Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A világ tényleg szörnyű vagy...

A világ tényleg szörnyű vagy csak rosszul látom?

Figyelt kérdés

Nagyon pesszimista vagyok, ezért gyakran elgondolkozok azon, hogy csak azért látom ilyennek a világot, mert ilyennek akarom.

Nincs nagy élettapasztalatom és még csak kb. egy éve kezdtem el öntudatra ébredni, de amit látok az nem tetszik. Az emberek egész nap dolgoznak, de fizetést nem kapnak sőt még meg is alázzák őket, pedig a legtöbben értelmes emberek, csak nincs hatalmuk.

A tanár azt mondhatja a diáknak, hogy nem vagyok rád kíváncsi és nem érdekel a véleményed, vagy a betegségemre, hogy aki nyomorék az fogadja el.

A szomszédom kiküldi a két éves gyereket egyedül játszani, de vissza már nem hívja, hanem megvárja amíg haza megy.

Ha valakivel arról beszélek, hogy milyennek látom a világot az egyből lehurrog, azt mondja hogy csak játszom az agyam, hogy túl pesszimista vagyok. Ismerőstől már nem kérdezhetek, de talán ismeretlenek véleménye reálisabb mint az enyém vagy másé.

Szóval a világ kegyetlen, vagy én nem látom a jó oldalát?

2012. márc. 17. 09:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

én a világot szépnek és izgalmasnak látom,ahol azt dolgozhatom amit szeretek csinálni,ahol a gyerekeim felnőnek, és én kíváncsian várom milyenek lesznek,ahol egy csomó érdekes dolog törénik,ahol olvashatok, zenét hallgathatok, vagy csak nézhetem a naplementét.

Utazhatok,érdekes embereket,kultúrákat ismerhetek meg... ahol minden nap tanulhatok valami újat,gyönyörködhetek valami szépben.

2012. márc. 17. 09:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Jó is, meg rossz is, kegyetlen is, meg nem is, a kettő egyszerre. Próbálj szerintem a jókra koncentrálni, ami nem azt jelenti, hogy a rosszat le kell tagadnod, homokba dugni a fejet, mintha nem lenne. Csak ne hangolódj rá, ne hagyd, hogy ekkora hatással legyen rád. Én is így vagyok amúgy ezzel. Szóval próbálom elfogadni, hogy a rossz is része a világnak, de csak az eszemmel fogom fel a rossz részt, a jót viszont a lelkemmel is. :) Meg szoktam magamat azzal vigasztalni, hogy végülis születésemkor senki nem ígért nekem olyat, hogy jó lesz, úgyhogy nemigen lehetnek elvárásaim. Viszont ami jó mégis történik, arra ajándékként tekintek. Persze nem mindig megy, de igyekszem így hozzá állni a dolgokhoz. :) Ja, és ami nem tetszik neked másokban, arra tekints úgy, mint negatív példára, mint akik megmutatták neked (szívességet tettek :)), hogy mit nem szabad csinálni, milyennek nem szabad lenni. És ez erőt adhat, hogy te csakazért is jobb leszel, te majd nem fogod egyedülhagyni a gyerekedet, nem szólod le a beteg embereket stb. Te magad kezdd el árasztani magadból azt, amit másokban hiányolsz. Nem könnyű, tudom. De sok erőt kívánok hozzá, és fel a fejjel! :)
2012. márc. 17. 10:01
 3/12 A kérdező kommentje:

2. válaszoló:

Azt hiszem a napi bölcsesség adagot megkaptam.:) Köszönöm a lélekápolást, megpróbálok változtatni a világképemen.:)

2012. márc. 17. 10:21
 4/12 anonim ***** válasza:
2. valaszolo: KOSZONOM....a napi bolcsessegem en is megkaptam ebbol....amit irtal csodalatos es igaz egyben....you made my day >:D<
2012. márc. 17. 10:40
 5/12 anonim ***** válasza:
mine tobb szeretetet adsz, annal tobbet kapsz, es a vilag egyre szebb hely lesz ;)
2012. márc. 17. 10:42
 6/12 A kérdező kommentje:

5. válaszoló

Én nem vagyok annyira része a világnak, hogy a szépsége az én szeretetemtől függjön. Azért örülök, hogy még vannak ilyen pozitív emberek. :)

2012. márc. 17. 10:57
 7/12 anonim ***** válasza:

nyilvan ugy ertettem hogy a vilag egyre szebb hely lesz neked is

bocsi hogy nem fejeztem ki magam eleg tisztan

2012. márc. 17. 11:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Így már értem, hogy mire gondoltál, de nálam a szeretet nem elsődleges dolog. Tudom, hogy ez hiba, de ebben nem tudok változtatni
2012. márc. 17. 11:25
 9/12 anonim ***** válasza:
tudsz valtoztatni, csak hinned kell benne
2012. márc. 17. 11:44
 10/12 A kérdező kommentje:
nem magamat, hanem a világot akarom megváltoztatni, de ahhoz kicsi ember vagyok, nincs hatalmam és még fiatal vagyok
2012. márc. 17. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!