Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért vagdossa magát annyi ember?

Miért vagdossa magát annyi ember?

Figyelt kérdés
Többször láttam már leírva (akár egy kérdés kapcsán is), hogy emberek vagdossák magukat. Ilyenkor öngyilkosok akarnak lenni? Ha igen, akkor miért nem végeznek magukkal, hiszen annyi lehetőség van? Ha nem, akkor meg minek? Ennyi mazochista van a világon, vagy mi? Mire jó ez a figyelemfelkeltés?
2008. márc. 23. 13:12
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, én maradok a körömrágásnál :/.. Az azért még csak jobb.
2013. nov. 24. 18:45
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagdosom magam, de teljesen megértem azokat akik ezt teszik. Én is tenném, de tudom, hogy ha kiderülne, akkor "lecsesznének", hogy minek csinálom és hagyjam abba. Ezt már előttem is írták, hogy hiába tudtak róla az emberek, hogy vagdossa magát, akkor sem segítettek rajta, hanem tovább bántották még azzal is, hogy cseszegették érte. Na én pont ezért nem vagdosok, mert akkor még azért is én leszek a hibás. Ehelyett én szeretek (szeretnék) veszélyes helyzetekbe kerülni. Szinte várom, hogy történjen valami. Pl: éjjel 2-kor simán elmegyek az erdőbe "sétálni", vagy a város legveszélyesebb környékén bóklászom céltalanul órákon át persze szintén éjjel. Tulajdonképpen én is kárt akarok tenni magamban, de ezt úgy próbálom elérni, hogy mások által. De hát csak nem akar összejönni. Annyi támadásról hall az ember a híradóban, de ha valaki akarja, hogy megtámadják érdekes módon nem akar össze jönni.

Ha mások tennének bennem kárt, akkor sajnálnának, mert áldozat lennék, de ha önmagamban teszek kárt, akkor nem sajnálnak, hanem cseszegetnek érte.

Tulajdonképpen ez is figyelemkeltés, már ha összejön.

2014. jan. 10. 21:48
 23/32 zozelelona válasza:
nem meg akarják ölni magukat ezt elsö sorban emok csinálják és ök is azért mert a belsö fájdalmat ugy egyenlitik ki ha vagdosák magukat igy vezetik le a streszt van benne tapasztalatom mert én is csináltam régeben
2014. aug. 15. 05:22
 24/32 anonim válasza:
14%
Ez akkora hülyeség :) Ha sok a stressz vagy dühös vagy akkor menj boxolni vagy kondizni!! Ha azért csinálod mer nem figyelnek rád akkor ébredj fel végre !!Attól, hogy kárt teszel magadban és undoritóra vagdalod a kezedet attól csak egy idióta leszel a többi ember szemében. Ha megakarsz halni akkor haljál meg de ne sajnáltasd magad mert ez szégyen..... Sok benned a fájdalom? a többi ember nem ért meg? és ha vagdalod magadat akkor megfog ?? A problémákra megoldást kell találni, nem sajnáltatni magad..... mert bocs de én (+még jó pár ember) nem foglak és ettől nem is figyelek fel rád és nem is segítek és nem is fog senki ,hiába veszem ki a pengét a kezedből ez csak rajtad áll nem másra kell fogni!!!
2015. máj. 14. 15:08
 25/32 anonim válasza:
42%
Igaza van az utolsó kommentelönek! Azért mert eleged van a világból, attól még nem kell ezt tenned! Meg ha vagdosod magad, akkor csak elvisznek egy pszhiologushoz, és ott meg nagyon ki nevetnek, hogy ki az a barom állat aki a kést ragadja, és vagdalja az ereit........
2015. júl. 5. 12:10
 26/32 anonim ***** válasza:
14%

Még ekkora butaságot nem hallottam. :)

Vagdosással megoldani a problémát?

Szerintem észre kéne venni, hogy másnak is vannak problémái. De Ők megpróbálják MEGOLDANI. És nem csonkítják meg magukat. Most gondoljatok bele... Hogy fog ez kinézni 60 éves korotokban?:))

Ezt kellett csinálni, mert nektek olyan nagy problémáitok voltak.

Nem tudjátok, mit csináljatok? Sportoljatok, vagy bármi mást. Csak ne ezt.

Sajnos ezzel NEM OLDÓDIK MEG A PROBLÉMÁTOK. Ahhoz, hogy rendben legyetek, tennetek kell. Nem a szobába ülni és vagdalni az ereteket. Gyakoroljatok önkontrollt.

(Ezzel nem akartam senkit megsérteni, csak egy vélemény.)

2015. aug. 28. 05:08
 27/32 anonim válasza:

Mindig is elítéltem azokat akik vagdossák magukat. Tegnap nekem is sikerült viszont idáig jutnom. Szégyellem magam érte. De esküszöm jól esett. Nem kellett elviselnem a lelkifájdalmat. Nem, nem összevesztem a barátnőmmel. Nem ilyen pitiáner gondok. Pedofillal való találkozás viszont már nem kellemes. Szerintem ez már majdnem jó ok erre. És segít elviselni a lelki traumát. Addig sem kell erre gondolnom. Csak a vérre, és a pengére. Nem mondanám mazochizmusnak. Nem élvezem a fájdalmat, csak azt, hogy a lelkifájdalmam "csillapítja". Nem divatból csináltam. Máskülönben nem hosszú ujjú blúzban és pulcsiban járkálnék.. :)

És ez valóban nem megoldás. Csak pillanatnyi segély. És amit az egyik válaszoló írt is.. Dr. House.. :) Endorfin bizony^^

Rill voltam, 17/L :)

2015. okt. 4. 19:10
 28/32 anonim válasza:

Ó, eddig így volt. Tényleg magán vezette le az ember a szomorúságot, dühöt, tehetetlenséget, akármit. De mára.. "divatos" lett a sok tinip*csa körében. Mindenkinek felvágott csuklók, és tiszta véletlenül még feltűrik a pólót, hogy "naaaaa figyeljmár, én is vagyok annyira f_szagyerek, hogy követem a többi birkát, de én igenis szomorú vagyok és meg akarok halni" . Kérlek... Ha fájdalomból tenné, nem mutogatná senkinek

Istenem hová fajul ez a világ..

2015. nov. 9. 14:35
 29/32 Bittike válasza:
83%
Azért ne vedd viccre. Nem véletlenül csinálják. Amíg nem voltál benne, nem tudod. Gondolom, még nem fájt annyira valami lelkileg, hogy muszáj volt ellensúlyoznod. Fájdalommal tompítod a fájdalmat. Vagy csak azért vág, mert megérdemli. Legalábbis ezt mondja magának. Bünteti magát. A figyelemfelkeltés is ok lehet. Mert ha hiszed ha nem, az emberek tipikusan azt hiszik, hogy a depresszió csak egy rövidke szomorú időszak. HÁT NEM! Hajlamosak annyival elintézni, hogy ,,gondolkodj pozitívan és jó lesz..." de addig senki sem tudja, amíg nincs benne...
2016. okt. 9. 21:21
 30/32 anonim válasza:
Nem régen Anyukám nagyon-nagyon megbántott (Amúgy mindig, de most nagyon) És... Sírtam is... Aztán még több vágást csináltam a karomon, lábamon. És nagyon megnyugtatott. Abba is hagytam a sírást.
2017. okt. 9. 19:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!