Hogy élnem túl?
aki csufol azt sz.ard le, általánosba nagyon gonoszak tudnak lenni a gyerekek :( de ez idővel változni fog ,
Egyszerűen csak le kell sz arni őket,ne foglalkozz velük
Az nem hiba, hogy az ember bőre ilyen vagy olyan színű, így te sem vagy a világ legtökéletlenebb embere, és az anyukádat is felesleges hibáztatni, ha egyszer nincs hiba.
A problémádat inkább a stressztűrő képességed szintje okozza, amit viszont lehet fejleszteni. Én fehér ember vagyok és ha egy csapat színes bőrű azzal csúfolna, hogy "sápadt arcú", hát lehet, hogy kiröhögném őket. Azért csúfolnak, mert látják rajtad, hogy hatásos a szemétkedésük, sikeresek az elszomorításodban és ez egyfajta hatalommámort okoz. Úgy érzik ők irányítják az érzéseidet, hatalmuk van feletted és ez tetszik nekik.
Ha legközelebb mocskolódnak veled, mutasd magad erősnek, bátornak és határozottnak, ne kerüld a tekintetüket, nézz a szemükbe. Ha nincsenek "túlerőben" és nem kell tartani attól, hogy pofozkodás lesz a vége, visszaszólhatsz te is, hogy lássák nem félsz tőlük. Ha visszaszólsz, inkább valami tréfásat vagy szellemeset mondj, semmiképp se anyázást, káromkodást, mert attól csak idegesebbek lesznek. Röhögtesd meg őket valami ilyesmivel: "Uff, sápadt arcú testvéreim!"
Egy idő után ráébrednek, hogy hiába fárasztják magukat, mert rád nem hat a szemétkedés, és akkor majd abbahagyják.
Az önbizalmadat egyébként növelheted egy csomó módon. Sportolj valamit, súlyzózz, nyomj fekvőtámaszokat rendszeresen. Ahogy a testi erőd növekszik, senki nem tételez majd fel gyengeséget rólad. Olvasgass olyan színes bőrű, vagy félvér emberekről, akik sokra vitték és meglátod, hogy nem tökéletlenség a létezésed. Shemar Moore-ról hallottál már? És Barack Obama-ról? És Keanu Reeves? (Bár azt nem írtad fiú vagy-e, és ezek férfiak, de nőkből is találni hasonló hírességeket!)
Én a helyedben beszélgetnék anyukámmal is a dologról, sőt a pszichológusoknak is remek módszereik vannak az ilyen helyzetek kezelésére, úgyhogy érdemes lehet konzultálni egyel-kettővel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!