Ps3-ról mit gondoltok? (Véleményem, majd a kérdés lent. )
Tisztelet Mindenkinek!
A PS3 hosszú távon szerintem a legjobb megoldás...!! Még pedig a Blu ray miatt (is!!!)! Az X-box 360 DVD alapú, és a DVD-re (dupla rétegű..) 8 GB fér rá...! Egy Blu ray lemezre több 10 GB (pl 25 GB) na most:, ha a sony ügyes, akkor tovább versenyben tud maradni pl: az X-box 360-al szemben, hisz a Blu ray lemezre sokkal több adat fér rá, tehát nagyobb a kapacitás,ami azt jelenti, hogy több adat fér rá, és ha több adat fér rá, akkor(HA AKARJÁK, ÉS HA ÜGYESEK..) könnyen elérhető, hogy a játékokból többet hozzanak ki...pl: szebb grafika, vagy háttérgrafika...Sokkal könnyebb pl: egy 25GB-os lemezre csúcs játékot tenni, készíteni, mint egy kisebb kapacitású lemezre, és ,,összezsúfolni,, azt a sok mindent!!! Ez ,,olyan dolog,, , hogy például van egy szoba...Egy 10x10 méteres vagy egy 2x2 méteres szobába lehet több pl: ágyat betenni???? Hát persze, hogy a nagyobb szobába...!!! A Blu ray a jelen és a jövő!!!Gondolkodjunk csak ésszerűen: A KÖVETKEZŐ X-BOX DVD-és lesz????? NEEEEEEMMMMMM!!!!(ha nem hülyék..) A SONY MEG VOLT OLYAN OKOS, ÉS ,,JÖVŐBELÁTÓ,, hogy előre gondolkodott...., így akár tovább húzhatja bármelyik konzolnál..!!! És, ha lesz majd új konzol a Blu ray miatt is, akár verseny képes maradhat...!!!! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az X-box 360 is egy nagyszerű konzol, nagyszerű grafikával...!!! A NINTENDO játékok meg a szívemhez nőttek..(20 éve nyomom a SNEST-is!!!) De szerintem a jövő a PS3!!!!!!!!!!!
Mi a véleményetek a PS3-ról????Akinek van személyes tapasztalata, azt megkérem, hogy írjon...(ps3 move stb..) Nagyon Szépen Köszönöm! Várom megtisztelő válaszaitokat!!!!
Egy konzolt csak és kizárólag a játék határozza meg, semmi más.
Nagyívben sz.rok arra, hogy mi a jövő, mivel az elektronikai piac olyan, hogy az egyik évben még ez az új, a következőben meg már nem. Letojom a BR-t, meg a grafikát, csak és kizárólag a játék az, ami érdekel, mert (ha jól tudom) egy ember azért vesz konzolt, hogy játsszon vele. (Aki nem, akkor ott lehet gond van...)
Nem azért van PS3-mam, mert BR-t visz, elvégre manapság már elég jó áron lehet venni lejátszót. Nem is a jövő, mert a konkurencia kihozza az új gépeit, amelyek hardveresen leverik a PS3-at és egy idő után szoftveresen is.
Egész egyszerűen azért vettem, mert olyan exkluzív(!!!!!) játékok érkeznek rá, amelyek az én meglátásom szerint messze jobbak, mint a másik 2 tábor felhozatala. És ezért is írtam, hogy a konzolt a játék határozza meg. Aki a Sony-t szereti, akkor valószínűleg a Sony exkluzív játékaival van megtöltve a polca, aki az MS-t preferálja, ő pl. az Uncharted helyett a Gears of War-t választja, aki meg a Nintendo-t csípi, ő meg Mario kalandjaiért él-hal.
Az olyan játékok, mint az Assassin's Creed, GTA, Skyrim stb. mindhárom gépre érkeznek, ezért ott nem lehet egyértelmű különbséget tenni (max. grafikában, de akkor tegye, ha akarja, én lesz.rom). Csak és kizárólag az exkluzív játékokban lehet!
Előttem szólónak is köszönöm!
Azért reagálnék egy-két dologra!
