Hogy szoktatok, szoktatok kölcsönadni?
Velem számtalanszor előfordult (azóta tanultam a hibámból), hogy jószívűen kölcsönadtam valamimet, és nem kaptam vissza, vagy nem olyan állapotban, ahogy odaadtam.
Persze olyan is volt, hogy megjavítva kaptam vissza, mert azt hitte, ő tette tönkre.
Egyik legrosszabb az volt, mikor kölcsönadtam a hálózsákomat, szabadkozott, hogy ő majd kimossa, meg minden, és vissza is adta a megbeszélt időben... Aztán mikor nekem volt szükségem rá, és nyitottam ki, akkor vettem észre, hogy egy másik - ugyanolyan típusú, de nem az enyém - hálózsákot kaptam vissza. Természetesen a két hálózsák azóta sem cserélt gazdát...
No ezeket csak azért mondtam el, hogy lássátok, nagyjából mire vagyok kíváncsi:
- mit és miért adsz/nem adsz kölcsön
- hogyan kapod/nem kapod vissza azokat, amiket kölcsönadsz
- mivel volt a legjobb/legrosszabb élményed
Bármi, amit ezzel kapcsolatban szívesen megosztanál. Kölcsönadási szokásokról és tapasztalatokról. :)
egyszer 14 éves koromban táborozni voltam és egyik barátnőmnek akkor jött meg, én meg adtam neki 4 betétet. Ősszel az iskolában a padomon várt a 4 betét és az egész osztály rajtam röhögött. Negyon kínos volt és nagyon dühös voltam.
17/L
Hát jó kérdés, mert nap mint nap dühöngök azon, hogy a kölcsön adott könyveket, dvd-ket nem hozzák vissza egyesek, akiket egyébként szeretek, és nem akarnám megbántani őket. Viszont a finom célzásokat nem értik.
Egyébként gyakorlatilag bármit szívesen odaadok olyan embernek, akiről tudom, hogy vigyáz rá, és vissza is hozza.
Egyszer még olyan 12 éves koromban kölcsönadtam az egyik kedvenc könyvemet az egyik osztálytársamnak, aki amúgy nagyon aranyos volt, csak akkor még nem tudtam, h mennyire szétszórt, és nemtörődöm. Szóval a könyvemet lapokra szedve, megtört gerinccel, és némi celluxszal összefogatva kaptam vissza. Szörnyen dühös voltam, ráadásul az illető mégcsak nem is ismerte el, azt mondta, h már úgy volt, csak ő ragasztotta meg :@
Na azóta könyvet csak nagyon ritkán adok kölcsön, mindenféle mást pedig csak olyanoknak, akikben tényleg megbízom, és tudom, h vissza is kapom az eredeti állapotában.
13:26: én hiányzó oldalakkal kaptam vissza egyszer az egyik kedvenc könyvemet, ráadásul nem is akárkitől...
Viszont olyan is előfordult velem, hogy egy elég vacak minőségű könyvet adtam oda valakinek, és ő fáradt azon, hogy megragassza, rendbe hozza. :)
Volt, hogy egy könyvet kb 3 év után kaptam vissza, mert valahogy sose találkoztunk, ha mégis, akkor otthon felejtette az illető.
Továbbá van nálam 2 könyv. Egyiket exem kérte kölcsön egy barátjától, aztán most nálam van, de mivel azzal a barátjával már nem tartja a kapcsolatot nem igyekeztem visszaadni exemnek. A másik meg az övé, és miután szakítottunk, úgy döntöttem, hogy megtartom :D Mondjuk később egy jobb pillanatomban mondtam, hogy visszajuttatom neki, de mondta, hogy megtarthatom.
én már csak azoknak adok oda akármit is, akikről tudom hogy megbízhatóak, egyik barátnőmenk három vagy négy éve kölcsönadtam az egiyk kedvenc CD-met, azóta se kaptam vissza, de ígérgeti, hogy visszaadja, meg 5 perc és áthozza, azóta is hozza...
egyszer voltam náluk, és ott volt a CD-m a tokon kívül, lefordítva, és az írott oldalára ráragasztva egy rágógumi..., megkérdeztem, mégis mi ez, erre közölte velem, semmi sincs azon, nem tudom hogy akkor mégis minek lehet nevezni az 1 cm-es rágódarabot a CD-n..., mondtam neki hogy most rögtön elviszem, erre még ő állt feljebb, és közölte velem, hogy nem, neki még szüksége van rá, úgy bánom, hogy akkor nem fogtam meg és hoztam haza..., azóta se kaptam vissza...
egyszer kölcsönadtam neki egy gépes játékot, azt is tökre összekarcolva kaptam vissza...
a napokban pedig könyveket, DVD-ket kért tőlem, én meg közöltem vele, hogy nem, nem lehet benne megbízni, a CD-met még a mai napig nem kaptam vissza, erre meg megsértődött...
hülye leszek neki akármit is odaadni ezek után
egyik barátnőm DVD-je is nagy nehezen került vissza hozzá, mert nem volt hajlandó visszaadni, az is úgy került vissza, tele volt karcokkal, és a filmen egy egész fejezetet hagyott ki emiatt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!