Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért nem tudnak a mai tizenév...

Miért nem tudnak a mai tizenévesek helyesen írni?

Figyelt kérdés
2012. márc. 20. 21:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Tunnak ök ,csakk nem kúl.
2012. márc. 20. 21:48
 2/13 anonim ***** válasza:
Sokan a felnőttek közül is sokat hibáznak.Hogy mi az oka?Senki sem tökéletes.A magyar nyelv a világ egyik legnehezebb nyelve , még nekünk is akiknek az anyanyelve.Több harmincas , negyvenes diplomás embert ismerek és ők sem írnak helyesírási hiba nélkül.De egyébként is miért probléma ha van benne 1-2 hiba?Attól ugyanúgy megérted mit akar a másik.
2012. márc. 20. 21:49
 3/13 anonim ***** válasza:

Vagy lusták, vagy ez nekik "menő", vagy hülyék ehhez.

Amúgy én is 14 vagyok, néha nekem is vannak hibáim, de ahogyan ma írnak (pl. iskolában egymásnak Facebookon), az szörnyű. És én helyesen szoktam írni, nem szeretem, amikor osztálytársam is rövidítve ír. Ez van.

És felnőttek is írnak így (persze tisztelet a kivételnek).

2012. márc. 20. 21:50
 4/13 A kérdező kommentje:
Jó persze hibázik az ember,de olyan alap szavakat,hogy olyan pontos j-vel írni meg a semmit 1 m-el az már szerintem gáz.Igen megértjük egymást helyesírási hibával is,de az olyan,mintha nem tudnának tisztán magyarul beszélni.
2012. márc. 20. 21:54
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem csak az írás helyességével van gond, hanem a kifejezőkészséggel is.

A teccik, láccik és hasonlók lehetnek egy buta divat termékei.

Példa:

„Ha valaki feltesz egy videot valakirol a youtube-ra raadasul ugy hogy az illeto nem tudja es nem akarja akkor az elitelendo?”

Mi van?

Nem jobb így: Elítélendő az, ha valaki az ábrázolt személy engedélye nélkül tesz közzé felvételt (a youtube-on)?

Példa: „Hogy kapcsolódik a magyar és ez a fajta külföldi név?”

Mit jelent ez a kérdés?

Példa: „Ha van egy könyv, amiben van egy fotó, aminek tudni akarom az eredetét, hova forduljak?”

Talán így jobb: Egy könyvben található kép eredetét (készítőjét?) honnan tudhatom meg?

És így tovább.

2012. márc. 20. 22:22
 6/13 anonim ***** válasza:

Túl az ötvenen, gyermektelenül nincs információm az oktatás színvonaláról. A motiváció biztosan hiányzik. Keveset olvasnak papír alapú művet. Felteszem interneten sem a színvonalas oldalakat tanulmányozzák. A képernyő, a billentyűzet gyorsabb, de felszínesebb kommunikációt tesz lehetővé.

Ha csak erre a webhelyen tapasztaltakra hagyatkozom, akkor a helyesírási hibák sokasága aggaszt a legkevésbé.

Mondjatok egy jó filmet, játékot, könyvet (ez utóbbi ritka) típusú kérdésekre 99%-ban értéktelen hülyeségeket írnak a válaszolók, a kérdező nagy megelégedésére.

Az ezo témakör elképesztő sületlenségei már megrémisztenek.

2012. márc. 20. 22:32
 7/13 anonim ***** válasza:

16 éves lány vagyok, és habár szerencsére nem esek annyira durva túlzásokba, szówal nyehm írock ígyhghhhddjhfghghbh, furcsa, de mikor mondjuk a barátaimmal beszélek, és nem agyalok azon, hogy mit és hogy írjak le, akkor én is összevonok szavakat. mármint nem összevonok, csak egybe írom őket, nem tudom miért. a másik mánia meg amit én is felvettem, hogy nem kezdem nagybetűvel a mondatokat.

de szerintem inkább a lányok írnak kevésbé helyesen, talán úgy gondolják cukcsi butuskának lennih.

áh, azt hittem, mai tizenévesként majd jól megválaszolom a kérdésed, de igazából én sem tudom a választ.

azthiszem, ez nem olyan helytelen írás, hogy ha akarnák, nem tudnák jól leírni, csak nem veszik a fáradtságot, vagy így menőbb, vagy kínos műveltnek lenni..

2012. márc. 21. 00:01
 8/13 anonim ***** válasza:

érdekes, hogy milyen sokan gondolnak arra egyből, hogy biztos azért, mert ettől érzik menőnek magukat - egyáltalán nem igaz.

el kell különíteni 2 dolgot: van a társadalomnak egy mély, sötét rétege, akik tényleg műveletlenek és IQ-hiányosak, képességük sincs meg arra, hogy helyesen írjanak.

a másik rész a gyakoribb, amikor egyszerűen csak nem ügyel rá az ember - pl. interneten.

szerintem egy kérdés hozzászólásában vagy egy chat-beszélgetésben egyáltalán nem kell arra törekedni, jól írd le a szavakat - persze egy igazán művelt embernél ez már ösztönös, nem fog direkt pl. pontos j-vel írni minden szót.

én is elég laza szoktam lenni chateléskor, itt, GYIK-en már nem, mert rengetegszer leoltottak miatta. nyilvánvaló, hogy pl. dolgozatban helyesen írok, hivatalos iratokat helyesen írok meg, és elég sok ismerősömnél is ez a helyzet, ettől függetlenül néha még azért is megszólják őket, hogy a 'hogy'-ot h-val rövidítik, stb.

szerintem interneten, hacsak nem valami fontos dolog, elnézőbbnek kéne lenni az emberekkel, sokan nem feltétlenül azért írják helytelenül a szavakat, mert nem tudják, hogy vannak helyesen.

don't be grammar nazi!

2012. márc. 21. 00:42
 9/13 anonim ***** válasza:
te engmet hattyámán békén nm teccik az irásóm?
2012. márc. 21. 03:10
 10/13 A kérdező kommentje:
A helyesírás szerintem nem odafigyelés kérdése,vagy tud az illető vagy nem.
2012. márc. 21. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!