Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A világ tényleg szörnyű vagy...

A világ tényleg szörnyű vagy csak rosszul látom?

Figyelt kérdés

Nagyon pesszimista vagyok, ezért gyakran elgondolkozok azon, hogy csak azért látom ilyennek a világot, mert ilyennek akarom.

Nincs nagy élettapasztalatom és még csak kb. egy éve kezdtem el öntudatra ébredni, de amit látok az nem tetszik. Az emberek egész nap dolgoznak, de fizetést nem kapnak sőt még meg is alázzák őket, pedig a legtöbben értelmes emberek, csak nincs hatalmuk.

A tanár azt mondhatja a diáknak, hogy nem vagyok rád kíváncsi és nem érdekel a véleményed, vagy a betegségemre, hogy aki nyomorék az fogadja el.

A szomszédom kiküldi a két éves gyereket egyedül játszani, de vissza már nem hívja, hanem megvárja amíg haza megy.

Ha valakivel arról beszélek, hogy milyennek látom a világot az egyből lehurrog, azt mondja hogy csak játszom az agyam, hogy túl pesszimista vagyok. Ismerőstől már nem kérdezhetek, de talán ismeretlenek véleménye reálisabb mint az enyém vagy másé.

Szóval a világ kegyetlen, vagy én nem látom a jó oldalát?

2012. márc. 17. 09:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
nem hogy "tul fiatal vagy".... azt senki sem tudja, es amig ezt akarod, rossz uton jarsz....magadat kell valtoztatnod ;))
2012. márc. 17. 13:52
 12/12 anonim ***** válasza:

Évtizedek óta minden irányból vizsgálgatom ezt a világot.

Ez pedig szörnyű, nagyon szörnyű.

Persze azok, akik másokat becsapva, kihasználva, megnyomorítva (jobbik esetben nem ők, hanem a felmenőik harácsolták össze a vagyont) jól élnek, azok ellentmondanának nekem.

A többek meg egyszerűen nem mernek ezzel szembesülni, mert rögtön megbolondulnának. Ezt komolyan mondom. Nagyon nehéz ezzel a tudással együtt élni.

2012. márc. 17. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!