Szükséges-e a születendő emberek létszámát szabályozni? Szükség van-e a születendő emberek létszámának korlátozására?
Európában nem kell leszabályozni inkább ösztönözni kellene hogy minden fehér nőre 2,1-2,2 fehér gyerek jusson.
Kínában , Indiában már szabályozzák.
Afrikával meg egyes Közel-keleti országokkal van gond , ott kellene még szabályzás.
Baracsi Attila:
Mindenképpen,bár ez nem egy könnyű kérdés,de én azzal kezdeném,hogy csak és kizárólag az ép egészséges embereket engedném szaporodni,a veleszületetten sérült embereket rasszra nemre társadalmi-vagyoni helyzetre,s minden más egyéb szempontra való tekintet nélkül kötelezném a genetikai felülvizsgálatra,s azokat akiknek a fogyatékossága,vagy az életvitelt nagyban megnehezítő betegsége genetikailag megalapozott,s örökletes,kötelezném a művi sterilizációra!
Valamint minden a társadalom számára nem kívánatos öröklött szellemi hátránnyal élőket is.Nem ártana bizonyos agyon ajnározott emberjogi,s etikai kérdést-szabályt felülvizsgálni!
Baracsi Attila:
Egyébként legalábbis szerintem jó lenne,ha globálisan be lehetne iktatni egy olyan mindenkire vonatkozó szabályt,hogy családonként max 3-gyerek,nem több!
Ma az egész földön elégnek kellene lennie 1-millárd embernek,nem tudom hogy ki hogy gondolja,de ez a jelenlegi lassan már 8-milliárdos emberi populáció nem túl egészséges,s a jelenlegi viszonyok között,ha a populáció növekedés nem áll le,vagy legalábbis nem lassul,abból még komoly bajok lehetnek!
A nagy népesség, az csak a kapitalistáknak jó.
Miért?
Ez egyértelmű!
Több kizsákmányolható munkaerő,magasabb profit,az államoknak több adóbevétel,a bankoknak több hitelalany,s így több lehetséges adós.
A hadiiparnak:több eladott fegyver több háborút jelent,ami több profitot,s adóbevételt,s már bezárult a kör.
Ez az egész hosszabb távon két tényezőnek nem kedvező,1/maga az emberiség,2/az élőhely a föld.
Arra meg még kicsi az esélyünk,hogy valahol valamelyik "közeli"naprendszerben találnánk egy olyan bolygót találjunk,ahol az ember is biztonságosan megtelepedhet,oda is először,s elsősorban a gazdagok mehetnének,a többieket meg itt hagynák megdögleni!
Kedves Attila!
Hasonlóan látom én is ezt a kérdést és úgy gondolom, hogy ezt a problémát egyértelműen a gyükerénél = a kezdet kezdetén kellene kezelni.
Sajnos túl sok hazug eszményt kaptunk a vallásainktól, megfertőztek bennünket a nyálas, álszent, képmutató és irreálisan "emberbarát" világnézetek.
Véleményem szerint: mértéken felül minden káros/ártalmas.
Az élet is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!