A világ tényleg szörnyű vagy csak rosszul látom?
Nagyon pesszimista vagyok, ezért gyakran elgondolkozok azon, hogy csak azért látom ilyennek a világot, mert ilyennek akarom.
Nincs nagy élettapasztalatom és még csak kb. egy éve kezdtem el öntudatra ébredni, de amit látok az nem tetszik. Az emberek egész nap dolgoznak, de fizetést nem kapnak sőt még meg is alázzák őket, pedig a legtöbben értelmes emberek, csak nincs hatalmuk.
A tanár azt mondhatja a diáknak, hogy nem vagyok rád kíváncsi és nem érdekel a véleményed, vagy a betegségemre, hogy aki nyomorék az fogadja el.
A szomszédom kiküldi a két éves gyereket egyedül játszani, de vissza már nem hívja, hanem megvárja amíg haza megy.
Ha valakivel arról beszélek, hogy milyennek látom a világot az egyből lehurrog, azt mondja hogy csak játszom az agyam, hogy túl pesszimista vagyok. Ismerőstől már nem kérdezhetek, de talán ismeretlenek véleménye reálisabb mint az enyém vagy másé.
Szóval a világ kegyetlen, vagy én nem látom a jó oldalát?
én a világot szépnek és izgalmasnak látom,ahol azt dolgozhatom amit szeretek csinálni,ahol a gyerekeim felnőnek, és én kíváncsian várom milyenek lesznek,ahol egy csomó érdekes dolog törénik,ahol olvashatok, zenét hallgathatok, vagy csak nézhetem a naplementét.
Utazhatok,érdekes embereket,kultúrákat ismerhetek meg... ahol minden nap tanulhatok valami újat,gyönyörködhetek valami szépben.
2. válaszoló:
Azt hiszem a napi bölcsesség adagot megkaptam.:) Köszönöm a lélekápolást, megpróbálok változtatni a világképemen.:)
5. válaszoló
Én nem vagyok annyira része a világnak, hogy a szépsége az én szeretetemtől függjön. Azért örülök, hogy még vannak ilyen pozitív emberek. :)
nyilvan ugy ertettem hogy a vilag egyre szebb hely lesz neked is
bocsi hogy nem fejeztem ki magam eleg tisztan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!