Lehetséges olyan, hogy más helyett ülök le egy büntetést?
Nem sok jogot tanultam, de szigorlatoztam belőle. Annyit tudok mondani, hogyha az anya nem bírja ellátni a gyerekek egyedül, nem nagy valószínűsége van annak,hogy a bíróság amellett dönt, hogy az apukát kiengedik (bár jó magaviseletért el szoktak engedni bizonyos időt ha mondjuk már 5-10 éve ül). Viszont ezesetben sem ajánlott arra hivatkozni HOGY AZ ANYA EGYEDÜL NEM TUDJA ELLÁTNI A FELADATOKAT, mert akkor a gyámügy elviszi a gyerekeket, hogy nem jó helyen vannak.
Ha ezt így nem hiszed, akkor szerintem menj el egy ügyvédhez és próbáld meg... csak szinte 98%-ra mondom, hogy a gyerekek fogják megszívni.
Szóval ha jól értem akkor az "apuka" (szülő) helyett te szeretnéd leülni a büntetést!?
Egyértelmű, hogy a gyerek szempontjából mindig a család az első.
Viszont a büntetést nem véletlenül annak kell leülnie aki okozta a kárt.
Hiszen a büntetés célja, hogy eltántorítsa az erre a módszerre vetemedőt.
A büntetés hiányában kialakul az a tévhit, hogy ez egy könnyebb útja a jobb életnek. (és ez a módszer rendszeresé válna számára)
Továbbá nem véletlen, hogy büntetik azt is aki helyette akarja leülni a büntetést.
Hiszen ehhez a jelenséghez hamis személyazonossághoz kell folyamodni.
Ez a módszer szintén bűncselekmény.
Szóval szerintem elég balga dolog lenne más helyett bűnhődni (legyen szó bármilyen bajtársiasságról)
Mivel így te börtönbe vonulsz "helyette" (elzárva és megosztva a szabadságodtól és a társadalmi élettől)
Ő továbbra is élhet abban a tudatában, hogy kedvére elkövetheti többször ugyan azt a hibát, mert mindig lesz egy marha aki helyette elviszi a bajhét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!