Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szabályozva van munkahelyen...

Szabályozva van munkahelyen maximum emelhető súlynorma?

Figyelt kérdés
Én nem találtam ilyet, viszont nem tudom, hogy lehet-e tenni ellene, vagy szólni, ha 10kg-os dolgokat kell emelni 2m magasra 19 éves kb.65 kg-os lánynak? (diákmunka)
2011. dec. 11. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:

nem hiszem hogy van ilyen,ha nem tudod elvégezni a munkát akkor elküldenek jobb esetben áthelyeznek máshová.

jogokkal,törvényekkel nem érdemes menni a munkáltatóhoz mert azért pipa lehet és az utcán találhatod magad pillanatok alatt.

2011. dec. 11. 17:34
 2/5 anonim ***** válasza:

nem tudom van-e ilyen...javaslat: próbáldd meg udvariasan másra hárítani,mittudomén,valahogy így:

Figyelj,Géza,én nő vagyok,minden mást megcsinálok,de légyszi emeld fel azt a cementeszsákot,ne nekem nőnek kelljen...ha erre azt mondja,hogy azért vettünk fel,cseszdmeg,hogy az ilyen emelgetősdit te végezd el helyettünk,akkor gyorsan mondj fel és keress valami más diákmelót...tapasztalatom szerint diákmelókat azért jobban lehet találni...

2011. dec. 11. 17:34
 3/5 anonim ***** válasza:
igen szabályozva van az egy főnek emelhető súly. Nem akarok hazudni mert régen tanultam ezt. De. Férfi asszem 50 kg nő 15 vagy 20 kg. De ez nem arra vonatkozik hogy a fejed magasságába kell emelni. Biztos van a neten cikk pl a munkavédelmi előírásokkkal kapcsolatban erről.
2011. dec. 11. 17:42
 4/5 anonim ***** válasza:
keress rá a kézi anyagmozgatás súlyhatáraira.
2011. dec. 11. 17:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Uniós előírás, hogy 20 kg-nál nehezebb dolgokat nem szabad emelni.
2011. dec. 11. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!