Mucsaröcsöge egy létező hely?
Figyelt kérdés
2009. máj. 9. 19:34
11/15 anonim válasza:
Mucsaröcsöge: kitalált falunév az "isten háta mögött" elnevezésére. nemtom ki volt az a balfütyi xD aki kitalálta h egy kicsike falu... bekell írni a google keresőbe... -.-'
12/15 nazguls válasza:
Én meg csak olyat láttam hogy Mucsarnok...:S Az is Budapest...
Igen valószínűleg valmi tanya vagy farm
13/15 anonim válasza:
Röjtökmuzsajra találták ezt ki.
14/15 anonim válasza:
Ez egy kitalált összetett szó, amely szlengszóvá nőtte ki magát. A jelentése: kitalált falunév az "isten háta mögött" elnevezésére.
Az első szótag, azaz a "mucsa" ugyanezt jelenti. Illetve szebben megfogalmazva azokat a városokat, amely Budapesten kívülre esnek.
A második szótag, azaz a "röcsög" jelentése pedig: rendőrségen dolgozó ember. Ez is egy önálló szlengszó.
Magyarán az idő során jelentésváltozáson mehetett át a "mucsaröcsöge" szó, mert már nem a konkrét értelmét használjuk, hanem felvette első szótagjának lényegét. Vélemény?
15/15 anonim válasza:
Nem tudom, én Kiskunbüdösfütykösről írok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!