Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért vagdossa magát annyi ember?

Miért vagdossa magát annyi ember?

Figyelt kérdés
Többször láttam már leírva (akár egy kérdés kapcsán is), hogy emberek vagdossák magukat. Ilyenkor öngyilkosok akarnak lenni? Ha igen, akkor miért nem végeznek magukkal, hiszen annyi lehetőség van? Ha nem, akkor meg minek? Ennyi mazochista van a világon, vagy mi? Mire jó ez a figyelemfelkeltés?
2008. márc. 23. 13:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
77%
Sajnos nagyon sokan csak azért hogy mutogathassák... akik meg tényleg, azok élvezik ha szenvedést okoznak maguknak. Szeretnek szenvedni. Ez ugyebár világos, hogy betegség.
2008. ápr. 18. 18:33
 12/32 anonim ***** válasza:
72%

Sziasztok! Én nemrégiben vagdostam a kezemet.Csináltam bele 2db X-et.Engem tulajdon képpen megnyugtatott...kiélhettem a problémáimat.Mára már nem csinálom,megbántam,mert a kezemen ott maradt a forradás és eléggé csúnya,mondhatjuk,hogy tönkre tettem a kezemet...=S

Amikor úgy döntöttem,hogy farcolok akkor valamilyen öngyilkossági szándék is bennem élt,de tudtam,hogy úgysem merném megcsinálni vagy ha mégis akkor nem most hanem majd ha jobban elfajultak a problémáim.(szerencsére ez nem történt meg) Azt javasolnám azoknak az embereknek akiknek megfordul a fejükben a..(tulajdonképpen nevezhetjük önkínzásnaki is) farcolás,hogy először próbálják megbeszélni egy olyan akár(felnőttel/baráttal/ismerőssel/vagy csak egyszerűen egy olyan emberrel akiben megbízol) a problémát. Nem mindig vezethet jóra az öncsonkítás(lásd.: megmaradt nekem is a nyoma)

Azok az emberek pedig,akik azért csinálják a vagdosást,hogy divatot űzzenek belőle,ettől érezzék magukat menőnek,vagy mert a többi haver/ismerős is ezt csinálja és ez kell ahhoz,hogy beilleszkedjen..annak vannak a legnagyobb problémái. Köszönöm,hogy elolvastad. További szép napot! =)

2009. márc. 18. 11:23
 13/32 anonim ***** válasza:
91%
Én speciel azért vágom magam, hogy ellensúlyozzam a lelki fájdalmat a testivel. Hol a csuklóm vágom, hol a bokám, de jól esik. Mert akkor már nem csak a lelkem fáj, eltereli a gondolatokat. Már próbáltam leszokni - sikertelenül. Odaadtam az egyik megbízható barátnőmnek a pengéim és kidobta őket. Bírtam is kb egy hétig, de nem bírtam ki a csábítást a Rossmann-ban, hogy ne vegyek új pengéket. Na igen, csakhogy most már elég mélyre is vágok ezekkel, bő 1 centit be vágok már. Először megilyedtem, hogy mennyi vér csorog az előzőekhez képest. Sőt, tudom, hogy ez egy rossz dolog, sőt, nem is teljesen normális. De ez is ugyanolyan függőség, mint a cigaretta és az alkohol. Egyáltalán nem könnyű letenni és nem is jó dolog. Utána rossz is, mert takargatni kell, fáj és csúnya. De nekem jó érzés, mert így nem csak a lelkem fáj. Remélem azért egyszer le fogom tudni tenni. Ja, és nem az öngyilkossági szándék miatt csinálom, mert nem akarok meghalni még.
2009. márc. 29. 13:31
 14/32 anonim ***** válasza:
58%
Én azért csinálom, mert néha tiszta idegbeteg vagyok, és ha nem magamat pusztítanám, akkor a lakásunk már romokban heverne. De nem akarom megölni magam. Vagyis vannak ilyen gondolataim, de olyankor azok nem járnak a fejemben. Csak páran tudnak róla. Nem pengével csinálom, hanem ami épp a kezembe akad, így nem látszik, hogy magamnak csináltam ezeket. 18-L
2009. jún. 16. 18:31
 15/32 anonim válasza:

Ez nagyon bonyolult!

