Szép név a Szellő?
Szeretném megvàltoztatni a nevemet egy àtlagos névről egy különlegesre. Végigolvastam, milyen ritka magyar lànynevek vannak és ez tetszett meg legjobban.
Még nem vettem fel a nevet,mert nem tudom,hogy mások hogy állnának hozzá. Attòl félek, hogy kinevetnek, esetleg kigunyolnak a nevem miatt (,mert sajnos az emberek manapság így viselkednek a másikkal szemben).
A (normàlis) vàlaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Sebes Szellő. Furi, akkor a beceneved lehetne a szél, a kettőből ez kerekedik. ;) :D
Nekem addig eszembe sem jutottak a lovak, amíg a többiek nem írták, nekem inkább a hippik jutottak eszembe és az indiánok. :)
A Szellő egy kellemes név, egyébként meg ne érdekeljen, hogy mit mondanak a nevedről, ha te jobban érzed magad tőle, ha neked tetszik, akkor változtasd meg. A szülők is támogatnak, ez nagyszerű! És már szoktatják magukat hozzá? :)
Megkérdezhetem mi az eredeti neved és miért nem tetszik? :)
Kedves Schwiczi!
Írtam neked személyes levelet. A válaszodat személyesen vagy ezen az oldalon várom. Ha erre az oldalra írsz , akkor légyszi ne írd le a jelenlegi keresztnevemet.
Na, azt hittem a Szellőt vezetéknévnek akarod.
A Sebes Szellő így nagyon idétlen név szerintem, tényleg mint valami ló vagy indián név.
Akárhol bemutatkozol mindenhol furcsálni fogják ebben kb biztos vagyok.
"Meg nem szeretném, ha piszkálnának, mert egy jó beszédtémát találtak a nevem kapcsán."
Hát ez pedig pont olyan név ami a társaság értelmi szintjén múlik hogy piszkálnak vele vagy sem.
Szerintem nagyon nagy önbizalmadnak kell lenni ahhoz, hogy ezt felvállald. Mert olyan nincs, hogy ebből viccet ne csináljanak. Az osztálytársak még a tök hétköznapi nevekből is akkora vicceket kreálnak, hogy csak na. Ezt nem hiszem, hogy kihagynák.
Minden rosszakarat nélkül mondom: A Sebes Szellő nem cseng valami jól, már csak azért sem, mert a vezetékneved S-sel végződik, a másik pedig Sz-szel kezdődik. Talán B vagy M kezdőbetűs jobban passzolna.
szia! Én őszinte leszek. azt gondolom a barátnőid nem a barátnőid ha erre rábólintanak, lehet hogy nem akarnak megbántani, lehet hogy nem is igazi barátok. Nagyon szép név a Szellő. Tekintsünk el attól hogy lovaknak szokták adni, a Rozi is állítólag tehénnév, szerintem szép női név a Róza. Az S és az SZ nem cseng jól össze, a Sebes Szellő nevet el tudom képzelni egy indiánrezervátumban vagy mondjuk a krisnásoknál, akik max hirdetni jönnek az igét közénk, egyébként egy zárt közösségben élnek, ott még talán elmegy. De most te gimis vagy, majd felnősz, lesz állásod, lesz egy munkád, ahol a neveddel prezentálsz. Ez még művésznévnek is nagyon rossz, képzeld el ahogy bemutatkozol vagy átadod a névjegykártyád vagy szimplán ügyintéző leszel és felveszed a telefont és bemutatkozol.El tudom képzelni hogy nem csak a hátad mögött fognak kiröhögni hanem szemtől szembe is megkapod, hogy ugyan ne vicceljen már, mi az igazi neve, meg h magával jól kics*sztek kisasszony!vagy negatív besorolásba kerülsz valahol a neved miatt. Jó dolog különbözni,de így ezzel a párosítással nem gondolom hogy előnyödre válna a dolog. Ha mégis kötöd az ebet a karóhoz, minimum elmennék a helyedben egy névmisztikával foglalkozó emberhez és megkérdezném mire számíthatok. Ez egy nagyon szép kifejezés de nem a mai világba való, gondolom te is nevetnél ha valaki így mutatkozna be:Fodor Menta, Török Bálint, Mezei Virág, Piros Málna, vagy van a jó öreg Mikorka Kálmán, Szőke Barna, ez a név is ilyen amilyet te szeretnél. Semmi olyan új keresztnevet nem választanék ami Sebes lehet vagy összecseng a sebessel. Ha meghökkentő, extra ritka nevet szeretnél,magyarnevek.hu/lanynevek/ itt találsz.
Jó dolog hogy bevállalós vagy, biztosan megtalálod azt a ritka különleges nevet amit büszkén viselsz és ami után elismerően csettintenek akik a különleges neveket szeretik és kevesebb támadást kapnál miatta mint a Sebes Szellő miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!