Sok mindenben igazad van! 20 éve SNES-el játszom...Elvagyok vele a játékok miatt,de.........! A Blu Ray nagyon nem mellékes... 25GB v 8GB nagyon nem mindegy... (még egyszer nem írnám le az indoklásaimat...) MELLESLEG: TÁMOGATJA A 3D-T A PS3!!! Azért ez sem olyan mellékes(már aki szereti!) És pl: majd egy teniszt 3D-ben mozgásérzékelővel játszani nem lesz egy rossz élmény...!!! És magadnak mondasz ellent...Először azt írod, hogy sz@rsz rá, hogy így úgy a jövő...Másik mondatodban meg leírod, hogy a következő konzol után már ez lesz sz@r...!!! Akkor mégsem csak a játékok számítanak???....Ám igazad van: a játékokat kell nézni...!!! Szerintem meg azt is!!! Ha már veszek egy gépet(én így vagyok vele...) legyen jó a játék kínálata, és azért a jövőben is jó legyen...! És lehet én tudom rosszul, de Blu Ray, és 3D támogatás csak a ps3-ban van!!!! És ha lesz következő konzol mondjuk ps4??? És??? Na itt jön az én érvelésem...Annyit tud már a ps3, hogy lehet nem is lesz szűkségem ps4re, mindig tudok majd újítani...! De ez az én véleményem!
Hozzátenném: NINTENDO párti vagyok leginkább, de a Sony Playstation-t is szeretem..!!!
Üdv
Bocsánat..leverik azt írtad...! De a lényeg ugyan az..!!!
Üdv xd
Kedves Kérdező!
Köszönöm a választ, íme az én levelem:
"25GB v 8GB nagyon nem mindegy..."
Természetesen nem mindegy az adott formátum tárolókapacitása, de a válaszodból azt hagytad ki, hogy kinek(!) nem mindegy? A játékfejlesztőknek valóban nem mindegy, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, de a multiplatform fejlesztők szimplán úgy csinálják, hogy megírják egy olyan architektúrára a játékot, amely könnyebben programozható (és igen, állítólag a PS3 nem az, míg az Xbox 360 igen) és utána a nehezebben programozhatóbb gépre leportolják. Ezért van az, hogy a multiplatform fejlesztők körében igazából a 8 GB számít, mivel X360-ra programoznak, a BR csak abban előny, hogy akkor nem két DVD-n adják ki a játékot, ráfér egy lemezre is az adatmennyiség.
A másik, hogy hiába a tartalmas mennyiség, az Apple, a Google, a Microsoft stb. egyre inkább a cloud szolgáltatásban látja a jövő adathordozóját, amikor minden egy helyen van, egy csomó készülékről elérheted és szimplán csak letöltöd. A Sony is egyébként elkezdte már, mikor átnevezte a PSN-t is magába foglaló szolgáltatását Sony Entertainment Network-ké és belefoglalta a Vita-t, a tablet-eket és a mobilokat is, mi szerint összeboronálják az összes terméküket és majd később 1 profil alatt érheted el az összes tartalmadat, legyen az telefonos vagy PS-es. Ha jól tudom, a PC-s OnLive is ilyen technológián alapul és óriási sikernek tartják, egyre több felhasználója van. (És ha van felhasználó, akkor egyre több tőke is van.) Amint normalizálják az internetkapcsolatot (értsd: sokkal gyorsabb és stabilabb lesz), a fizikai adathordozók már csak a fejlődő országokban lesznek elterjedtek, a többinél (USA, UK stb.) pedig a cloud. Persze, ez telhet évtizedekbe is, addig viszont még maradhat a BR és valószínűleg utána is fog, de nem az fogja írni a jövőt, hanem a cloud. Azután már nem tudok más adathordozót elképzelni.
Lényeg a lényeg: minket, mezei felhasználókat semmiben sem érint a lemez tárkapacitása, akiket meg igen, ők meg el tudják "tussolni". Talán az exkluzív játékoknál jelentősebb, bár ott is inkább a szinkronhangok töltik meg a lemezt. :)
"MELLESLEG: TÁMOGATJA A 3D-T A PS3!!!"
