Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért a víz fagyáspontját és...

Miért a víz fagyáspontját és forráspontját nézzük hőmérőnél?

Figyelt kérdés
2012. szept. 9. 10:19
 1/3 anonim ***** válasza:
a °C-os beosztásra gondolsz? Kelvinben furcsa lenne azt mondani, hogy 273,15 K-en fagy meg a víz. A °F is elég érdekes. Szerintem ez a legkézenfekvőbb. A 100°C meg azért jó (és nem 1°C vagy 10°C a víz forráspontja), mert így könnyen lehet benne mozogni, jobban érezni az eltérést mondjuk a 13°C és a 25°C között, mintha 0,13 és 0,25; vagy 1,3 és 2,5 lenne, meg így tizedes (vagy százados) értékeket sem kell használni a köznyelvben.
2012. szept. 9. 13:22
 2/3 A kérdező kommentje:
nem, én úgy értettem, hogy miért pont a vízé? miért nem az alkoholé vagy bármelyik másik folyadékhoz viszonyítunk
2012. szept. 9. 14:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Gondolom azért, mert az a "legalapabb" anyag. Ha víz nem lenne, akkor élet sem. Meg azt a világon mindenki ismeri.
2012. szept. 10. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!