Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Románia fejlettebb/fejlettebb...

Románia fejlettebb/fejlettebb lesz, mint Magyarország?

Figyelt kérdés
2009. aug. 12. 08:07
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
49%
Mitöl lenne?!?!
2009. aug. 12. 08:16
 2/23 A kérdező kommentje:

mért kell egyből ilyen bunkón válaszolni???

amúgy meg minden adottsága megvan hozzá (Erdély, tengerpart, stb.) gondoltam, lehet h már rég lehagyott minket...

2009. aug. 12. 08:26
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha fejlettebb lenne,miért jönnének ide a romániaiak dolgozni feketén ?
2009. aug. 12. 08:27
 4/23 A kérdező kommentje:
ez mondjuk igaz, de vkitől azt hallottam h már lehagyott minket
2009. aug. 12. 09:00
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem fejlettebb. Romániát a románok húzzák hátra. Vegyük pl Erdélyt meg Moldvát. Moldvában a románok agyagházakban fakanállal eszik a puliszkát. A főmunkahely az állattenyésztés és a földművelés. Erdélyben meg élnek úgy az emberek, mint Magyarországban. Élhetnének jobban is de sajnos a román állam hátráltatja. Ha egy erdélyi város kér pénzt az államtól vidékfejlesztésre kétszer olyan lassan érkezik meg, mint az ország más pontjaiba.

De az EU nagyon ráállt Romániára, szal innen már csak jobb lesz.

2009. aug. 12. 11:56
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a 11:56-os válaszolóval. Annyit tennék még hozzá, hogy én voltam Romániában többször is, és a legtöbb helyen szörnyű a helyzet. A kisebb városokban szinte el se tudnám képzelni, hogy élhetnek az emberek, a legnagyobb városokban pedig kb olyan az élet, mint Magyarországon a kisebb városokban, falvakban. De ennél már csak jobb lehet.
2009. aug. 12. 13:21
 7/23 anonim válasza:
22%
a kerdes is szerencsetlenul van felteve, hogy varhatsz ra ertelmes valaszt?
2009. aug. 19. 07:52
 8/23 anonim válasza:
100%
Én Erdélyben élek és teljesen egyetértek a 11:56 válaszadoval mivel csakugyan az Erdélyi Városokra a különféle támogatásokat nehezebben adják mind a teljes Román városoknak.De hát ez van sajnos.A fejlődés szempontját nem nagyon lehet megitélni,mivel az tudná pontosan megitélni aki mind két helyen lakik.Romániába is van szegénység is és jollét is de gondolom ez nálatok is igy van.Ha Erdélyt illetve Romániaba körülszeretnétek nézni én esetleg a segitségetekre tudok lenni.
2009. aug. 19. 09:21
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

a magyar falvakban ugyanolyan szornyu a helyzet mint a romanokban, nagy kulonbseg nincs. szegenyseg van mindenhol. a nagyvarosok pedig sajnos egyre jobban hasonlitanak, lassan az orszagot is csak abbol lehet megallapitani h a mekdonaldszban milyen nyelven van kiirva a hamburger.

romaniat a lustasag es az igenytelenseg huzza hatra, de legfokepp az h a legtobb ember kapzsi, minnel hamarabb minnel tobb penzt szeretne pedig ha pl sipalyaba rendszerbe fektetne be a penzet, 100szor gazdagabb lenne, de csak 10 ev mulva. nincsenek kihasznalva a lehetosegek, pedig nekunk is vannak olyan, sot olyanabb hegyeink mint pl az osztrakoknak, megis 2 napot kell utazzunk ha akarunk sizni egy jot. a hegyeket pedig egyre csak tonkreteszik, potom penzert adjak el a lopott fat kulfoldre, tomegesen irtjak az erdot, a bevetel nem fedezi az uj fak ulteteset de amig van amit kivagni es ellopni addig ez sekit sem erdekel. es ugyanez igaz a tengerre es minden masra. ha a felfogas nem ilyen lenne romania mar reg lehagyta volna nemcsak magyarorszagot de meg sok EU-s allamot is,csak kulon a turizmusbol meglenne az orszag. de mivel itt tartunk.....

amugy a gyurcsany kormany es a gazdasagi valsag ota nagyjabol ugyanott tart a 2 orszag csak mas okokbol. regebb minden evben kikoltozott 1-2 ismeros, most mar joforman senki nem koltozik ki mert nem eri meg cseberbol vederbe esni.

2009. aug. 22. 15:57
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
elozo vagyok. meg annyit hozzatennek h a roman allam erdelytol inkabb csak elvesz, de adni nagyon nehezen ad. az utak szornyu allapotban vannak a legtobb helyen, varosfejlesztesre se nagyon adnak. viszont a nagyobb falvakat mind varosnak nyilvanitottak h javuljon a statisztika. de ettol fuggetlenul nem fejletlen,itt is ugyanolyan korulmenyek vannak mint magyarorszagon.
2009. aug. 24. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!