Titeket is idegesít? Engem nagyon!
Ha így írják: pl. 24.-ik vagy 24.-dik
Nem értem, hogy ma egy magyar ember ezt hogy nem tudja leírni normálisan. Alapsuli hanyadik osztályos tananyaga ez?
Rendszeres még a "2-őt", vagy a "3-rom" használata, és ha megpróbálod jelezni hogy nem jó, még ők háborodnak fel.
Ettől már csak bír szó használata és ragozása a rosszabb a "tud" helyett. "Honnan bírok/bírnék letölteni...", vagy a még rosszabb "bírnák". Lehet hogy helyes, de nem illik valahogy a mondatba, mintha germanista lenne. Szebben/értelmesebben hangzana: "Honnan tudok letölteni... / Honnan lehet letölteni..."
A napokat jelölő számokat nem tudják leírni + muszáj , lesz
OLYAN SOSEM LESZ HOGY , A LESZ KÉT ESSZ LESZ ! Amúgy 3. osztályos anyag . Egyik nap láttam egy kérdést amibe a lány így írta : tettszik
amikor szóltak neki , akkor meg még meg volt sértődve , mert ő tudja , hogy így kell írni és hogy , nézzünk utána . Engem még a rövidítgetések is idegesítenek : vok stb.
Meg az a kifogás hogy , telefonról írok . Most én is arról írok . El kéne nekik postázni egy Helyesírási szótárt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!