Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A herbál nevezetű drog okoz...

A herbál nevezetű drog okoz függőséget?

Figyelt kérdés
Kiderült hogy az öcsém már régen csinálja a barom haverjaival. Hogyan tudnám rábeszélni hogy hagyja abba? Azt már tudom hogy kitől szokta venni... Gondoltam rá hogy megfenyegetem azt a gyereket, vagy nem tudom mit csinálok. Anyáéknak nem akarok szólni mert totál kiakadnának... sokszor csodálkoztam hogy néha olyan furcsa az öcsém néha tiszta ideg. ma reggel is nem akart felkelni és iskolába menni. dühében leszakította a szekrény ajtaját. 17 éves. én 20 vagyok. Mit tudnátok tanácsolni mit csináljak? mondtam már neki hogy hagyja abba mert szólok apáéknak. de ezt mondta: "leszarom őket". nem akarom hogy tönkretegye magát ezzel a sz**sággal!! be fogom verni az orrát annak a gyereknek aki terjeszti ezt ott az iskolában, vagy feljelentem.

2012. okt. 3. 12:35
 1/10 an00nym ***** válasza:
100%

okozhat pszichikai függőséget,

de nem ez a legnagyobb kockázata, ezek különböző többé-kevésbé pszichoaktív növények, szintetikus cannabinoidokkal kezelve, pillanatnyilag C-listás a legtöbb(ez kb. annyit jelent hogy a terjesztése és a csempészése illegális, de tarthatsz magadnál), de mindig jönnek újak, azt hiszem most az UR-144 és az XLR-11 nevezetű a legnépszerűbb

a növénykékkel általában még nem is lenne probléma, de nem nagyon ismerjük a szintetikus cannabinoidok hosszútávú hatásait, de biztosan egészségtelen, és minden szempontból veszélyesebb a kendernél

szerintem ne jelentsd fel a terjesztőt(egyenlőre), de beszélj vele, hogy az öcsédnek ne adjon és a barátainak se, valószínüleg nincs tisztában vele hogy a designer drogok terjesztése törvénybe ütközik, tekintve hogy a használatuk nem, amennyiben a dealer is tanuló -és nem hallgat rád- csupán figyelni kell mikor fog venni az öcséd és előtte informálni az igazgatót(öcsédet nem belekeverve, ha csak nem szeretnéd hogy jó időre megutáljon)

a diákoknak valószínüleg nincs más forrása

ha valóban függű(ami valószínütlen) és észreveszed rajta hogy napok óta nagyon rosszul van -persze ha sikerül megakadályoznod a terjesztést- akkor kell szólni azt hiszem a szüleidnek, elvonóra(legalábbis itthonira) semmiképpen sem ajánlott elvinni, inkább pszichológus

remélem tudtam segíteni

2012. okt. 3. 16:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat mindenféleképpen kézbe veszem ezt az ügyet.
2012. okt. 3. 17:52
 3/10 anonim ***** válasza:
25%

Anonym, érdekes válasz. Gondoltál arra hogy nem fogja érdekelni őt amit mond a kérdező neki? Neki fontosabb a pénz érte mint az egézség.

A herbál helyett sima fűre telepítsd inkább az öcsédet (legvégső esetben) Ne beszéld, nyomd a fejébe. Mutass neki pár Salvia trippet. Ha ez sem hat szüleidnek mond el mindenképpen. Nem csak dealertől vehet az öcséd, netről is megrendelheti akárhonnan.

Sok szerencsét a leszoktatásában!

2012. okt. 16. 23:23
 4/10 an00nym ***** válasza:
100%

én igyekszem mindig jót feltételezni az emberekről...

nos valóban lehet rendelni netről de egy átlag fogyasztónak túl drága lenne nagy tételben rendelni, és többekközt arra való a C-lista hogy ne hozzanak be ilyesmit az országba

egy iskolást korú gyereknek nem feltétlenül jó a füvezés sem, mondjuk megfelelő kontroll mellett -a herbálokkal ellentétben- nem veszélyes

a Látnokzsályát pedig nagyon kérem ne keverjük bele, a salvia egy pszichedelikum, ez már magában hordozza azt a tényt hogy tudni kell vele bánni és nem kevés lelki felkészültséget igényel, amit salvia trip címen a youtubon találsz annak a lehető legkevesebb köze van ehhez az évezredes kúltúrával rendelkező növényhez

2012. okt. 17. 19:21
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet rosszúl foglaltam össze. Arra gondoltam hogy pár videót mutathatsz róla neki. Ki tudja hogy a herbált, már nem helyettesítik-e Látnokzsályával? :/ Annyira nem vagyok jártas az új drogok terén sajnálom. Anonymnak megint ment a plusz :'D
2012. okt. 21. 20:57
 6/10 anonim válasza:
ház okoz függőséget én már 9 hónapja csinálom szinte minden nap. ha 2-3 nap nem szívok nagyon ideges leszek nem tudok semmitől se lenyugodni stb.
2012. nov. 23. 19:57
 7/10 anonim válasza:
Szerintem ne kezdj ki dilerrel nagyon rosszul jársz
2013. márc. 11. 01:48
 8/10 anonim válasza:
én is szoktam fogysztani is.. ... elég kényes dolog és ha rosszul kezeled az ellenkezőjét éred el dílert névtelenül feltudod dobni de neked nem ártott meg az öcséd keres másikat és ennyi ...az öcsédet kellene meg győzni de ez nehéz legyél kedves nehéz lerakni okoz függöséget ember függő kinél menyire meg míg levan tompúlva kell egy párnap h kitisztúljon addog korlátolt az agya is ezért nemfogja belátni hogy igazad van mondjuk egy barátnő szerintem tudna segíteni hogy motiválétabb legyen..
2013. márc. 12. 23:07
 9/10 bfghj válasza:

Hogy okoz e függőséget??? jó kérdés, szerintem nem én 3 évig csináltam mindennap, átlagban 1 vettem de volt mikor rendeltem 20 at mondjuk ez kétszer fordult elő. hogy miért csináltam mert unatkoztam és nem volt életcélom. 16 voltam mikor elkezdtem és 19 évesen hagytam abba. semmi bajom nem lett tőle. se lelekileg se fizikálisan se egészségileg, milyen volt abba hagyni ? egyszerű mert én akartam. persze ez idő alatt sok hülyeséget tettem érte, elvesztettem az akkori barátaimat sok telefonomat, számitógépeket sőt még lopni is elmentem. de én már feláltam egyáltalán nem hiányzik sőt nem kell már.

Ha rám hallgatsz akkor az öcsédnek van egy depressziója amit nem tud már kezelni és menekül. Beszélgess vele és légy a testvére, ne kiabálj vele ne fenyegesd, légy mellette és fogd a kezét. A TESTVÉRE VAGY!!!! segits neki a dillert hagyd békén engem a rendőrök 100x elkaptak 2 héten belül jött a levél hogy menjek érte be a kapitányságra :) !!!LEGÁLIS!!!

Remélem tudtam segiteni. üdv

20F

2015. jún. 24. 18:28
 10/10 anonim válasza:
Jó látni hogy vannak ilyen normális testvérek akiknek fontos az öccsük!! Szerintem a rendőrségen jelentsd az illetőt, főleg ha tudod is ki terjeszti a suliban. Emellet még az iskola igazgatóval/osztályfőnökkel vagy valaki fontosabb emberrel érdemes beszélni az öcséd iskolájában. A szüleiddel se lenne hülyeség beszélni, nem feltétlen jó ha ezt elhallgatod.
2017. márc. 19. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!