A 3DS is támogatja és a következő Xbox és PS is fogja. Semmi értelme nincs most a 3D-nek, a technológia még gyerekcipőben jár, ráadásul egy mai komolyabb 3D TV is rengetegbe kerül. Pont olyan, mint annak idején a HD. Akkor is 2-300 000 volt egy minőségibb HD TV, most már van 100-200 000 között is, sőt, 100 alatt is. Persze javíts ki, ha rosszul mondom, rég vettem már TV-t. xD
Másrészről: én azt mondom: ott a FullHD. Néhány játék használja csak ki, a többi mind HD Ready-ben íródik. Használják ki a Full HD-t, utána jöjjenek a 3D-vel!
Természetesen nem mellékes a 3D, de nem is jelentős. (Még!)
"Először azt írod, hogy sz@rsz rá, hogy így úgy a jövő...Másik mondatodban meg leírod, hogy a következő konzol után már ez lesz sz@r...!!! Akkor mégsem csak a játékok számítanak???"
Igen, sz.rok rá most is. Nézzük meg a PS2 példáján az egészet! Annak idején az is egy brutális hardver volt, rengeteg újítással és látod, miután kijött a PS3, utána már a kutya sem foglalkozott vele, pontosabban, fejlesztett(!!!!) rá játékot. Ott van a PSP! Egy brutál teljesítményű médiabombának tartották a kisgépet, mikor megjelent, most, a Vita mellett?
Ugyanez lesz a PS3-al is! Amint kijön a PS4, mint a Sony, mint az összes többi fejlesztő arra fog koncentrálni, mert abban lesz a sok pénz. Arra fog akkor majd jönni az új Killzone, Uncharted, Gran Turismo, CoD, GTA stb. Ne csodálkozz, hogy egyre több hír van manapság, hogy ez a stúdió is már fejleszti a következő generációra a játékát bla-bla-bla. :D
Max. pár kisebb bevétellel rendelkező csapat fog utána a PS3-al foglalkozni. A PS2 és a PSP is erre a sorsra jutott.
Tedd fel a kérdést nyugodtan itt az oldalon, hogy manapság miért érdemes PS2-t venni? 99 %-a a válaszoknak az lesz, mert rengeteg jó játék jöTT ki rá és azok miatt.
Ezért is a játék a domináló.
Meg tudod különböztetni az Xbox-ot és a PS-t hardveresen is, de igazából a valódi különbség alapját a két konzolra íródott exkluzív címek adják - CSAK ÉS KIZÁRÓLAG!!!!! :D
De akkor nézzük meg pl. az iPhone-t! Kijött a mostani, a 4S. Jövőre kijön még egy, akkor már az lesz a menő és lesz olyan játék is, amely már csak azon fog elfutni. Tehát? A 4S addigra már "retro" lesz.
TV-k? Annak idején, ha jól rémlik, 150 000-t adtam ki egy nagyobb, FullHD felbontású TV-ért. Most sokkal olcsóbban megkapnám és ezért a 150 000-ért egy sokkal nagyobb tudású készüléket vásárolhatnék.
Nem lehet azt mondani, hogy egy adott készülék maga a jövő, mert nem az. MINDIG jönni fog olyan termék, ami majd sokkal többet fog tudni, mint a másik, ez a konkurenciálás lényege. :)
Ezért is tartom tévesnek a véleményedet: szükséged lesz a PS4-re, ha a legújabb játékokkal akarsz játszani!
De én kívánom neked, hogy a PS4 után is a PS3 legyen a fő platform a Sony és a többi fejlesztő számára, az nekem is jól jönne! :)
Anyám, nem ennyit akartam írni! :D :D xDDDD
Hát köszönöm, ha megtiszteltél azzal, hogy végigolvastad! :)
Előttem válaszoló!
Nagyon SZépen Köszönöm a bő válaszaidat! xd xd
Örülök, hogy kulturáltan beszélgetünk, és nem egymást szidjuk, ha nem ÉRVEKet ütköztetünk(ez nagyon fontos!)
Ha meg engeded reagálnék! :D
Sok mindenben egyetértek, sok mindenben nem!
Indoklom:
A Blu ray kapacitása a felhasználóknak(akik játszanak) igen is nagy dolog, nagy előny! Mondok egy példát!
