfeltöltögető magatartását szabályozza. Idegen portálra, idegen személy által újrafeltöltött képekre nem értelmezhető (szerintem).

Mindenesetre a legjobb lenne egyszer jól összeszedni az ezzel kapcsolatos kérdéseket, és megkérni a MyVip-et egy egyértelmű nyilatkozatra.

2010. jan. 12. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!