Tényleg ilyen a konyha, mint munkahely?
Nemrég kezdtem el konyhában dolgozni, és nem nagyon érzem ott jól magam. Kezdjük ott, hogy 4 férfi van és én egyedül nő. Ezzel még nem lenne nagy baj, először volt furcsa. Aztán, hogy 20 nm2-en vagyunk hatan. Folyton kerülgetjük egymást, alig férünk el és nyilván a szakács feladata fontosabb, szóval neki van "elsőbbsége" mindig :-). Sok az akadály, ami lassítja az én munkámat.. Ami zavaró, hogy úgy érzem lenéznek és folyton kiabálnak, ha nem tudok valamit. Mosogatásról van szó, de ha ezért lenéznek én is mondhatom, hogy a szakácsé csak egy szakma, nekem is van szakmám ÉS MÉG beszélek 2 idegen nyelvet, ők meg nem... Mindegy, én nem így gondolkozom!!
Csak rosszul esik, hogy folyton mindegyik kiabál velem, még a 10 évvel fiatalabb is ugráltatni akar és fintorog, szemétkedik. Új vagyok, nem tudok mindent hol van, nem tudok nagyon gyors lenni még, nem ismerek mindent még. De ettől még nem kéne üvölteni minden nap 20-szor, nem?
Tényleg ilyen a konyha, hogy ordítani kell folyton? Mert érdekes módon, csak velem szoktak. A többiek nem újak, v. nem mosogatnak... Nem azt ordítják, hogy "kész a kaja", v. "hozzad már te F..sz", hanem velem, ha nem tudok valamit. Rázzák a fejüket, kinevetnek. Ez mindig így lesz? Vagy ha belejövök abbahagyják? Leginkább a konyhafőnök szokott kiabálni. Idegbeteg szegényke. Mikor elfordul és máshoz szól, akkor pedig 1 pillanat alatt nyájas tud lenni és kedves..... Elég irritáló a viselkedése, emberileg egy nulla...
Igazuk van, hogy így viselkednek? Nem inkább rendesen kellene megtanítani mindenre? Mert a tanítás az elég gyér, mindent nekem kell kitalálni, de még abba is belekötöget(nek)...
Nincs igazuk.Én nem is tűrném,hogy kiabáljanak.A mosogatás is munka,és téged ezért fizetnek,nem azért hogy eltűrd mások ordibálást.
Legközelebb a ha ordít valaki,akkor menj oda hozzá,és mond meg neki,hogy nem vagy süket,és nem vagy a kapcarongya hogy kiabáljon.Értelmes ember vagy akivel lehet normálisan is beszélgetni.Úgyhogy vagy visszafogják magukat,és emberi hangon kommunikálnak veled,vagy lehet kiabálni továbbra is,de akkor te is így fogsz reagálni rá.
Azt is meg lehet említeni,hogy senki nem lesz egyből profi,biztos vagy benne,hogy ők is voltak kezdők..Ha valamit nem jól csinálsz,akkor tessék megmutatni,és nemcsak fejeket csóválni..
Ha határozott vagy,és nem hagyod magad,akkor abba hagyják.Ha nem akkor el kell törni pár tényért a fejükön,és elegánsan ki kell lépni onnan..(akkor majd ők mosogatnak újra)
köszönöm a választ. szerintem sem kóser így.. Bár egy újnak csak tűrni és tűrni kell - a munka meg kell sajnos :-(. A szakmám amúgy nem "mosogató", hanem irodai lenne..
Ahol vagyok szólt az egyik szakács, amelyik még a legemberibb talán, h sose legyek szomorú, ha kiabálnak, mert "A KONYHA ILYEN". Ezért is fogalmazódott meg bennem ez a kérdés. Azért mégsem kerek, hogy mindenki velem :-)
Ha találok jobbat most év elején elmegyek, mert ezt eltúlozzák irányomban. Úgy kezelnek, mintha ott lennék már kb. 2 éve és mindent tudnom kéne zsigerből.. :-(
első vagyok..Én sem takarítónőként akarom leélni az életemet,de most ez az egy lehetőségem volt,hogy megragadjam.Nyelvtudás nélkül örülök,hogy ilyen munkám is van.
Bizony az elején pár dolgozó velem is kötekedett,tudván egy szót sem értek belőle,és "ők pedig tudják,hogy mit-hogyan kéne csinálni" De hál istenek a többsége nagyon kedves,és aranyos..Én 1 hétig tűrtem,majd meguntam.Megkértem a páromat,hogy írja le angolul amit diktálok neki,és amikor legközelebb jött az egyik kötekedős,simán felolvastam neki a mondatomat ami nagyjából abból állt,hogy ha nem tetszik amit csinálok,akkor cserélhetünk.Én csinálom az ő melóját amit képes lennék megcsinálni,csak bután azt hiszik,hogy aki nem tud angolul az csakis hülye lehet,és ő csinálja meg az én melómat.Ha 6 óra után mindent megcsinál,és nincs hiba benne,akkor elismerem,hogy rosszul dolgozom..
Persze jött a szöveg,hogy "ők nem így gondolják...stb" no problem..de ne velem játszadozzanak. 5 hónapja vagyok ott.De ma már senki nem piszkál,sőt ha azt mondom,most ne gyere be,akkor tudomásul veszik..
Nagyon sokan elfelejtik,hogy ők is voltak kezdők,és élvezik hogy egy picikét "főnököt játszhatnak."
köszi a választ. igaz, nálam is külföldről van szó, de nem az a lényeg szerintem. Vagy mégis?
Érdekelne pluszban szakácsok, felszolgálók, vendéglátósok véleménye, aki éveket dolgozott már ilyen közegben, hogy ez természetes-e..
A takarítás is munka, semmi baj vele, van egy nagyon jó idézetem: " Az mutatja meg leginkább az emberi minőséget, ahogy valaki azzal bánik, akivel NEM KELL jól bánnia". CSak 1 a sok közül. Nyilván önmagát minősíti mind a szerencsétlen üvöltéseivel. De meg is lehet érteni, ha a vezető sokszor stresszel, h minden rendben legyen és néha néha leüvölti VALAKI fejét...
De hogy mindig ugyanazét és ennyire primitív módon csóválja a fejét, miközben ő nem tanít, ill. kis kuk(t)ái.. Ezek nem tudom hol élnek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!