Miért van az hogy sok orvos türelmetlen, lenéző?
Sajnos ez nem csak az orvosok között van hanem maga az összes ügyintézös helyen, pl OTP bank de akár okmányiroda mindenhol ez van.
Mert senkinek semmi nem üzlet.
Külföldön azért kedvesek veled mindenki mert ott üzlet minden. Pl ha bemész a korházban üzlet hogy oda menjél, mert a biztosítótol utánnad kapnak pénzt, így mint egy hotel te ott ügyfél vagy, és minél több ügyfél annál több zsé.
Mind az orvosok mind az aszisztensek tisztában vannak azzal, hogy kedvesség egy beteg számára minden, és ezzel pacienseket vonzzák oda.
èn németországban szültem, és mintha hotelben lettem volna. mindenhol kedvesen fogadtak, és tényleg mintha ügyfél lettem volna nem paciens.
De pl a gyerekorvosunk vagy a nögyógyászati praxisban is a legjobbat probálják adni, mert minden sarkon van egy praxis és én simán találok másikat, ha egyszer nem megfelelöek hozzám.
Mivel magyarországon állami minden, így senkinek nem érdeke még több paciens söt inkább nyüg. a doki fix fizetést kap, ha kedvessége miatt 100-al többet lát el, akkor sem ad a korház neki bonust. Meg hát hova is mennél, mert mindenhol beszüntették a kis korházakat, így pl fehérmegyében egy esélyed van szülni csak fehérváron.
nekem 30km-es körzetembe legalább 20 lehetöség lenne szülnöm.
Mert MAGYAR orvosok. Itt rengetegen dicsérik a magyar orvosképzést, jogtalanul.
Külföldön az orvosok nem igy állnak a betegekhez, ott ugyanis nem kapnak fix fizetést, hanem a kezelések alapján számláznak a TB felé. Ha a beteg nincs megelégedve az orvossal - akár a kezelési mód hatásosságával, akár a stilusával, egyszerüen keres másikat és a bunkó viselkedésü elmehet fát vágni.
Itt bármi bajom van, komolyan vesznek, ha valamit nem értek, elmagyarázzák, söt sok idösebb azért jár rendszeresen, mert az orvosnak el tudja mesélni a kis mindennapi gondjait is, azt is meghallgatja.
(Külföldön élek, tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!