Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mennyire ciki ha raccsolok?

Mennyire ciki ha raccsolok?

Figyelt kérdés

Már elég régóta raccsolok, jártam oviba is logopédushoz, igaz nem sokáig. Szerintem nem olyan vészes, vannak szavak amiket szépen ki tudok mondani, de a vérkör, sárga és hasonló több r betűs szavakat nehezemre esik kiejteni. Pörgetni is tudom azzal sincs gond, és szoktam gyakorolni is. Ha fáradt vagyok, vagy már sokat beszéltem, akkor is nehezebb a beszélgetés, amivel amúgy nincsen problémám, közvetlen vagyok, és nyitott, de azért vannak napok amikor magamba zuhanok e miatt. Lehet h nem kéne beletörődnöm, és elkéne járnom logopédushoz?

L/17

2011. dec. 12. 19:36
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Nem kéne, hanem kell!!!!

17 évesen ha a lányom nem tudna beszélni olyat pattintanék le neki, hogy egyből megtanulna rendesen beszélni!

2011. dec. 12. 19:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem vészes a dolog
2011. dec. 12. 21:04
 3/6 anonim válasza:
100%

Szia!

Én is raccsolok, és nincs vele semmi gondom. Akivel beszélek, az megérti hogy miről van szó, sőt néha ha dühös vagyok, vagy káromkodok, akkor hiba nélkül megy.

Az első válaszolóra ne hallgass, mert az egy tahó. Nézd csak meg mennyi intelligens ember raccsol a világban. E miatt kár "összezuhanni".

A logopédus meg nem feltétlenül a legjobb lépés. Mikor én jártam óvodás koromban, "feltárt" egy csomó virtuális beszédhibát (pöszeség, selypítés) , annak ellenére, hogy nagyon szépen, tisztán beszéltem. (Édesanyám alsós pedagógus, úgyhogy látott elég gyereket, hogy megítélje). Az meg, hogy milyen 'r'-eket készít megint más lapra tartozik. Sokszor jobb lett volna, ha úgy hagyja az egészet, mert most szegény gyerek szenved vele, és ráadásul olyan hangja van, mintha fuldokolna. Egyből ki lehet szúrni azt is.

Úgyhogy fel a fejjel!

22/F

2011. dec. 28. 23:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó választ, akárki is vagy, sokat segítettél :)
2012. jan. 8. 15:47
 5/6 anonim ***** válasza:

SZerintem nincs benne semmi.

Ugyanennyi idős vagyok és én is mindig kínlódtam vele.

Körülöttem általában megértik amit mondok de ha idegenekkel beszélek akkor azok kevésbeé- mert nincsenek hozzászokva- és olyankor az idegesítő.

VOltam már több logodépusnál, kinezelógusnál hátha tudnak valamit csinálni. De szerintem semmit se bírtak. De akkor inkább megnyugodtam hogy nem én voltam béna hozzá.

Körülöttem általában megértik amit mondok.

Bár nekem annyival rosszabb hogy van az átlag ahogy beszélek azt mások általában megértik de azt a helyzetet kiváltódik belőlem mikor azok se értik akik hozzávannak szokva. /Pl:. ha ideges vagyok, de pl:. egyes ember is kiváltja/ De nálam van egy olyan mint az előző válaszolónál is, hogy ha dühös vagyok akkor megy folyamatosan a beszéd.

Ez ami nálad van hogy amikor fáradt vagy akkor nehezebb... azt úgy próbáltam már kiküszöbölni de csak nagyon minimálisan sikerült.

Ilyeneket lehet max. csinálni hogy minél lassabban beszélni minél megfontoltabban talán akkor jobb egy kicsit

17/l

2012. jan. 14. 17:03
 6/6 anonim válasza:

Én is r(l)accsolok kb 30 év. Voltam óvodába logopédusnál,de nem sikerü(l)t megtanulnom. Sose foglalkoztam vele.Nem is volt gondom belőle.

Most viszont úgy eszembe jutott a dolog,hogy mit ír(l)nak r(l)óla a neten .ezért vagyok most itt.

2013. jan. 12. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!