A MS kitalálja, hogy egy mit tudom én lövöldözős játékot csinálnak csúcs grafikával, és csúcs háttérgrafikával...Na ebben az esetben előfordulhat az, hogy 8GB szabad hely lehet kevés lesz.. Megpróbálják ,,összezsúfolni,, , ami belefér a 8GB-ba! Na itt jön a Sony egyik nagy előnye, és ezért is maradhat tovább a toppon: Nekik ez összejöhet 25GB-ra olyan háttérgrafikát csinálnak, amilyet akarnak, persze, ha ezt ki akrják használni...!!! Szóval könnyebb a mozgásterük...! Gondoljunk bele: A SNES(kedvencem!!! D:), ha jól tudom(!) bites volt...Gondoljunk bele: Imádom azokat a játékokat, de annyi kapacitásra lehetetlen lett volna mondjuk egy GTA Sanandreast megalkotni.(grafikára gondolok)..! Egy ps1-en meg lehetetlen lett volna megalkotni egy fifa 12-es grafikát...!!!Na ugyan ez a helyzet a Blu ray kapcsán: Több a hely, több a mozgástér...! Előny: Míg az X-box-nak(valószínűleg amúgy is!) váltania kell majd, hogy az igényeket majd kielégítse...Míg egy PS3-an 25GB-os játékok fognak futni, pl: nagy kihasználtsággal, míg 360-on meg meg van kötve a fejlesztők keze...!!!
Megpróbáltam jól leírni.Remélem közeledtek az álláspontjaink! xd xd
Amúgy méreg drága egy 3D-s TV..., de még a HD TV sem túl olcsó sajnos!!!! Igazad van abban is, hogy ps2-re nagyon sok jó játék van! :D :D :D Most akartam eladni a ps2-öt, hogy majd gyűjtök ps3ra...Meg is írtam a hírdetést, majd végül nem adtam fel, mert hát a jó öreg ps2 hiányozna, és tucat jó játék van rá ,,fillérekért,,!!!! xd xd
Igazság szerint segíthetnél nekem...Egyenlőre nincs elég lovettám ps3-ra , ezért lehet Wii lenne a megfelelő megoldás...Konzol viszonylatban már elég olcsó, és amúgy is NINTENDO fan vagyok, csak hát jön a WII U..És ilyenkor jön a para...Lesz e még játék majd rá...Inkább ps3-al fektessek a jövőbe?!??? Bár mondom SNES-el 20 éve játszom és nem zavar, hogy már nincs rá új játék, de még is olyat kéne, ami 3-4-5 év múlva is király lesz, amibe van lehetőség...!!! Na látod én is jó hosszút írtam, várom válaszod, remélem tudsz segíteni!
Üdv
Tisztelt kérdezö!
Szintén azt tudom írni, hogy van igazság abban, amit írtál, viszont akkor én is reagálnék. XD
A BR témában viszont még mindig vannak problémáim: a példád helytálló, hiszen több hely, több lehetöség, 1 nagyon, de NAGYON fontos dolgot viszont kihagytál: a hardver.
Az, hogy pl. nincs San Andreas PS1-re, az nem azért van, mert a PS1 csak CD-t ismer, hanem azért, mert a játék olyan számítási feladatokat kér, amelyet a PS1 nem tud biztosítani.
Nem értek a szakmához, de ha jól sejtem, a játékokat grafikus motor hajtja. Ez a motor "rajzolja le" a környezetet, helyezi el a karaktereket stb. Abból a célból, hogy ez a grafikus motor kifogástalanul müködjön, olyan processzor, RAM és GPU kell, amely kellö számítási feladatokat lát el.
És akkor visszatérve a példádra: a PS1 is elvitte volna a GTA San Andreas-t, csak vagy behalt volna a gép vagy úgy szaggatott volna, hogy élvezhetetlen lett volna a játék. :)
Az, hogy pl. a game mérete legyen pl. 10 GB, arra egy tök egyszerü megoldást használnak: kiadják 2 DVD-n. :D Pl. az Xbox 360-as Forza vagy a Final Fantasy XIII is ilyen. A kellemetlenség, hogy cserélni kell a lemezt, de ez minden.
PS3 vagy Wii?
Hmmm... jól írtad, a Wii U hamarosan itt lesz, a Wii-re pedig onnantól nem igazán várható játék.
Viszont attól tartok, hogy mivel a kereslet vissza fog esni ezáltal iránta, ezért a Nintendo még egy fajta utsó aduászként csökkenteni fogja a Wii árát, hogy még valamennyire utoljára elmenjen belöle jelentösebb darab.
