Mit gondoltok a világvégéről? Nem a 2012-re gondolok, hanem igazából. A világ nem tarthat örökké.
Kedves aggódó fiatalember/kishölgy!
Az ózonréteg nem a nap melegét hivatott megszűrni, hanem a nap egyéb káros uv sugárzását. A globális felmelegedés pedig a felső légkörben felgyülemlett káros kipufogó-és egyéb ipari tevékenységből származó gázok (főleg co2) miatt van, mert ezek a gázok üvegházhatásssal vannak a Földre, vagyis a földről visszaverődő napfényt újra visszafordítja a Föld felé.
Az pedig tévedés, h a Föld télen távolabb van a naptól, mint nyáron, éppen ellenkezőleg, télen vagyunk napközelben.A nap körül elliptikus pályán keringő Föld a a téli napfordulókor van legközelebb a Naphoz.
Ezért van az h ha télen van egy napfogyatkozás, akkor az gyűrűs napfogyatkozás lehet csak, mert a napkorong a közelség miatt jóval nagyobb télen, mint az őt eltakaró Hold.
Nyáron viszont fordítva van, a Holdkorong tűnik nagyobbnak, ezért ha nyáron van teljes napfogyatkozás (mint ahogyan azt 1999. 08.11.-én láthattuk)akkor a Hold teljesen kitakarja a Napot.
Télen azért van hideg az északi féltekén, mert a napsütés lapos szögben éri a Földet.
köszi a válaszokat. de, nekem mindegy mert 70 év múlva megfogok valszinű halni, de attól még élni fognak más emberek is a Földön.
értem. írtam, h lehet h tök hülyeség az egész, csak gondoltam, de kössz a fölvilágosítást. de am sztem akkor is aggasztó az időjárás.....................főleg a nyári kánikulák
mai ember buta, hiába mondják neki hogy ne szemeteljen csak azért is azt teszi, hiába mondják hogy ne dohányozzon csak azért is azt teszi.
Majd felnő 1-2 vagy 4-5 generáció, és azok megoldják amiket mi elcsesztünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!