Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tanulás? Mi lehet a baj?

Tanulás? Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Egy 7-dikes vagyok. Tavaly a tesin kívül (az is 4-es volt) mindenből 5-ös voltam. De ez így volt mindig is. Most hetedikben új tantárgy, új tanár és családi gondok miatt egy kicsit rosszak lettek a jegyeim. Történelemből:2-sem és 3-amsom van. Matekból 5-söm meg 3-som van. Tanulok és nem szoktam puskázni de így se megy a tanulás olyan jól mint előző években...:( Szerintetek miért van ez és mit tehetek ez ellen?

#PC #tanulás álatalános iskola
2012. nov. 6. 17:46
 1/2 anonim ***** válasza:

sajnálom, de nincs mese, keményebben kell tanulni :(

viszont lehet, hogy csak a tanulási módszereddel van a galiba, idővel az anyag is nehezedik, szóval lehet, hogy az eddig használt technika már nem is elegendő és keményebbe kell váltani, többet gyakorolni, magolni és ismételni, ha szükséges... pfff

2012. nov. 6. 17:57
 2/2 anonim ***** válasza:

7. o.-ban egy rakás új tárgy: fizika, kémia, biológia, földrajz. És a leckék sem 1-2 oldalasak már.

Illetve te magad is írtad: "családi gondok". (A szüleid jobban odafigyelhetnének erre.)

Szerintem tanulj meg lényeget kiemelni: aláhúzni CSAK a lényegeset. Nem biztos, hogy azoknak egész mondatoknak kell lennie. Ha egy mondatban 1-2 lényeges szó van, akkor csak azt.

Ha nehezen találja meg a szemed a nagy betűrengetegben a lényegi információt - az aláhúzás ellenére is - akkor írj vázlatot egy külön füzetbe. Sok idő, de hatékony. Nekem nagyon bejött. Igaz, már 18 is elmúltam, mire rájöttem, hogy ez a hatékony módszer számomra.

A matekra nincs megoldásom Talán egy különtanár. (Engem gimiben kettesről ötösre tornászott fel két év alatt.)

2012. nov. 10. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!