Én is csinálom ,de nem divatból mert nem vagyok pózoló!

Ezt azért csinálom mert nagyon nagy fájdalom van a szívemben és nagyon nagyon ideges vagyok és ezt már NEM BÍROM TOVÁBB amikor vágom magam az olyan mint ha nagy boldogság lenne (vagy mint ha nagy kő esne le a szívemről).DE nem akarok öngyilkos lenni.

2011. jan. 12. 19:06
 16/32 anonim ***** válasza:

az emok nem vagdossák magukat..mennyetek már:D maximum a pózerek(divatemok)

személy szerint nem vagyok emo, de ismerek jo sokat, és NEM vagdossák magukat..

nem vagyok emo, de vagdosom magam, mert máshogy nem tudom kibirni azt ami mostanában történik velem, és ugyvan, amíg fáj a seb, addig azzal foglalkozom, és nem a bajaimmal

2011. márc. 11. 01:47
 17/32 anonim ***** válasza:
71%
A legtöbben csak vagányságból, mások meg azért, mert jól esik (mint én is).
2013. febr. 15. 16:16
 18/32 anonim ***** válasza:
58%

Nem normális. Tényleg nem az, és nem értek egyet azzal, hogy így nyugszanak meg. Arra ott a sport, az minden feszültséget levezet, vagy a hangos zenehallgatás (nem fülhallgatón, hanem hangszórón), esetleg maga a zenélés. És még tudnám ajánlani a kreatív tevékenységeket. A körülnéztek a művészetis ismerőseitek körében, mindnek (vagy legalábbis nagy részüknek) van valami vagy régebben volt valami lelki gondja, esetleg iskolai kiközösítés, ami előle a művészetbe menekült. Ez lehet zenélés, tánc, éneklés, vagy valami képzőművészet.

Egy ismerősöm szerint (gyerekekkel fogalkozik, tehát érthet a témához is) az ilyen vagdosók valójában gyengék és gyávák, akik nem merik beismerni, hogy segítségre szorulnak. Ez az ismerősöm gondolata. Az enyém meg az, sokaknál ez még amolyan feltűnési viszketegség. Vagdossa magát, aztán mutogatja, és elvárja, hogy majd sajnálják. Én nem szoktam az ilyeneket sajnálni.

2013. ápr. 19. 14:09
 19/32 anonim válasza:
100%
Nos én is vagdosom magam és nem azért mert divat. Más cigizik, piál esetleg összetör 1-2 tányért..én pedig megvágom magam. Olyan mintha a vérrel együtt pár percig a gondok is is elhagynának. Azután persze visszatérnek és már a seb miatt is aggódsz. Ez egy ördögi kör. Nem akarok másoknak rinyálni hogy mi bajom van nekik nélkülem is elég bajuk. Az utolsó válaszolónak meg annyit, hogy nem vagyok gyáva és főleg nem gyyenge és ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy még mindig itt vagyok és kűzdök . Festek és rajzolok tehát bizonyos fokon művészetkedvelő vagyok én is. De nem tudom olvastad-e már hogy rengeteg művész azaz színészek, írók, költők (lásd József Attila) sőt még festők is súlyos depresszióval vagy egyéb pszichés betegségekkel kűzdöttek. Pedig nekik aztán tényleg pártolóik voltak a múzsák. Nem akartam kétségbe vonni a tudásod ne érts félre tiszteletben tartom a véleményed, de sajnos amíg csak külső szemlélő vagy nem tudod teljesen megérteni. Remélem nem haragszotok rám most ezekért!
2013. aug. 12. 10:07
 20/32 anonim válasza:
90%
Én ma csináltam elösszőr!És jobb lett...Lehet,nem helyes de ettől jobb lett....Nem vérzett de fájt...
2013. nov. 3. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!