A PS3 ára tavaly csökkent és a PS4 messze van, így nem is várható további árvágás (pláne, hogy most a Vita-val eszetlenkednek) - ár alapján így azt venném, de mint annak idején írtam, a JÁTÉK a lényeg: ha a Wii felhozatala jobban tettszik, akkor vedd azt, ha a PS3é, akkor az a nyerö. :)
Nagyon Köszönöm a válaszod!
Jól elbeszélgetünk nem de? :D :D
Amúgy leírásomban én is arra gondoltam, hisz egy nagy kapacitású játékra nagy hely kell, és erős hardver...! Írtam is, hogy grafika..xd :D Na örülök, hogy leírtad a véleményed :D Szerintem az álláspontunk nem nagyon különbözik, csak sztem máshogy közelítjük meg a dolgokat! :D
Te most vennél egy Wii-t annak tudatában, hogy itt lesz a WII U?(bár mire le megy az ára, és lesz rá játék, az több év, addig tán megéri..) ???? Nem láttam még...Egy dologtól tartok, a grafikától..sokan le...zák sajnos...! Pedig egy Marionak tán ilyen grafikának kell lenni, úgy mond ehhez vagyunk hozzászokva tán...!!! Hogy látod??? Meg az is befolyásol, hogy nem tudom milyen pontos az érzékelője???.... Remélem tudsz segíteni!
Örülök, hogy ,,meghallgattál,,!
Üdvözlettel: Norbi
No lassan átírhatjuk a kérdést, ugyanis már teljesen más témákkal foglalkozunk. :D
Vennék-e most Wii-t?...
Nem lehet egyértelműen eldönteni, hiszen előfordulhat, hogy a Wii U megjelenése után a Nintendo csökkenteni fogja (valószínűleg utoljára) a Wii árát és akkor még beindul valamennyire a lelkesedés a gép iránt és még várható az eladásokból egy kisebb nyereség.
A Sony is csökkentette a PSP árát a Vita megjelenésekor és szerintem a Nintendo is ezt tette, mikor a 3DS a boltokba került. (Ha nem, akkor sorry.)
A Wii U, mire lesz egy nagyon erős felhozatala és jó ára - jól írtad - több évet foglal magába, addig érdemes elütni az időt más géppel, meg ki tudja, lehet, hogy a kövi X vagy PS jobban be fog jönni neked.
Én azt javaslom, hogy: a PS4 megjelenése jóval odébb van (legkorábban jövő év vége), a Wii U idén itt lesz. Vegyél egy PS3-at, mert ár/érték arányban az a jobb (az ára tuti nem fog csökkenni, hiszen tavaly csökkentették, előtte meg 2009-ben) + mivel még nem várható a PS4, ezért még pár nagyobb durranás (mint a Last of Us, PS All Starts Battle Royale, GoW: Ascension, LBP Karting, Sly és akkor még amit nem tudunk) még várható rá. Aztán ha kijön a Wii U, akkor várhatóan a Wii ára is esni fog, akkor meg vagy eladod a PS3-at és veszel helyette Wii-t vagy mellé veszel egy Wii-t.
A grafika: nem tudok konkrétan mit hozzászólni. Engem nem igazán érdekel egy játéknak a grafikája, ha az a játék olyan játékélményt szolgáltat, amitől berosálok. Persze, jó érzés ránézni, gyönyörű meg minden, de nekem speciel volt már dolgom olyan játékkal, hogy a grafikája gyönyörű volt, a koncepció sem volt rossz, viszont a történetvezetésben és a játékélményben elbukott és ezért számomra egy idő után tök unalmassá vált és akkor már a csodaszép grafika sem dobta fel a hangulatot...
Sokszor előhalászom a PS2-met és a PSP-vel is elég gyakran tolok egyet 's mást, pedig azok már "nyugdíjasok" a látványvilág szempontjából is.
A Wii érzékelőjéről sajna úgy szintén nem tudok mit írni, mivel nem rendelkezem Nintendo termékkel (én Sony-s vagyok, nekem az ő felhozataluk tettszett a legjobban a 3 közül :) ), de szerintem ha itt felteszed a kérdést, biztos válaszolnak rá (sőt, lehet már valaki előtted feltette, szóval csak meg kell keresni a témát) : wiihungary.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!