Tanulás? Mi lehet a baj?
sajnálom, de nincs mese, keményebben kell tanulni :(
viszont lehet, hogy csak a tanulási módszereddel van a galiba, idővel az anyag is nehezedik, szóval lehet, hogy az eddig használt technika már nem is elegendő és keményebbe kell váltani, többet gyakorolni, magolni és ismételni, ha szükséges... pfff
7. o.-ban egy rakás új tárgy: fizika, kémia, biológia, földrajz. És a leckék sem 1-2 oldalasak már.
Illetve te magad is írtad: "családi gondok". (A szüleid jobban odafigyelhetnének erre.)
Szerintem tanulj meg lényeget kiemelni: aláhúzni CSAK a lényegeset. Nem biztos, hogy azoknak egész mondatoknak kell lennie. Ha egy mondatban 1-2 lényeges szó van, akkor csak azt.
Ha nehezen találja meg a szemed a nagy betűrengetegben a lényegi információt - az aláhúzás ellenére is - akkor írj vázlatot egy külön füzetbe. Sok idő, de hatékony. Nekem nagyon bejött. Igaz, már 18 is elmúltam, mire rájöttem, hogy ez a hatékony módszer számomra.
A matekra nincs megoldásom Talán egy különtanár. (Engem gimiben kettesről ötösre tornászott fel két év alatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!