Miért kérnek az emberek hitelt egy kis boltban?
Képzeld,nem minden ember cigit és dohányt akar!!!
Mi is hitelből élünk,fizetéskor a pénzünk egy része a kisboltba vándorol,az ételjegy pedig a multiba.De azt még te is elismerheted,hogy nem vehetek meg előre 30 napra kenyeret,tojást,tejet,stb...mert megromlik!
És bizony előfordul,hogy a tartozások és törlesztőhitelek után már annyi pénzünk se marad,hogy egy strandra elmenjünk!!!
Ez van,ilyen az élet árnyékos oldala.
A másik pedig:nem kell leszólni a csórókat!!!Te is lehetsz még az,és akkor bizony jól fog esni,ha valaki megszán,és hitelre ad neked "kolduskenyeret".
És hogy miért haragszanak?Nem igazi harag ez,csak a maradék büszkeség és önbecsülés megsemmisülését látod.
De kérlek próbáld ki,menj be egy kisboltba,tedd fel a pókerarcot és KÉRJ,KOLDULJ ENNIVALÓT!Meglátod milyen "jó" érzés.Majd ha az eladó vagy tulaj meg leugat és elzavar mint a kivert kutyát,neked pedig ég az arcod,mert szégyelled magad, amiért idáig süllyedtél,és haragszol a másik ember szivtelenségére,és érzéketlenségére, talán megérted miről irtam.
Egyik félnek sem leányálom.
Ezért kell az ilyen hiteleket a tulajnak,eladónak egy ésszerű határon belül megtartania,amig még ki lehet fizetni.Amikor először megy kérni az illető,már akkor tisztáznod kell vele,hogy csak egy bizonyos összegig tudsz neki "hitelkeretet" adni.Kell legyen egy pont,amikor megálljt parancsolsz,ha ez nincs,csődbe mész.
Most pedig lehet leszólni,és lepontozni amiért merészeltem védeni a szegényeket.
Tudom,itt csak kőgazdag ,vagy nagyon jól szituált egyének irkálnak....
faluban élsz vagy városban?
ha faluban adja magát:csak annak adsz akit ismersz,vagy tudod hol lakik.
városban meg nem érdemes kisbolttal foglalkozni,mert nem éri meg....
Ja a városban nincsenek is kisboltok:)
Mire megyek vele ha tudom,hol lakik? Talán ha nem adja meg a tartozását oda megyek zaklatni?Még engem visz el egy rendőr.
Azért kér, mert nincs pénze.
Ha nem akarsz, nem adsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!