Hogy létezhet ilyen? Miért nem lehet az embernek idős korában nyugta?
Figyelt kérdés
Láttam a Moszkva téren egy idős nénit. A földön térdelt, az arcát a föld felé fordította és össze volt kulcsolva a keze. Borzalmas volt, engem ez nagyon megrázott. Nem tudom milyen életet élt és nem is érdekel. Egy egyedülálló ember simán nem tud ma az országban megélni ha p.csányi nyugdíja van. Miért nem lehet egy átlagos magyarnak békés öregkora? Lehet, hogy sokan fel fognak háborodni, hogy túl naív vagyok, stb, azok inkább ne írjanak, mert úgysem reagálok rá.2012. ápr. 27. 17:00
1/6 anonim válasza:
megmondom neked milyen élete van, én láttam verekedni a multkor egy másikkal ahelyért. Románul ordibáltak egymással és dobálództak.
Akik pesten kéregetnek azoknak a 99%-a romániából importált profi koldus.
3/6 A kérdező kommentje:
Ő nem szokott ott lenni. És látszik rajta, hogy nem szórakozásból csinálja. Meg amúgy is van vagy 80 éves. A profi koldusok hidegen hagynak, és általában felismerem őket. Itt lakom, nem kirándulni voltam Budapesten.
2012. ápr. 27. 17:16
4/6 A kérdező kommentje:
Akár maffia van a háttérben akár nem, lefogadom, hogy jómódú embereket nem vesznek rá ilyesmire. És ki ne derüljön már, hogy mindenki azért koldul mert lusta dolgozni. Egy 80 éves néni, aki mondjuk panelban él, mivel egészítse ki a sokszor nevetséges összegű nyugdíját?
2012. ápr. 27. 17:22
5/6 anonim válasza:
ismerem,nem csak ott szokott lenni,hanem a nagycsarnoknál is. hidd már el, hogy román. valószínű csak 60 éves de így néz ki. Hidd el,én ismerek olyanokat akiknek szinte semmi nyugdíjuk van,abból élnek (hordtam ingyen ebédet minden nyáron),de soha nem kéregetnének az utcán.
6/6 A kérdező kommentje:
Én sem kéregetnék soha, de nem gondolom, hogy mindenki így van ezzel, aki nagyon kevés pénzből kell hogy megéljen. Egyszerűen képtelen vagyok elítélni azt az öregasszonyt akár az utcán kéregetést választja akár az ingyen ebédet. Mert nem gondolom, hogy ha bőségesen lenne pénze akkor ott lenne. Egyébként az alapkérdés általánosságban is értendő. De akkor átfogalmazom most a te példádra:) Miért kell idős embereknek úgy élniük, hogy ingyen ebédre szoruljanak? Ma, Magyarországon. Tegyük fel a legjobb esetet, hogy végig tudta dolgozni az egész életét. Teszem azt kétkezi munkát végzett. Azt érdemlik, hogy tologatni kelljen a sárga csekkeket, ingyen ebéden kelljen élniük, és télen tűzifára se fussa? Az ingyen ebéd épp ugyanolyan alamizsna mint az amit a járókelők dobnak az utcán koldulónak, csak más adja, más formában. Feltételezem ugyanúgy kérni kell. Nem hiszem, hogy azt kérni valami felemelő érzés lehet. Remélem így már érthetőbb mi a problémám, min vagyok tulajdonképpen fennakadva. Valami ilyesmire számíthatok majd én is 40 év munka után? Vagy még ennyire se. De ha én szebbre-jobbra számítanék, akkor is zavarna az a tény, hogy tisztességes embereknek mély nyomorban kell élniük, pusztán azért mert nem annyira pofátlanok mint azok akik kihasználják a létező összes segélyezési lehetőséget CSAK azért mert derogál nekik a munka. Nem minden segélyen élő ilyen, van akinek nincs lehetősége persze. Ez milyen már azokkal szemben akik ledolgozzák majdnem az egész életüket. Nagymamámnak például 40000 Ft volt a nyugdíja, és dolgos asszony volt világ életében. Ha nem lettek volna gyerekei nézhetett volna a lyukon.
2012. ápr. 27. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!